ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΔΡΑΜΑΣ

ΤΗΣ «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ»

  •  «Σε καμία περίπτωση δεν έχει να κάνει με το καλό της περιοχή μας»

 

 

Με κοινή δήλωσή τους οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Δράμας της «Περιφερειακής Αναγέννησης» κ.κ. Χρήστος Γεωργιτσόπουλος, Κωνσταντίνος Κινατζίδης, Χρήστος Λιθηρόπουλος και κ. Γεωργία Χειράκη ουσιαστικά απαντούν σε πρόσφατες επιστολές διαμαρτυρίας κατά του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου από τον Εμπορικό Σύλλογο Δράμας και την Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Δράμας, καθώς και σε ανακοίνωση του Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. Δράμας (αναλυτικά δημοσιευτήκαν στο προηγούμενο φύλλο της εφημερίδας «Εργασία… συν», την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018). Υπενθυμίζεται ότι Εμπορικός Σύλλογος και ΟΕΒΕ, με επιστολές τους, εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους κατά του Περιφερειάρχη κ. Μέτιου τόσο για το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού όσο και για τον οδικό άξονα Δράμα – Αμφίπολη. Με τα ίδια ζητήματα είχε ασχοληθεί και σε δική του επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Περιφερειάρχη ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Αργύρης Πατακάκης, στις 10 Δεκεμβρίου 2017. Την επόμενη ημέρα, ανακοινώθηκε από πλευράς Περιφέρειας η απόφαση του Περιφερειάρχη για αφαίρεση αρμοδιοτήτων του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας. Στην ανακοίνωση αναφέρονταν ότι ο λόγος ήταν η καταδικαστική απόφαση σε πρώτο βαθμό εις βάρος του κ. Πατακάκη από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Δράμας για υπόθεση ασφάλισης οχημάτων της Π.Ε. Δράμας και γίνονταν λόγος για προσπάθεια αποπροσανατολισμού των πολιτών από τον κ. Πατακάκη, μέσω της επιστολής διαμαρτυρίας.

Στην κοινή τους δήλωση οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Δράμας της παράταξης «Περιφερειακή Αναγέννηση» σημειώνουν ότι «η συντονισμένη αυτή δημοσίευση επιστολών και ανακοινώσεων, έχει χαρακτήρα προσωπικής επίθεσης προς τον κ. Περιφερειάρχη και σε καμία περίπτωση δεν έχει να κάνει με το καλό της περιοχή μας». Επίσης, απαντούν τόσο για το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού όσο και για τον οδικό άξονα Δράμα – Αμφίπολη, ενώ κάνουν λόγο για «στενή και εποικοδομητική συνεργασία για όλα τα ζητήματα που απασχολούν την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας» με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Μέτιο.

Αναλυτικά, η κοινή δήλωση έχει ως εξής:

Την αρχική «επιστολή διαμαρτυρίας» του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας προς τον Περιφερειάρχη κ. Μέτιο ακολούθησαν δύο πανομοιότυπες επιστολές από πρόσωπα που για χρόνια μονοπωλούν την εκπροσώπηση επαγγελματιών και φορέων της Δράμας. Οι κινήσεις αυτές βρίσκονται σε ξεκάθαρη πολιτική ταύτιση με τον κυβερνητικό βουλευτή της περιοχής μας, ο οποίος δεν παρέλειψε να εκδώσει και αυτός σχετική ανακοίνωση.

Είναι σαφές ότι, η συντονισμένη αυτή δημοσίευση επιστολών και ανακοινώσεων, έχει χαρακτήρα προσωπικής επίθεσης προς τον κ. Περιφερειάρχη και σε καμία περίπτωση δεν έχει να κάνει με το καλό της περιοχή μας.

Για να τελειώνουμε λοιπόν μία και καλή με τα δύο αυτά θέματα:

Την αποκλειστική ευθύνη για το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού την έχει ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας. Άλλωστε μέχρι σήμερα, εκκρεμεί η χρηματοοικονομική μελέτη που είναι απαραίτητη ώστε το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης να αποδεσμεύσει 1,6 εκατομμύρια ευρώ για τη λειτουργία του Χιονοδρομικού για τα επόμενα τρία χρόνια.

Επίσης, είναι ψέματα τα λεγόμενα του κ. Καραγιαννίδη ότι η Περιφέρεια δεν έχει εγκρίνει το αίτημα για τη συντήρηση των αναβατήρων του Χιονοδρομικού.

Σε ότι αφορά στην κατασκευή του οδικού άξονα Ε61 Καβάλα-Δράμα-Μαυρολεύκη-όρια Νομού Σερρών-Νέα Μπάφρα-Σέρρες αλλά και στη σύνδεσή του με την Εγνατία Οδό μέσω Αμφίπολης, περιλαμβάνονται και οι δύο στο Χωροταξικό Σχέδιο της Περιφέρειας και τις στηρίζουμε με τρόπο ξεκάθαρο.

Ωστόσο, το τμήμα όρια Νομού Σερρών-Νέα Μπάφρα-Αμφίπολη δεν ανήκει στην αρμοδιότητα της δικής μας Περιφέρειας αλλά της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Συνεπώς δεν έχουμε τη θεσμική δυνατότητα να το χρηματοδοτήσουμε.

Επιπλέον, πρόκειται για ένα έργο στο οποίο υπεύθυνη είναι η Εγνατία Οδός Α.Ε. (η Διοίκηση της οποίας ορίζεται από την Κυβέρνηση) και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και για το οποίο δεν υπάρχουν καν ακόμα μελέτες. Και αυτό το γνωρίζουν όλοι και βέβαια αυτοί που όψιμα «καίγονται» για το έργο.

Αντίθετα, για το τμήμα Καβάλα-Δράμα-Μαυρολεύκη-όρια Νομού Σερρών, το οποίο βρίσκεται στη δική μας αρμοδιότητα, η Περιφέρεια ΑΜΘ έχει ήδη διαθέσει 2,5 εκατομμύρια ευρώ για μελέτες.

Για ακόμη μια φορά, κάνουμε σαφές πως με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Μέτιο έχουμε στενή και εποικοδομητική συνεργασία για όλα τα ζητήματα που απασχολούν την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας.

Με συνεργασία, συντονισμό και συνεχή επικοινωνία μαζί του επιδιώκουμε από κοινού το καλύτερο δυνατό για τον τόπο μας. Είμαστε απολύτως βέβαιοι πως τα αποτελέσματα της συνεργασίας αυτής δε θα αργήσουν να φανούν και θα είναι πολύ σημαντικά για το Νομό Δράμας.

 

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Δράμας της «Περιφερειακής Αναγέννησης»

ΓΕΩΡΓΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΚΙΝΑΤΖΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΛΙΘΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΧΕΙΡΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ