ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ

 

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο: «Συνοδεύοντας το παιδί μου στο δρόμο προς τις πανελλήνιες», το οποίο πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Δοξάτου, της Κοινωνικής Υπηρεσίας και του Κέντρου Κοινότητας.

Η ομάδα συνεδρίαζε κάθε Τετάρτη κατά τον μήνα Μάιο. Οι θεματικές ενότητες που διερευνήθηκαν, συζητήθηκαν και αποτυπώθηκαν βιωματικά ήταν η τέχνη της επικοινωνίας, η αυτοεκτίμηση γονέων και παιδιών, οι αποχωρισμοί στον κύκλο ζωής μας καθώς και ένα ευρύτερο φάσμα θεμάτων που αφορούν τη σχέση των γονέων με τους εφήβους τους.

Η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου «γέμισε» απόψεις, διαπιστώσεις, αγωνία, συγκίνηση, απροσδόκητες συνδέσεις της δικής τους εφηβικής ηλικίας με αυτή των παιδιών τους αλλά και αίσθημα ενθάρρυνσης και ανακούφισης. Κοινό στα μάτια όλων των γονιών, και αφετηρία των προσδοκιών τους, ήταν η αστείρευτη αγάπη προς τα παιδιά τους. Ευχαριστούμε όσους συμμετείχαν γιατί ο καθένας, με την ιδιαίτερη προσωπικότητα του, έκανε μοναδική τη δυναμική της ομάδας.

Συντονίστρια της δράσης ήταν η ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Δοξάτου κ. Γιαννοπούλου Ξανθίππη.

Ευχόμαστε ολόψυχα σε όλους τους μαθητές να έχουν ψυχικά αποθέματα για να διαχειριστούν τη διαδικασία αλλά και το αποτέλεσμα των εξετάσεων και να μην ξεχνούν πως η ευτυχία κι η αξία τους δεν καθορίζεται από αυτές τις λίγες ώρες που θα κάτσουν σε ένα θρανίο και θα εξεταστούν. Καλό καλοκαίρι και καλή επιτυχία στην ενήλικη ζωή σας!