ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ ΤΑ ΔΥΟ ΝΕΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΑΣΟΛΟΓΙΑΣ & ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ & ΟΙΝΟΛΟΓΙΑΣ

 

Οι τελευταίες λεπτομέρειες για την ίδρυση – με νόμο μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου – του νέου ενιαίου Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ), μέσω της συνένωσης του ΔΙΠΑΕ με τα ΤΕΙ Ανατολικής και Κεντρικής Μακεδονίας και το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, συζητήθηκαν σε ευρεία σύσκεψη των Διοικήσεων των Ιδρυμάτων, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, παρουσία του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κώστα Γαβρόγλου και του Διευθυντή του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη κ. Γιώργου Αγγελόπουλου.

Έτσι, η ενοποίηση τριών ΤΕΙ με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος παίρνε τον δρόμο της Βουλής, με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης της διαδικασίας τα τέλη Ιανουαρίου κι αφού πρώτα προηγηθεί η διαδικασία της διαβούλευσης, όταν δοθεί το σχέδιο νόμου στη δημοσιότητα.

Στο νέο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα, το οποίο θα ονομάζεται Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, θα λειτουργήσουν επτά Σχολές σε 4πόλεις της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας (3 σχολές στη Θεσσαλονίκη, δύο στις Σέρρες, και μια σε Καβάλα και Δράμα). Πρόκειται για τις σχολές Μηχανικών, Οικονομικών, Ανθρωπιστικών Σπουδών, Επιστημών Υγείας, Γεωπονίας, Σχεδιασμού, και Φυσικομαθηματικής. Επίσης θα υπάρχει και το Ινστιτούτο Διεθνών Σπουδών με έδρα τη Θεσσαλονίκη (το σημερινό Διεθνές Πανεπιστήμιο) με το οποίο θα συνεργάζονται και οι επτά σχολές.

Ειδικότερα στη Δράμα τα δύο νέα Πανεπιστημιακά Τμήματα θα είναι:

-Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος

-Αγροτικής Βιοτεχνολογίας και Οινολογίας

Στόχος είναι όλα τα νέα Τμήματα να εισαχθούν στο μηχανογραφικό του 2019.