ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

Ο Bουλευτής Δράμας Θ. Ξανθόπουλος συνυπέγραψε ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας σχετικά με την ανάγκη σύστασης επαρκών οργανικών θέσεων στην Εκπαίδευση για τον κλάδο της Θεατρικής Αγωγής.

Στην ερώτηση που κατατέθηκε με πρωτοβουλία της Βουλευτού Κοζάνης Καλλιόπης Βέττα, επισημαίνεται ότι η πολιτεία δεν έχει μεριμνήσει επαρκώς για την ίδρυση οργανικών θέσεων και τη σταθερή παρουσία στα δημόσια σχολεία εκπαιδευτικών θεατρολόγων, με αποτέλεσμα η πλειονότητα των κενών να καλύπτεται από διαρκώς μετακινούμενους από τόπο σε τόπο αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που απολύονται κάθε Ιούνιο.

Διαβάστε επίσης:

Κατά το τρέχον σχολικό έτος 2021-2022, διακόσιοι εκπαιδευτικοί θεατρολόγοι δεν κλήθηκαν να ανανεώσουν τις συμβάσεις εργασίας τους, καθώς συστάθηκαν μόλις 171 οργανικές θέσεις. Με τους συγκεκριμένους διορισμούς καλύπτεται μετά βίας το 20% των υπαρχόντων λειτουργικών κενών, προστίθεται.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται, η αρμόδια Υπουργός, πόσα είναι τα λειτουργικά κενά των σχολείων στη Θεατρική Αγωγή, τόσο στη Γενική όσο και στην Ειδική εκπαίδευση, ποιος είναι ο σχεδιασμός ώστε αυτά να καλυφθούν επαρκώς κατά την επόμενη χρονιά και αν προτίθεται να προχωρήσει στη σύσταση περαιτέρω οργανικών θέσεων του κλάδου εκπαιδευτικών Θεατρικής Αγωγής