ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΑΙ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ Θ. ΠΑΦΙΛΗ

 

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε για μία ακόμη χρονιά, το βράδυ της Παρασκευής 7 Δεκέμβρη, η συνεστίαση της Τ.Ο. Δράμας του Κ.Κ.Ε., στα πλαίσια της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης Νοέμβρη-Δεκέμβρη και του εορτασμού των 100 χρόνων ζωής και δράσης του Κ.Κ.Ε.. Η αίθουσα της εκδήλωσης γέμισε από μέλη και φίλους του Κ.Κ.Ε., που χόρεψαν, τραγούδησαν και ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις μεγάλους και μικρούς αγώνες του επόμενου διαστήματος.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. και Βουλευτής, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε την ανάγκη να δυναμώσει σήμερα η Κοινωνική Συμμαχία ανάμεσα σε εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, ώστε να μπουν εμπόδια στην πολιτική της Κυβέρνησης, που τσακίζει τα λαϊκά στρώματα για τη θωράκιση της κερδοφορίας των μονοπωλίων.

Στη συνέχεια, ξεσκέπασε την προπαγάνδα της Κυβέρνησης περί «δίκαιης ανάπτυξης» και «πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής», αναδεικνύοντας τον βαθιά ταξικό χαρακτήρα όλων των μέτρων που έχουν ψηφιστεί μέχρι σήμερα ή πρόκειται να έρθουν το επόμενο διάστημα, αλλά και την πλήρη ευθυγράμμιση της εξωτερικής πολιτικής με τα αμερικανοΝΑΤΟικά συμφέροντα, η οποία βάζει τον λαό σε μεγάλους κινδύνους.

Τέλος, σημείωσε ότι ο λαός πρέπει να γυρίσει την πλάτη του στα αστικά κόμματα, αξιοποιώντας την πλούσια πείρα που έβγαλε τα τελευταία χρόνια, η οποία επιβεβαίωσε τη θέση του Κ.Κ.Ε. ότι καμία Κυβέρνηση στα πλαίσια του καπιταλισμού δε μπορεί και δεν πρόκειται να είναι φιλολαϊκή.

Κάλεσε όλους όσοι σήμερα προβληματίζονται και αφουγκράζονται τις θέσεις του Κ.Κ.Ε. να συμπορευτούν μαζί του στις εκλογικές μάχες που έρχονται, αλλά και την καθημερινή πάλη σε κάθε χώρο δουλειάς, γειτονιά και χωριό, γιατί το Κ.Κ.Ε. είναι η μόνη πολιτική δύναμη που βρίσκεται πάντα μπροστά σε κάθε μεγάλο και μικρό αγώνα για την απόσπαση κατακτήσεων και την ανακούφιση του λαού, και δείχνει τη μοναδική διέξοδο υπέρ των εργατικών-λαϊκών συμφερόντων με την ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος.