ΤΙ ΑΝΕΦΕΡΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Γ. ΚΑΨΗΜΑΛΗΣ

  • Χάρη στις δωρεές των Κ. Αποστολίδη και Α. Θεοδωρίδη

 

Στην προημερησίας διάταξης συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δράμας, η οποία πραγματοποιήθηκε, μέσω τηλεδιάσκεψης, την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021, υπήρξε ενημέρωση του σώματος για τις εξελίξεις που υπάρχουν σχετικά με το Κολυμβητήριο, αλλά και με το Δημοτικό Στάδιο «Αλέκος Φρούσιος».

Στα δύο αυτά θέματα αναφέρθηκε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Γιάννης Καψημάλης, μετά από ερωτήματα που τέθηκαν από πλευράς Δημοτικών Συμβούλων της Αντιπολίτευσης.

Σχετικά με το Κολυμβητήριο, ο κ. Καψημάλης σημείωσε: «Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, μαζί με τους τεχνικούς – μηχανικούς της εταιρείας, η οποία θέλει να κάνει τη δωρεά, για να μας βοηθήσει, ώστε να ξεπεράσουμε αυτό τον σκόπελο, είναι σε πλήρη και αγαστή συνεργασία».

Όπως είναι γνωστό, η εταιρεία Raycap έχει αναλάβει να βοηθήσει στο να βρεθεί λύση, έτσι ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα που υπάρχουν με τη στέγη του Κολυμβητηρίου και αυτό να μπορεί να λειτουργήσει εκ νέου.

Ο κ. Καψημάλης, χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά στη Raycap, έκανε λόγο για «ανιδιοτελή στάση της εταιρείας», η οποία και σε άλλες περιπτώσεις «στέκεται δίπλα στον Δήμο της Δράμας και στην πόλη της Δράμας». Όπως είπε ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Δράμας, «σε λίγο καιρό θα έχουμε τις επίσημες ανακοινώσεις» και για αυτές θα ενημερωθεί και το Δημοτικό Συμβούλιο. «Είμαστε στο τελικό στάδιο, ώστε να δοθεί οριστική λύση» επεσήμανε ο κ. Καψημάλης και πρόσθεσε ότι «θα υπάρξει επίσημη κατάθεση εταιρείας δωρεάς από τη συγκεκριμένη εταιρεία».

Σχετικά με το Δημοτικό Στάδιο «Αλέκος Φρούσιος», ο κ. Καψημάλης στάθηκε αρχικά στο έργο της αλλαγής του ταρτάν το οποίο είναι ύψους 600.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος». Όπως είπε, ο ανάδοχος του έργου κλήθηκε να προσκομίσει κάποια δικαιολογητικά και επισκέφτηκε τον χώρο. Μετά την τυπική διαδικασία του προσυμβατικού ελέγχου, συνέχισε, θα υπάρξει συμφωνητικό με τον ανάδοχο του έργου. Όσον αφορά την έναρξη των εργασιών αντικατάστασης του ταρτάν, ο κ. Καψημάλης είπε πως θα ξεκινήσουν «αρχές της άνοιξης και μόλις το επιτρέψει ο καιρός».

Όσον αφορά τις κερκίδες, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Δράμας ανέφερε προς η μελέτη οδεύει προς ολοκλήρωση και στα τέλη Φεβρουαρίου θα υπάρχει πλήρης φάκελος για να ενταχθεί στη συνέχεια στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Και για αυτό το έργο ο κ. Καψημάλης προανήγγειλε σύντομα ανακοινώσεις. Όπως εξήγησε, υπολειπόταν η γεωτεχνική μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης, όμως λύθηκαν και αυτά τα ζητήματα.

Όπως είναι γνωστό το κόστος της εκπόνησης των μελετών για τις κερκίδες του Δημοτικού Σταδίου και τη δημιουργία ενός πολυχώρου εκγύμνασης έχει αναληφθεί από τον Δραμινό εφοπλιστή κ. Άρη Θεοδωρίδη.