Παρακολούθησε τις 33ες Πολιτιστικές Εκδηλώσεις της Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων Ευρώπης

 

Στο Αμβούργο της Γερμανίας ταξίδεψε στο διάστημα 16-19 Μαΐου η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Οικονομικών και Εθελοντισμού κ. Φανή Μπαχαρίδου με αφορμή τις 33ες Πολιτιστικές Εκδηλώσεις της Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων Ευρώπης. Η κ. Μπαχαρίδου ήταν η πρώτη θεσμική εκπρόσωπος από την Ελλάδα και την ΠΑΜΘ που παρακολούθησε τις εκδηλώσεις καθώς δεν το έχει κάνεις κανείς άλλος έως τώρα.

Πρόκειται για έναν θεσμό εγνωσμένου κύρους, που συνενώνει τα πολιτιστικά σωματεία της Ελληνικής Ομογένειας από διάφορες χώρες της Ευρώπης και αποτελεί σημείο αναφοράς.

Παρακολουθώντας τις εκδηλώσεις, η κ. Μπαχαρίδου είχε κατ’ αρχάς την ευκαιρία να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι και ιδίοις ωσί τη σοβαρή προσπάθεια που κάνουν τα μέλη και οι διοικήσεις των σωματείων για τη διάσωση και τη διάδοση του θρακιώτικου πολιτισμού και του ελληνικού εν γένει.

Με δεδομένο όμως, ότι πολλά μέλη της Διασποράς έλκουν την καταγωγή τους από διάφορα σημεία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η προσπάθεια αυτή καθίσταται ακόμη πιο σημαντική και χρήζει στήριξης και από την Περιφέρεια Α.Μ.Θ. στο μέτρο που αυτό είναι εφικτό.

Αυτό άλλωστε, επεσήμανε και η ίδια η κ. Μπαχαρίδου, τόσο στον χαιρετισμό της, όσο και στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις που είχε με εκπροσώπους των σωματείων υπογραμμίζοντας και το γεγονός ότι το Γραφείο της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. στις Βρυξέλλες μπορεί να λειτουργήσει ως σημείο αναφοράς, αλλά και συνάντησης για τα Σωματεία και τα μέλη της Διοίκησης της ΠΑΜΘ.

Μεταφέροντας και τις θέσεις του Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. κ. Χριστόδουλου Τοψίδη, η κα Μπαχαρίδου εξήγησε ότι πάγια θέση της Διοίκησης αποτελεί η σύσφιξη των σχέσεων με τα πολιτιστικά σωματεία της Ευρώπης αναγνωρίζοντας το έργο τους, αλλά και το γεγονός ότι λειτουργούν ως πρεσβευτές της χώρας μας στο εξωτερικό ενισχύοντας πολλαπλά την προσπάθεια που γίνεται ώστε η Περιφέρειά μας και η χώρα μας γενικά, να ενισχύσουν την έξωθεν καλή μαρτυρία τους και να τονώσουν την εξωστρέφεια τους με κάθε τρόπο.