ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΡ. ΜΑΜΣΑΚΟΥ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ, ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Α.Μ.Θ., ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ, ΤΟΥ ΤΕΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

 

 

  • Χρ. Μαμσάκος, Δήμαρχος Δράμας: «Βρισκόμαστε στα τελευταία στάδια για να ξεκινήσει αυτό το μεγάλο έργο»
  • «Μέχρι τέλος Νοεμβρίου θα ξεκινήσουμε το πρώτο έργο, το οποίο έχει να κάνει με υποδομές ύδρευσης και αποχέτευσης»

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 15 Νοεμβρίου 2018στο γραφείο του Δημάρχου Δράμας κ. Χριστόδουλου Μαμσάκου σχετικά με τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη (ΒΑΑ) του Δήμου Δράμας, στην οποία περιλαμβάνεται και το έργο «Βιοκλιματική αναβάθμιση δημοσίων χώρων περιοχής ανάμεσα στις πηγές Αγίας Βαρβάρας και το Δημοτικό Κήπο Δράμας». Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκε το σύνολο της Στρατηγικής ΒΑΑ, ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάλυση της συνέργειας των έργων που θα υλοποιηθούν και αφορούν στη βελτίωση της ποιότητας του περιβάλλοντος στην ευρύτερη περιοχή της 19ης Μαΐου, μέσω της ανάπλασης της περιοχής.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής , της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης ΠΕΠ Α.Μ.Θ., του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Δράμας.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος κ. Μαμσάκος ανέφερε: «Βρισκόμαστε στα τελευταία στάδια για να ξεκινήσει αυτό το μεγάλο έργο, το οποίο έχει να κάνει με τη σύνδεση της Αγίας Βαρβάρας με τον κήπο. Μια μοναδική παρέμβαση με πάρα πολύ μεγάλο ποσό, που ουσιαστικά θα αλλάξει όλη την περιοχή.

Προχωράμε, λοιπόν, συστηματικά και οργανωμένα για να μπορέσουμε να αλλάξουμε σελίδα στο Δήμο μας και να δώσουμε μια πολύ μεγάλη υπεράξια σε αυτή την περιοχή με ό,τι αυτό συνεπάγεται επαγγελματικά και επιχειρηματικά.

Ξέρετε, όμως πολύ καλά ότι όλες αυτές οι παρεμβάσεις δεν μπορούν να γίνουν από τη μια μέρα στην άλλη. Θα υπάρχει μια αναστάτωση στις επιχειρήσεις. Ζητώ την κατανόηση όλων αυτών των επαγγελματιών. Ήδη με το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχουμε ξεκινήσει και ενημερώνουμε τον κόσμο σχετικά με το συγκεκριμένο έργο. Θα περάσουμε και προσωπικά από τις επιχειρήσεις μας να ενημερώσουμε όλους αυτούς τους επαγγελματίες. Θεωρώ ότι το τελικό αποτέλεσμα σε αυτή την περιοχή θα είναι ένα στολίδι, ένα κόσμημα, που θα αναπτύξει και την περιοχή, αλλά θα δώσει υπεραξία στην πόλη μας».

Ειδικότερα για το χρόνο έναρξης των εργασιών, ο κ. Μαμσάκος ανέφερε: «Θεωρώ ότι μέχρι τέλος Νοεμβρίου θα ξεκινήσουμε το πρώτο έργο, το οποίο έχει να κάνει με υποδομές ύδρευσης και αποχέτευσης, και στη συνέχεια το έργο θα συνεχιστεί για τα επόμενα δύο χρόνια».

Όπως είπε ο Δήμαρχος Δράμας η περιοχή παρέμβασης αφορά την οδό 19ης Μαΐου από την περιοχή της Ατλαντίδας μέχρι την περιοχή Αγ. Νικολάου, προσθέτοντας ότι «όλη αυτή η απόσταση, δεξιά, αριστερά και μέσα στα στενά θα διαμορφωθεί με ένα τέτοιο κατάλληλο τρόπο, έτσι ώστε να αναπλαστεί όλη η περιοχή με σημεία αναφοράς, με ποδηλατοδρόμους, με πλούσιο το στοιχείο των δέντρων και των φυτών. Θα είναι μια τελείως διαφορετική περιοχή για όλους τους Δραμινούς και για την πόλη μας».