ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΙΚΗΤΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΡΑΜΑΣ ΧΡ. ΜΑΜΣΑΚΟΥ

 

  • «Νιώθω πάρα πολύ συγκινημένος, γιατί αυτός ο κόσμος μου έδωσε το δικαίωμα για μια ακόμη φορά να ασκήσω τα καθήκοντά μου σε αυτή την υπεύθυνη θέση»
  • «Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τις άλλες παρατάξεις, γιατί όλους μας ενδιαφέρει, πρώτα από όλα, το συμφέρον των συμπολιτών μας»
  • «Αυτό ήταν το σύνθημά μου, το σύνθημα όλης της παράταξης, όλων των συνεργατών μου, από την αρχή: Ενώνουμε τη Δράμα»
  • «Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η λύση των προβλημάτων των δημοτών της πόλης μου, των χωριών μου, του Δήμου μου»
  • «Αποδείχτηκε για ακόμη μια φορά ότι η παράταξή μας είναι η παράταξη των έργων, είναι η παράταξη της προοπτικής, είναι η παράταξη της ανάπτυξης»

 

Αμέσως μετά την οριστικοποίηση της επανεκλογής του στο Δήμο Δράμας, ο νυν Δήμαρχος κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, μέσα σε πανηγυρικό κλίμα μίλησε στα τοπικά Μ.Μ.Ε. για τη νίκη του στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών. Εν μέσω αποθέωσης από πλήθος κόσμου που βρισκόταν στο εκλογικό του κέντρο, ο κ. Μαμσάκος μίλησε τόσο για το εκλογικό αποτέλεσμα όσο και για την επόμενη ημέρα στο Δήμο Δράμας.

Ήδη με τη λήξη της εκλογικής διαδικασίας, στις 7 το απόγευμα, είχαν αρχίσει να προσέρχονται υποψήφιοι του συνδυασμού, στελέχη και φίλοι της παράταξης, στο εκλογικό κέντρο του κ. Μαμσάκου στη συμβολή των οδών Εθνικής Επαναστάσεως 1821 και Εθνικής Αμύνης. Μάλιστα, όσο η ώρα περνούσε το πλήθος ολοένα και μεγάλωνε, ενώ λίγο μετά τις 9 το βράδυ ο κ. Μαμσάκος εξήλθε από το εκλογικό κέντρο εν μέσω αποθέωσης. Χειροκροτήματα, κόρνες και συνθήματα έδωσαν τον παλμό στην εκλογική βραδιά της παράταξης «Ενώνουμε τη Δράμα».

Ο κ. Μαμσάκος, στις δηλώσεις του, ευχαρίστησε τα στελέχη της παράταξής, τους εθελοντές και την οικογένειά του, αλλά κυρίως τον κόσμο της Δράμας που τον επανεξέλεξε στη θέση του Δημάρχου.

Αναλυτικά, στις πρώτες δηλώσεις μετά την επανεκλογή του, ο κ. Μαμσάκος ανέφερε: «Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο, γιατί αυτή τη νίκη την οφείλω στους Δραμινούς και στις Δραμινές. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου, που από την πρώτη στιγμή δήλωσαν βροντερό παρών και στήριξαν αυτή μας την προσπάθεια. Για να μπορέσουμε όλοι μαζί να ενώσουμε για μια ακόμα φορά τη Δράμα. Δώσαμε έναν έντομο και ειλικρινή αγώνα. Κάναμε μια προσπάθεια, η οποία στηρίχθηκε στους Δραμινούς και στις Δραμινές.

Θέλω όμως συγχρόνως να δώσω πολλά συγχαρητήρια και σε όλες τις παρατάξεις. Η προσπάθειά μας δεν χωρίζει, αλλά ενώνει. Ενώνει όλες τις παρατάξεις. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, γιατί όλους μας ενδιαφέρει, πρώτα από όλα το συμφέρον των συμπολιτών μας. Με αυτό λοιπόν το σκεπτικό, θα προσπαθήσω με όλες τις παρατάξεις που απαρτίζουν το Δημοτικό Συμβούλιο να μιλήσω μαζί τους και στη συνέχεια για το καλό της Δράμας να μπορέσουμε να βρούμε από κοινού λύσεις για να στηρίξουμε και να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα και το επαναλαμβάνω για μια ακόμη φορά. Μόνο, λοιπόν, να ενώσουμε. Γιατί αυτό ήταν το σύνθημά μου, το σύνθημα όλης της παράταξης, όλων των συνεργατών μου, από την αρχή: Ενώνουμε τη Δράμα.

Αυτή η αγάπη που έβλεπα και βλέπω στα πρόσωπα των συμπολιτών μου, ήταν αυτό που μου έδωσε τη μεγάλη δύναμη να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τα όποια προβλήματα αντιμετωπίσαμε και να ζητήσουμε ευθέως από όλους τους συμπολίτες μας να στηρίξουν αυτή μας την πρωτοβουλία, αυτές μας τις ενέργειες. Ο κόσμος εδώ απέδειξε για ακόμη μια φορά ότι η παράταξή μας είναι η παράταξη των έργων, είναι η παράταξη της προοπτικής, είναι η παράταξη της ανάπτυξης».

Όσον αφορά την επόμενη ημέρα και τη στάση που θα τηρήσει στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο κ. Μαμσάκος σημείωσε: «Αυτό που ειλικρινά με διακρίνει πάντα και τώρα, είναι ότι ποτέ δεν είπα ότι τα γνωρίζω και τα ξέρω όλα. Φυσικά και θα συνεργαστώ με την κάθε παράταξη, για να μπορέσουμε να στηρίξουμε αυτό τον κόσμο μας. Και φυσικά θα προσπαθήσω μαζί με τους συνεργάτες μας να δώσω λύσεις στα πολλά και μεγάλα προβλήματα της Δράμας. Γιατί αυτό που μας ενδιαφέρει και με ενδιαφέρει είναι η λύση των προβλημάτων των δημοτών της πόλης μου, των χωριών μου, του Δήμου μου».

Μιλώντας για τους υποψήφιους που συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο της παράταξης «Ενώνουμε τη Δράμα», ο επανεκλεγείς Δήμαρχος υπογράμμισε: «Στην παράταξή μας δεν υπάρχουν κερδισμένοι και χαμένοι. Υπάρχει μια κοινή προσπάθεια. Όλοι οι υποψήφιοι αυτής της παράταξης, ενωμένοι γροθιά, δώσαμε τον έντιμο και ειλικρινή μας αγώνα και σήμερα η νίκη επιβραβεύει αυτή μας την πρωτοβουλία».

Ο κ. Μαμσάκος ευχαρίστησε τους συμπολίτες του, όλους τους αφανείς συνεργάτες του, αλλά και την οικογένεια του, γιατί «δεν θα μπορούσα να πετύχω τίποτα χωρίς τη στήριξη και τη βοήθεια της οικογένειάς μου, της γυναίκας μου και των παιδιών μου.

«Νιώθω πάρα πολύ συγκινημένος, γιατί αυτός ο κόσμος μας έδωσε και μου έδωσε το δικαίωμα για μια ακόμη φορά να ασκήσω τα καθήκοντά μου σε αυτή την υπεύθυνη θέση και να δώσουμε μαζί με τους συνεργάτες μου και προσωπικά εγώ λύσεις στα προβλήματά τους. Τα οφείλω όλα στον κόσμο της Δράμας, στους συμπολίτες μου, που με στηρίζουν τόσα χρόνια. Τους ευχαριστώ, λοιπόν, από καρδιάς» ανέφερε ο κ. Μαμσάκος, ολοκληρώνοντας τις πρώτες δηλώσεις μετά την επανεκλογή του.

 

Οι δηλώσεις του Κ. Χαρακίδη

 

Λίγη ώρα νωρίτερα, δηλώσεις στα τοπικά Μ.Μ.Ε. έγιναν και από τον δεύτερο υποψήφιο των εκλογών στις 2 Ιουνίου στο Δήμο Δράμας, τον επικεφαλής της παράταξης «πόλη+ζωή» κ. Κυριάκο Χαρακίδη. Ο κ. Χαρακίδης προσήλθε στο εκλογικό κέντρο της παράταξης, επί της οδού Ηπείρου, λίγα λεπτά πριν τις 9 το βράδυ, εν μέσω χειροκροτημάτων και αγκαλιών από συνεργάτες και φίλους της παράταξής του.

Ο κ. Χαρακίδης, ο οποίος αναφέρθηκε τόσο στο εκλογικό αποτέλεσμα όσο και στην επόμενη ημέρα στο Δήμο Δράμας, αναλυτικά δήλωσε: «Θέλω κατ’ αρχήν να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συνδημότες μου, που ήρθαν και μας ψήφισαν σήμερα, σε αυτή τη δεύτερη Κυριακή. Και κατορθώσαμε το ποσοστό του 25% να το πάμε κοντά στο 47%, κάτι το οποίο όντως χαρακτηρίζεται ως άθλος.

Θέλω να ευχαριστήσω διπλά αυτούς τους συνδημότες μου, τους οποίους ο κ. Τσιαμπούσης χαρακτήρισε “ανθρώπους σκουπίδια”. Αυτοί οι “άνθρωποι σκουπίδια” πήγαν σήμερα και τίμησαν το πρόσωπο το δικό μου και τους ευχαριστώ διπλά. Αυτούς τους ανθρώπους, τους οποίους, με την ένοχη σιωπή του και ο κ. Μαμσάκος χαρακτηρίζει “ανθρώπους σκουπίδια”.

Θέλω, όμως, να ευχαριστήσω ιδιαίτερα όλους τους συνοδοιπόρους μου σε αυτόν τον αγώνα. Τους συνυποψηφίους μου, των οποίων ο αγώνας τους ήταν πάρα πολύ συγκινητικός, και ιδιαίτερα την δεύτερη Κυριακή, που ήταν όλοι μια γροθιά κοντά μας. Δεν έλειπε κανείς από το πόστο του και έκανε τον αγώνα του μέχρι τις 7 το απόγευμα.

Θέλω να ευχαριστήσω όμως, ακόμα πιο ιδιαίτερα, όλους αυτούς τους ανθρώπους που ήταν κοντά μας εθελοντές, που συμμετείχαν σε αυτόν τον αγώνα είτε παρασκηνιακά είτε και μπροστά και στελέχωσαν όλα τα εκλογικά τμήματα. Είναι ιδιαίτερα συγκινητικό».

Μιλώντας για το εκλογικό αποτέλεσμα, ο κ. Χαρακίδης σημείωσε: «Σε έναν βρόμικο και ανέντιμο πόλεμο προσωπικό, στον οποίον είχαν επιδοθεί ο κ. Μαμσάκος και ο κ. Τσιαμπούσης, εμείς σταθήκαμε όρθιοι. Οι Δραμινοί μας εμπιστεύτηκαν και μας έδωσαν αυτό το 47%. Λέει κάτι. Αυτό το 47% αντιστάθηκε σε αυτόν τον βρώμικο πόλεμο. Αυτό το 47% είναι που λέει ότι αυτή η πόλη πρέπει να αλλάξει και να πάει αλλού, δεν μπορεί να μείνει έτσι. Δυστυχώς, ο κ. Μαμσάκος και ο κ. Τσιαμπούσης θέλουν να κρατήσουν αυτή την πόλη μέσα στη βρωμιά και στη δυσωδία, στην απραξία και στη στασιμότητα. Από αύριο, οι ίδιοι που τους ψήφισαν, οι ίδιοι θα τους βρίζουν.

Επιτέλους για μια φορά, πρέπει να λεχθούν αυτές οι αλήθειες και πρέπει αυτές τις αλήθειες να τις βάλει καλά στο μυαλό του ο Δραμινός. Γιατί οι εκλογές θα έρθουν και θα ξανάρθουν. Αν ψηφίζουμε με τέτοια κριτήρια, μην περιμένει κανείς ότι τα παιδιά μας θα μείνουν εδώ και ότι η πόλη μας θα πάει ένα βήμα πιο μπροστά σε ανάπτυξη ή βελτίωση της καθημερινότητάς της».

Για τη στάση που θα τηρήσει η παράταξη «πόλη+ζωή» από εδώ και πέρα, ο κ. Χαρακίδης τόνισε: «Είμαστε 8 Δημοτικοί Σύμβουλοι μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Στο μέτρο που μας αναλογεί θα συνεισφέρουμε συνεργαζόμενοι για το καλό της Δράμας. Αντιλαμβάνεστε όμως ότι οι δύο παρατάξεις ήδη έχουν την απόλυτη πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο και δεν χρειάζεται κανείς. Άλλωστε και η χθεσινή συνάντηση των δύο επικεφαλής προβλέπει ότι αυτό θα είναι το αποτέλεσμα από την 1η Σεπτεμβρίου 2019».

Ο κ. Χαρακίδης άφησε το μεγαλύτερο ευχαριστώ για το τέλος, όπως είπε, αναφερόμενος στην οικογένεια του. «Μετά από τόσες εκλογικές αναμετρήσεις που συμμετείχα και με μεγάλη πίεση στην τελευταία και αντίθετα με την οικογένειά μου, θέλω να τους πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ», είπε χαρακτηριστικά.

Ο επικεφαλής της παράταξης «πόλη+ζωή» ολοκλήρωσε τις πρώτες δηλώσεις του μετά το εκλογικό αποτέλεσμα απευθυνόμενος προς τον κόσμο που βρισκόταν στο εκλογικό κέντρο: «Δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό όλοι μας. Θέλω να μην στεναχωριέται κανείς, θέλω να χαίρεστε όλοι σας». «Θα είμαι δίπλα σε όλο αυτό τον κόσμο που μας έχει τιμήσει. Θα είμαι δίπλα του με οποιονδήποτε τρόπο. Και μην ξεχνάτε ότι ο Κυριάκος Χαρακίδης δεν είναι ανενεργός πολίτης. Είναι ένας ενεργός πολίτης και θα παραμείνει ενεργός πολίτης. Δεν έχει καμία ανάγκη στήριξης από κανένα κομματικό επιτελείο, από κανένα βουλευτικό γραφείο. Είναι αυτοτελής, αυτοδύναμος και έχει τη δύναμη αυτού του κόσμου που είναι εδώ σήμερα», πρόσθεσε ο κ. Χαρακίδης.

 

Γραπτή δήλωση του Α. Τσιαμπούση

 

Για τα όσα ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Χαρακίδης υπήρξε απάντηση από τον επικεφαλής της παράταξης «Project Δράμα 2020» κ. Αλέξανδρο Τσιαμπούση. Κατ’ αρχήν με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook το βράδυ των εκλογών και στη συνέχεια, την Τρίτη 4 Ιουνίου, με γραπτή του δήλωση.

Στη γραπτή δήλωσή του ο κ. Τσιαμπούσης ανέφερε:

«Την 2α Ιουνίου του 2019, μετά το πέρας του β’ γύρου των δημοτικών εκλογών, ο κύριος Χαρακίδης, θέλοντας να φορτώσει στο Project Δράμα 2020 την ήττα της παράταξής του, είπε για μένα, τον επικεφαλής της παράταξης, μια τρομερή ψευτιά. Ότι εγώ χαρακτήρισα το 47% των ψηφοφόρων, όσων δηλαδή τον τίμησαν με την ψήφο τους, “σκουπίδια”. Φυσικά, αυτό που είπε το έβγαλε από το μυαλό του, και θα έλεγα πως είναι μια άνευ προηγουμένου “τερατολογία”, λέξη με την οποία στην Ελλάδα χαρακτηρίζουμε τα χοντροκομμένα ψέματα.

Για απάντηση αναδημοσιεύω μια παράγραφο από το άρθρο του Χρήστου Γιανναρά (Καθημερινή, 2/6/2019), που πιστεύω ότι χαρακτηρίζει την πολιτική πορεία του ανδρός στα πολιτικά μας πράγματα: “Στην αντιμαχία των εντυπώσεων όροι δεν υπάρχουν, όλα επιτρέπονται. Ακόμα και η εξόφθαλμη ψευτιά, η απροκάλυπτη πανουργία, η πιο ευτελισμένη ασυνέπεια, μπορεί να κερδίσουν τις εντυπώσεις”.

Παρ’ όλο που επανειλημμένως έχω δηλώσει ότι στην πολιτική οι μηνύσεις δεν είναι δόκιμη αντίδραση, στην περίπτωση αυτή είμαι υποχρεωμένος να υποβάλω εναντίον του κυρίου Χαρακίδη μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση, όπως είχα προαναγγείλει το βράδυ των εκλογών. Μήνυση για κάτι που είπε δημόσια και που βλάπτει σοβαρά την υπόληψη και την εικόνα μου, όπως και το κύρος της παράταξής μας».

Είχα δώσει διορία 24 ωρών στον κύριο Χαρακίδη, προκειμένου να ζητήσει συγνώμη δημόσια, κάτι που δεν έκανε. Έδωσα λοιπόν εντολή σήμερα στους δικηγόρους μου να συνταχθεί η μήνυση και να κατατεθεί μέσα στα χρονικά πλαίσια που ορίζει ο νόμος. Η μήνυση, βεβαίως, θα αποσυρθεί σε περίπτωση που ο κύριος Χαρακίδης ζητήσει δημόσια συγνώμη γι’ αυτό που είπε.