Την Πέμπτη 26 Απριλίου 2023, στο πλαίσιο του έργου LIFEReforest και σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Δασών, τη Διεύθυνση Δασών Δράμας και το Ελληνικού Κέντρου Βιοτόπων-Υγροτόπων, Δασολόγοι προερχόμενοι από το Υπουργείο Γεωργίας και Δασών, τις Δασικές Υπηρεσίες, Ερευνητικά Κέντρα και Περιβαλλοντικές Οργανώσεις της Βουλγαρίας επισκέφθηκαν επιλεγμένες θέσεις στα δάση της Δράμας.

Συγκεκριμένα, 25 Βούλγαροι Δασολόγοι και ειδικοί στη διατήρηση της βιοποικιλότητας περιηγήθηκαν και ξεναγήθηκαν από το προσωπικό της Δ/νσης Δασών Δράμας και του Δασαρχείου Δράμας στα δάση του Νομού και σε περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Οι προσκεκλημένοι ενημερώθηκαν για τα δασικά οικοσυστήματα του Νομού, τη διαδοχή των ζωνών βλάστησης και τον πολιτισμό της περιοχής. Ανταλλάχθηκαν απόψεις σχετικά με την κλιματική αλλαγή και τη διαχείριση των δασών δρυός και της αναγωγής τους από την πρεμνοφυή στη σπερμοφυή μορφή.

Οι επισκέπτες έφυγαν ενθουσιασμένοι από τη μονοήμερη επίσκεψή τους και εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους σε όσους συνέβαλαν με οποιοδήποτε τρόπο στην υλοποίησή της.