Ο Πρόεδρος της Εθνικής Δημιουργίας Θ. Τζήμερος με τους υπ. Βουλευτές του κόμματος στον Νομό Δράμας Δ. Κουκουτσολίδη και Ι. Σαββίδη

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΘΑΝΟΥ ΤΖΗΜΕΡΟΥ

 

«Η Ελλάδα είναι ένα κράτος μη κυβερνήσιμο και ο Θεός να γίνει Πρωθυπουργός, διότι έχει μηχανισμούς οι οποίοι δεν αποδίδουν»

 

Επίσκεψη στη Δράμα πραγματοποίησε το Σάββατο 1 Απριλίου 2023 ο Πρόεδρος της Εθνικής Δημιουργίας κ. Θάνος Τζήμερος, στο πλαίσιο ευρύτερης περιοδείας του στη Μακεδονία. Η Εθνική Δημιουργία είναι συνασπισμός κομμάτων που αποτελείται από τη δημιουργία, ξανά! και τη Νέα Δεξιά με Πρόεδρο Φαήλο Κρανιδιώτη, ενώ Πρόεδρος του συνασπισμού είναι ο κ. Τζήμερος.

Ο Πρόεδρος της Εθνικής Δημιουργίας, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στη Δράμα, επισκέφτηκε τον Δήμαρχο Δράμας κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο, παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά Μ.Μ.Ε. και πραγματοποίησε πολιτική ομιλία στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου.

Ο Πρόεδρος της Εθνικής Δημιουργίας Θ. Τζήμερος και στελέχη του κόμματος με τον Δήμαρχο Δράμας Χρ. Μαμσάκο και τους Αντιδημάρχους Α. Τόλιου και Α. Χαραλαμπίδη

Στο πλαίσιο των δηλώσεών του, ο κ. Τζήμερος ανέφερε: «Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι κυρίως πρόβλημα ανθρώπων, ανθρώπων δηλαδή που δεν έχουν τη διάθεση ή την ικανότητα να διοικήσουν. Ισχύει κι αυτό. Το ουσιαστικό, όμως, πρόβλημα της χώρας είναι πρόβλημα θεσμών και δομών. Δηλαδή η Ελλάδα είναι ένα κράτος μη κυβερνήσιμο και ο Θεός να γίνει Πρωθυπουργός, διότι έχει μηχανισμούς οι οποίοι δεν αποδίδουν. Δεν έχει υιοθετήσει καμία από τις αρχές της σύγχρονης επιστήμης της διοίκησης, του μάνατζμεντ, που λένε στο χωριό μου, που είναι ας πούμε ότι κάποιος σε οποιαδήποτε βαθμίδα της ιεραρχίας θα πρέπει να έχει σε ευθεία αναλογία δικαιοδοσίες, ευθύνες και πόρους. Έχεις πολλές ευθύνες, θα πρέπει να έχεις και την εξουσία να τις ασκήσεις. Θα πρέπει να έχεις και τα λεφτά.

Επίσης σε κάθε οργανωμένο σύνολο ανθρώπων που εργάζονται, θα πρέπει να υπάρχει αξιολόγηση. Στην Ελλάδα, το ελληνικό κράτος, δεν υπάρχει αξιολόγηση. Κι όταν μιλάμε για αξιολόγηση, εννοούμε οι καλοί να αμείβονται και στην τσέπη, όχι με εύφημο μνεία, όχι με ένα χαρτί με κορδελάκι δηλαδή. Η αμοιβή του καλού, αυτού που αποδίδει, που πάει μπροστά την κοινωνία, τη δημόσια διοίκηση να γίνεται και με μπόνους, όπως ισχύει παντού στον κόσμο. Οι καλοί να υποβοηθούνται να γίνουν άριστοι, οι μέτριοι να παίρνουν προειδοποίηση και οι κακοί να παίρνουν πόδι. Αυτό δεν ισχύει στο δημόσιο. Κι όταν δεν σε απειλεί κανένας, όταν ξέρεις ότι είτε εργαστείς, είτε δεν εργαστείς, είτε αποδώσεις είτε όχι, είτε πας στη δουλειά είτε δεν πας, δεν πρόκειται κανένας σε ξεκουνήσει, δεν θα αποδώσεις. Δηλαδή, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που με μεράκι και με πολύ κατάθεση ψυχής βοηθούν το δημόσιο να ανταποκριθεί στον ρόλο του, που είναι να προσφέρει υπηρεσίες στον φορολογούμενο, όμως υπάρχουν και άλλοι, οι οποίοι είναι αδιάφοροι ή ανίκανοι ή ακατάλληλοι. Αυτά πρέπει κάποια στιγμή να εφαρμοστούν, διότι εάν δεν εφαρμοστούν, θα έχουμε και Τέμπη, όπως είχαμε και Μάτι, όπως είχαμε και Μάνδρα».

Ακόμη, ο κ. Τζήμερος, μιλώντας στα τοπικά Μ.Μ.Ε., επεσήμανε: «Για να σαρώσει κάποιος τις παθογένειες, γιατί το σαρώνω είναι ένα ρήμα άγριο, χρειάζεται ενεργητικότητα και χρειάζεται να συγκρουστείς με τους μηχανισμούς που παράγουν παθογένειες, θα πρέπει να αποφασίσει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει. Δεν γίνεται χωρίς να σπάσεις αυγά, να σαρώσεις παθογένειες. Διότι πολύ συχνά οι παθογένειες βρίσκονται στα ίδια τα κόμματα εξουσίας. Είναι οι πελατειακοί μηχανισμοί, είναι τα ρουσφέτια, είναι άνθρωποι οι οποίοι φλερτάρουν την εξουσία για να έχουν προσωπικό συμφέρον. Είναι ένας ιδιωτικός τομέας κρατικοδίαιτος σε μεγάλο βαθμό. Αυτά τα ξέρουμε. Ποιος λοιπόν θα αποφασίσει να συγκρουστεί με όλους αυτούς τους μηχανισμούς. Αυτό χρειάζεται η χώρα. αυτό προτείνει η Εθνική Δημιουργία, όπως προτείνει και πολλά άλλα πράγματα στον οικονομικό τομέα. Ας πούμε, δεν έρχεται πρώτα η ανάπτυξη και μετά μειώνεται η φορολογία ή μετά δημιουργείς ένα περιβάλλον κατάλληλο για το επιχειρείν. Πρώτα δημιουργείς το περιβάλλον και μετά έρχεται η ανάπτυξη. Γιατί η Ελλάδα δεν είναι το μοναδικό μαγαζί στον κόσμο. Υπάρχουν άλλα κράτη τα οποία προσφέρουν ευκολία στο επιχειρείν. Έχουν διοίκηση που χρησιμοποίει την πληροφορική σε πολύ μεγάλο βαθμό. Εμείς προσπαθήσαμε. Μπράβο στον Πιερρακάκη για ό,τι έκανε, μπράβο στην κυβέρνηση για τη βελτίωση που επέφερε στο θέμα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, πλην όμως δεν δημιουργήσαμε ψηφιακό κράτος. Απλώς ψηφιοποιήσαμε τη γραφειοκρατία. Κι αυτό καλό είναι. Δεν γράφεις στο γκισέ την υπεύθυνη δήλωση, αλλά τη γράφεις ηλεκτρονικά. Και ρωτάει ένας άνθρωπος που έχει πέντε δράμια μυαλό, εφόσον για να μπω στο σύστημα για να γράψω όλα αυτά, χρησιμοποιώ τους κωδικούς του taxis, άρα το σύστημα ξέρει ποιος είμαι. Εάν έχει κάποια αμφιβολία, ας μου στείλει και έναν έξτρα κωδικό στο κινητό να τον βάλω, να τελειώσει η υπόθεση». «Το πραγματικό ηλεκτρονικό κράτος είναι αυτό που έχει σε μια ηλεκτρονική θυρίδα του πολίτη όλα τα χαρτιά που σε αφορούν κι εσύ απλώς δίνεις την άδειά στου ή στέλνεις το συγκεκριμένο χαρτί στη συγκεκριμένη υπηρεσία», πρόσθεσε.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης τύπου, ο κ. Τζήμερος σημείωσε: «Όλα αυτά που πρέπει να γίνουν, η Εθνική Δημιουργία -το ξέρετε γιατί χρόνια υποστηρίζουμε αυτές τις απόψεις- είναι διατεθειμένη να τα κάνει ή να σπρώξει στο να γίνουν στην επόμενη Βουλή, με ένα ποσοστό που θα της δώσει τη δυνατότητα να συμβάλλει στη μεταρρύθμιση της χώρας».

Σχετικά το τι θα πράξει η Εθνική Δημιουργία, εάν της ζητηθεί στήριξη από τη Ν.Δ., ο κ. Τζήμερος επεσήμανε: «Εμείς θα δώσουμε ψήφο ανοχής σε μια κυβέρνηση της Ν.Δ. ή μια κυβέρνηση Ν.Δ. με ΠΑΣΟΚ ας πούμε, γιατί όπως φαίνεται τα κουκιά δεν θα βγουν ούτε στις μεθεπόμενες εκλογές. Θα δώσουμε ψήφο ανοχής χωρίς να παζαρέψουμε καμία θέση. Δεν θα ζητήσουμε κάποιο Υπουργείο, αλλά θα κάνουμε αυτό που κάνει η Δημιουργία στην Περιφέρεια Αττικής και επί διοίκησης Πατούλη και επί διοίκησης Δούρου». «Θα υπερψηφίζουμε αυτά με τα οποία συμφωνούμε και θα καταψηφίζουμε αυτά με τα οποία διαφωνούμε, έχοντας πάντα αντιπροτάσεις και επιχειρήματα. Διότι πρέπει κι αυτό να αλλάξει στη χώρα. Ο πολιτικός διάλογος να γίνει διάλογος. Να γίνει συζήτηση», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Εθνικής Δημιουργίας.

Τέλος, ο κ. Τζήμερος αναφέρθηκε στους υποψήφιους Βουλευτές της Εθνικής Δημιουργίας στον Νομό Δράμας, τους κ.κ. Δημήτρη Κουκουτσολίδη και Ιεροκλή Σαββίδη. Όπως είπε, «χαίρομαι που υποψήφιοι της Εθνικής Δημιουργίας στη Δράμα είναι δύο εξαιρετικοί συνεργάτες, εξαιρετικοί φίλοι, ιδιαίτερα ταλαντούχοι άνθρωποι, που έχουν διακριθεί σε ό,τι έχουν κάνει. Είναι ο Ιεροκλής Σαββίδης και ο Δημήτρης Κουκουτσολίδης. Ο Δημήτρης έχει και ευρύτερες αρμοδιότητες στην οργάνωση της Εθνικής Δημιουργίας, ως συντονιστής των υποψηφίων σε όλη τη χώρα. Και επειδή τους γνωρίζετε και επειδή έχουν χρόνια καταθέσει τη δημιουργικότητά τους στην τοπική κοινωνία, σας προτείνουμε να τους τιμήσετε με τη ψήφο σας, δίνοντας τη δυνατότητα σε ένα διαφορετικό κόμμα, ένα κόμμα κανονικών ανθρώπων, να ξεκινήσει την εργασία της ανάταξης της χώρας, η οποία ξαναλέω χρειάζεται δουλειά και χρειάζεται να σπάσεις αυγά».