ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΡΑΜΑΣ

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 6 & 7 Ιουνίου 2017 στην Αθήνα, το Συνέδριο της Συνόδου Κορυφής της «Concordia Europe Summit». Συμμετείχαν ηγέτες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, νυν και πρώην αρχηγοί κρατών, εξέχοντες μη κερδοσκοπικοί ηγέτες και ανώτεροι υπάλληλοι του Κογκρέσου και της Διοίκησης των ΗΠΑ.

 

Την έναρξη των εργασιών της Συνόδου κήρυξε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: «ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ως σταθερό και αναπόσπαστο μέλος της, εκπληρώνοντας στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της περιμένοντας, όμως, την αλληλεγγύη των εταίρων της και την εκπλήρωση των δικών τους υποχρεώσεων». Να σημειωθεί, ότι πριν από τον κ. Παυλόπουλο, για την κορυφαία στιγμή της συνόδου μίλησαν οι συνιδρυτές τους οργανισμού κ. Νικόλαος Λογοθέτης και κ. Μάθιου Σουίφτ οι οποίοι υπογράμμισαν τη σπουδαιότητα του Συνεδρίου που «πραγματοποιείται στην Αθήνα για πρώτη φορά αναγνωρίζοντας της εξέχουσα γεωπολιτική της θέση, που αποτελεί αφετηρία για την προσέγγιση οικονομικών, κοινωνικών και πολιτισμικών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν η Ευρώπη και οι γειτονικές περιοχές, αλλά και την προσφορά της στον παγκόσμιο πολιτισμό».

Κατά τη διάρκεια της διμερούς Συνόδου Κορυφής οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις ομιλίες του κ. Τζο Μπάιντεν, πρώην Αντιπρόεδρου των Η.Π.Α., ο οποίος αναφέρθηκε στο ζήτημα της κλίματικής αλλαγής, του κ. Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, Μη Εκτελεστικού Προέδρου της Goldman Sachs International και πρώην Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του κ. Βάλντινς Ζάτλερς, πρώην Πρόεδρου της Λετονίας, της υπεύθυνης του προγράμματος του ΟΗΕ για τις γυναίκες κ. Μαρία Νοέλ Βάεζα, του Δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη, του κ. Μουχτάρ Κεντ, Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Coca-Cola και μέλους του συμβουλίου ηγεσίας της Concordia. Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η ομιλία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου για το ζήτημα της μετανάστευσης και της προσφυγικής κρίσης, μέσα από την οποία ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας τόνισε ότι: «οι πρόσφυγες και οι μετανάστες πρέπει να αντιμετωπίζονται, σύμφωνα με την παραβολή του Καλού Σαμαρείτη» και παράλληλα, υπογράμμισε «τον πρωτεύοντα ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι θρησκείες σε θέματα ειρήνης και κοινωνικής δικαιοσύνης».