ΧΑΡΑ ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΔΗΜΑΡ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

 

 

Ερώτηση – ΑΚΕ (αίτηση κατάθεσης εγγράφων) προς τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών κ. Χρ. Σπίρτζη συνυπόγραψε η Χαρά Κεφαλίδου, Βουλευτής Δράμας, αναφορικά με το σχεδιασμό της Κυβέρνησης για τοποθέτηση 38 νέων σταθμών διοδίων επί της Εγνατίας Οδού. Οι Βουλευτές τάσσονται κατά της εγκατάστασης νέων διοδίων. Κάτι τέτοιο επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την οικονομική και κοινωνική κατάσταση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Τα νέα διόδια θα αποτελέσουν ακόμη ένα πλήγμα για τους κατοίκους αλλά και τους επιχειρηματίες της περιοχής. Επιπρόσθετα, δημιουργούνται τεράστια ερωτήματα σε θέματα ασφάλειας αφού μεγάλα φορτηγά, προερχόμενα κυρίως από το εξωτερικό, διέρχονται από τις επαρχιακές οδούς της Α.Μ.Θ., για να αποφύγουν το κόστος των νέων διοδίων.

Η Ερώτηση ΑΚΕ έρχεται σε συνέχεια των έντονων αντιδράσεων σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας, των κατοίκων, των εμπλεκόμενων φορέων, της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. και των Δήμων της περιοχής, οι οποίοι με σειρά ενεργειών τους έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στην τοποθέτηση νέων σταθμών διοδίων στην περιοχή της ΑΜΘ.

Σε δήλωσή της η Χαρά Κεφαλίδου σημείωσε: «Το δεν “πληρώνω του κ. Τσίπρα» έγινε “ναι σε όλα”. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. μόλις τα βρει σκούρα προφασίζεται “μνημονιακές υποχρεώσεις”. Το ίδιο κάνει και στα διόδια. Η Κυβέρνηση δεν έχει ούτε συγκεκριμένο σχέδιο, ούτε στόχο, ούτε στρατηγική. Και αυτό φαίνεται στο θέμα του αριθμού των διοδίων, της τοποθέτησής τους και της τιμολογιακής πολιτικής. Δουλειές του ποδαριού! Κανένας ουσιαστικός διάλογος με τις τοπικές κοινωνίες. Τελευταία ώρα και η διαβούλευση με την τοπική αυτοδιοίκηση. Και ο Σπίρτζης συνεχίζει τα δικά του. Ούτε καν έλαβε υπ’ όψιν τις προτάσεις του τελευταίου Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Το μόνο που βρήκε να πει είναι ότι τα διόδια πρέπει να μπουν από τώρα γιατί οι Θεσμοί δεν εμπιστεύονται την Κυβέρνηση και όσον αφορά στα αναλογικά διόδια από το 2018 και έχει ο Θεός!».