ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ – ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ Γ. ΔΕΜΕΡΤΖΗ

 

 

  • Εν αναμονή της ολοκλήρωσης διαδικαστικών θεμάτων από το ΕΑΠ για την έναρξη λειτουργίας της Σχολής Κινηματογράφου
  • Αρχικά για τη στέγαση της Σχολής θα χρησιμοποιηθούν οι υποδομές υπάρχοντος σχολικού κτηρίου

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

Ψηφίστηκε ομόφωνα από το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Οργανισμού – Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, στη συνεδρίαση της Παρασκευής 31 Ιανουαρίου 2020, η συγκρότηση επιτροπής για την προώθηση, προβολή και εξεύρεση πόρων – χορηγιών για την περαιτέρω καλλιτεχνική εξέλιξη των φεστιβαλικών και προφεστιβαλικών εκδηλώσεων.

Για το συγκεκριμένο θέμα μίλησε στα τοπικά Μ.Μ.Ε. ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού – Φ.Τ.Μ.Μ. Δράμας κ. Γιώργος Δεμερτζής, ο οποίος ανέφερε πως «η ενέργεια αυτή έχει ως σκοπό να διευρύνει τον κύκλο του Φεστιβάλ, να έρθουν, να συμμετέχουν και να δραστηριοποιηθούν άνθρωποι που έχουν όρεξη και συμβουλευτικά να παρέχουν υπηρεσίες και προς τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ και φυσικά και προς το σώμα του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Οργανισμού». Μάλιστα, όπως διευκρίνισε τα μέλη θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους αμισθί και στη συμβουλευτική επιτροπή θα συμμετέχουν άνθρωποι που ήδη έχουν ασχοληθεί με το Φεστιβάλ, έχοντας εμπλοκή και στη διοργάνωση των περσινών προφεστιβαλικών εκδηλώσεων. «Είναι άνθρωποι ανωτάτης εκπαίδευσης με μεταπτυχιακά και αξιολόγοτατο βιογραφικό ο καθένας», επεσήμανε ο κ. Δεμερτζής. Στην επιτροπή αποφασίστηκε να συμμετέχουν οι εξής: οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Μάκης Ευθυμιάδης και Φώτης Νικολαΐδης, το μέλος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Οργανισμού – Φ.Τ.Μ.Μ. κ. Ανέστης Τοπαλίδης, καθώς και οι κ.κ. Σπύρος Σιάκας, Χρήστος Παναγόπουλος, Γιάννης Μιχαηλίδης, Αθανάσιος Παπαδόπουλος, Δημήτρης Σπύρου, Δημήτρης Καραμπατζάκης και η κ. Βασιλική Κωνσταντινίδου.

Εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση σύστασης της επιτροπής ο κ. Δεμερτζής ανέφερε πως το Φεστιβάλ βρίσκεται σε κρίσιμη φάση λόγω της κατάστασης της υγείας του Καλλιτεχνικού Διευθυντή κ. Αντώνη Παπαδόπουλου, ο οποίος δεν μπορεί να παρέχει τις υπηρεσίες που προσέφερε. «Βρισκόμαστε φυσικά σε φάση εξεύρεσης λύσεως, γιατί το Φεστιβάλ δεν θα μείνει ακέφαλο. Στη συμβουλευτική αυτή επιτροπή συμπεριλαμβάνονται και σκηνοθέτες και άνθρωποι που ασχολούνται ευρύτερα με το Φεστιβάλ, οι οποίοι θα συμβάλλουν. Θα προχωρήσουμε στις επόμενες ημέρες και στις ανάλογες ενέργειες σε συνεννόηση με τον κ. Αντώνη Παπαδόπουλο για το θέμα του Καλλιτεχνικού Διευθυντή, άμεσα και με το Υπουργείο», πρόσθεσε ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού. Ακόμη, στάθηκε στην ανάγκη «να διευρύνουμε τους ορίζοντες του Φεστιβάλ και την εξωστρέφειά του και φυσικά να συνάδουμε με τους καιρούς και το ευρύτερο κλίμα». Όπως είπε ο κ. Δεμερτζής, «έχουμε ένα Φεστιβάλ με μια μεγάλη ιστορία. Φέτος θα πραγματοποιηθεί το 43ο Εθνικό Φεστιβάλ. Αυτό σημαίνει ότι η ευθύνη μας είναι μεγάλη και πρέπει να προσέξουμε, να σκύψουμε πάνω στο Φεστιβάλ και να του δώσουμε νέα ώθηση και νέα δύναμη».

 

Οι εξελίξεις για τη Σχολή Κινηματογράφου

 

Στο πλαίσιο των δηλώσεών του στα τοπικά Μ.Μ.Ε., ο κ. Δεμερτζής αναφέρθηκε και στις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τη λειτουργία Σχολή Κινηματογράφου του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στη Δράμα. Όπως είπε πρόσφατα είχε επικοινωνία με τον Πρόεδρο του ΕΑΠ, ο οποίος «δήλωσε τη θέλησή του να προχωρήσει άμεσα». Παράλληλα, την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε σχετική σύσκεψη του ΕΑΠ στην Αθήνα. «Είναι τα διαδικαστικά θέματα αυτή της στιγμή σε εξέλιξη, τα οποία θεωρώ ότι θα λήξουν σύντομα και θα έχουμε νεότερα για το πως θα προχωρήσουμε», υπογράμμισε ο κ. Δεμερτζής.

Όσον αφορά το χώρο που θα στεγάσει τη Σχολή Κινηματογράφου, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού σημείωσε πως «από τη στιγμή που θα συσταθεί η Σχολή η Δημοτική Αρχή έχει τη λύση για το χώρο άμεσα». Όπως είπε, αυτό μπορεί να γίνει «σε υπάρχουσες υποδομές μέχρι να εξευρεθεί και η τελική λύση της στέγασης». «Υπάρχουν πολλά σχολικά κτήρια, τα οποία είναι και ανενεργά ακόμη, τα οποία έχουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις, ώστε να διαμορφωθούν κατάλληλα για να ξεκινήσει και να λειτουργήσει η Σχολή, ανέφερε ο κ. Δεμερτζής, ο οποίος υπογράμμισε: «Και οι πόροι υπάρχουν και οι χώροι για να ξεκινήσει η Σχολή».