Στο Εθνικό Συμβούλιο του Κινήματος εξελέγη ο Πασχάλης Τόσιος, στο πλαίσιο της εκλογικής διαδικασίας κατά την Τρίτη Συνδιάσκεψη του κόμματος στην Αθήνα.

«Μετά από ένα εποικοδομητικό τριήμερο έντονων όσο και γόνιμων διεργασιών, τονίζεται σήμερα ιδιαίτερα επιτακτική η αναγκαιότητα ριζικών προοδευτικών αλλαγών, καθώς και μεταρρυθμίσεων ανατροπής των κατεστημένων απόψεων και νοοτροπιών» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τόσιος, μιλώντας στη Συνδιάσκεψη του Κινήματος Δημοκρατών και Σοσιαλιστών.

Ο π. Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου κατά την έναρξη των διεργασιών επανέλαβε ότι «η κρίση έφερε το μνημόνιο, όχι το μνημόνιο την κρίση. Οι δημαγωγοί και συνωμοσιολόγοι, λένε το αντίθετο για να συγκαλύψουν αυτούς που έφεραν την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού το 2009. Και μετά έφυγαν».

Ο πρώην πρωθυπουργός καταλόγισε στους πολιτικούς του αντιπάλους καλλιέργεια κλίματος διχασμού. «Υπήρξαμε ως πολιτικός χώρος τα πρώτα και δαχτυλοδειχτούμενα θύματα του μίσους που υπέθαλψαν ή δικαιολόγησαν ή ανέχτηκαν, με ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις, όλοι οι πολιτικοί μας αντίπαλοι. Δεν θα τους κάνουμε τα ίδια, γιατί πάντα διαφέραμε από αυτούς», συμπλήρωσε και πρόσθεσε: «Στην κορύφωση του μίσους, εμείς φωνάζαμε για συνεργασία. Στην κορύφωση του διχασμού, εμείς φωνάζαμε δημοψήφισμα. Επικράτησε το μίσος, επικράτησε ο διχασμός. Αυτή είναι η Ιστορία και δεν παραγράφεται».

Επεσήμανε εξάλλου ότι το χρέος είναι εθνική υπόθεση. Τόνισε επίσης πως «όσο και να μειωθεί το χρέος, όσο και να επιμηκυνθεί η αποπληρωμή του, αν δεν αλλάξουμε τον τρόπο που λειτουργούμε ως χώρα, πάλι μπροστά μας θα βρίσκεται το χρέος σε λίγα χρόνια».