ΟΑλέξης Τσίπρας βρέθηκε στη Λέσβο και στην ομιλία που έδωσε, ζήτησε να πραγματοποιηθούν εκλογές, αλλά αλλά εξέφρασε τον φόβο του ότι «θα παραλάβει χάος όχι μόνο στην οικονομία αλλά και στα εθνικά θέματα».

Συγκεκριμένα, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε εκλογές και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν πάει άλλο. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πρέπει να φύγει. Και για να φύγει πρέπει να γίνουν εκλογές. Το συντομότερο. Και τις εκλογές πρέπει να τις κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Όχι με μια ψήφο αλλά με διαφορά. Καθαρά . Όσο πιο καθαρά τόσο μεγαλύτερη η δύναμη της επόμενης προοδευτικής κυβέρνησης να στηρίξει ξανά τη κοινωνία στα πόδια της. Είναι βέβαιος ότι θα νικήσουμε!».

Επίσης, ανέφερε ότι τον Μάιο που μας πέρασε, οι τιμές στο ρεύμα στη χώρα μας ήταν κατά 60,9% ακριβότερες σε σχέση με τις αντίστοιχες τον Μάιο πέρυσι, ενώ σε όλες τις άλλες χώρες της ευρωζώνης, κατά μέσο όρο, οι αυξήσεις ήταν στο 39,2%, ρώτησε: «Αλήθεια ποιος ευθύνεται για αυτό; Δεν ευθύνονται αυτοί που κυβερνάνε; Οι εξωγήινοι ευθύνονται;».

Κατηγόρησε ακόμη την κυβέρνηση ότι «προεκλογικά να εξαπατήσουν τη μεσαία τάξη και τους συνταξιούχους. Μας μίλησαν για καλύτερες δουλειές και μας βύθισαν στην εργασιακή ζούγκλα και την ανασφάλεια. Δεσμεύτηκαν προεκλογικά για αύξηση στο βασικό μισθό διπλάσια από το ρυθμό της ανάπτυξης. Και ξέχασαν για τρία χρόνια τη δέσμευσή τους. Για να έρθουν τώρα, με την ακρίβεια να κατατρώει τα εισοδήματα, ιδιαίτερα των πιο ευάλωτων, να δώσουν αύξηση 10%. Όταν ο πληθωρισμός τρέχει με 11%».

Επίθεση όμως εξαπέλυσε και για τα εθνικά θέματα κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι «διαχειρίζεται τη διακυβέρνηση σαν ανώνυμη εταιρία και τώρα τελευταία διαχειρίζεται και τα εθνικά μας θέματα, την εξωτερική μας πολιτική, σαν μονοπρόσωπη ΕΠΕ. Ασκεί ΙΧ εξωτερική πολιτική, που μας βάζει όλο και πιο βαθιά σε κινδύνους. Αποφασίζει, διατάζει και μαθαίνουμε όλοι από τρίτους κρίσιμες αποφάσεις, που μας εμπλέκουν όλο και πιο βαθιά στον πόλεμο της Ουκρανίας. Ακούσαμε προχθές από τον Γερμανό Καγκελάριο ότι ο κος Μητσοτάκης αποφάσισε από μόνος του να δώσει η Ελλάδα κρυφά και άλλα βαριά οπλικά συστήματα, ακόμη και τεθωρακισμένα στην Ουκρανία. Πριν δυο μήνες ταξίδεψε στην Τουρκία για να συναντηθεί με τον Ερντογάν, χωρίς τον υπουργό Εξωτερικών του. Και πανηγύριζε ότι εξασφάλισε ένα ήρεμο καλοκαίρι. Και ξεκίνησε να πάει στην Αμερική, υπογράφοντας πιο πριν μια πρωτόγνωρη συμφωνία για τις στρατιωτικές βάσεις, αφού έγινε ο πρώτος και ο μόνος πρωθυπουργός στην Ελληνική ιστορία που τις παραχώρησε επ αόριστον». Υποστήριξε ακόμη ότι «η Ελλάδα στέλνει τεθωρακισμένα στην Ουκρανία, απομακρύνοντάς τα από τα νησιά. Και κανείς δε ξέρει πότε θα αντικατασταθούν. Γίνεται πιόνι στη γεωπολιτική σκακιέρα, άλλων δυνάμεων. Η Τουρκία αναβαθμίζεται. Και ο κος Μητσοτάκης ασκεί ΙΧ εξωτερική πολιτική».

 

Πηγή: newsbeast.gr