• Λιμάνι Νέας Περάμου, Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017, ώρα 9 μ.μ.
  • Φαράγγι Πετρούσας, Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017, ώρα 8.30 μ.μ.
  • Λιμάνι Ηρακλείτσας, Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017, ώρα 8.30 μ.μ.
  • Λιμάνι Καβάλας, Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017, ώρα 8.30 μ.μ.
  • Σπήλαιο Αλιστράτης, Σάββατο 19 Αυγούστου 2017, ώρα 8.30 μ.μ.

Μια ξεχωριστή και πρωτότυπη μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο «Ξενιτεμένο μου πουλί…» παρουσιάζει φέτος το καλοκαίρι ο Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ.

Ένα αφιέρωμα 1,5 ώρας περίπου με επιλεγμένα τραγούδια της ξενιτιάς και της προσφυγιάς, του έρωτα και της αγάπης. Με τραγούδια παραδοσιακά, με αμανέδες και ρεμπέτικα, με τραγούδια λαϊκά και έντεχνα. Αγαπημένα τραγούδια ερμηνευμένα μοναδικά από τον κορυφαίο Έλληνα Άρχοντα Πρωτοψάλτη.

Ο καταξιωμένος διεθνούς φήμης ερμηνευτής με τη συνοδεία του πολυβραβευμένου συνθέτη και μουσικολόγου Γιώργου Ξουλόγη στην κλασική, παραδοσιακή και λαϊκή κιθάρα, της πολυτάλαντης Κατερίνας Τετερίνα στο πιάνο και της ευρηματικής Στέλλας Τσιότσιου στο βιολοντσέλο, στέλνει μέσα από τα τραγούδια που ερμηνεύει μηνύματα αγάπης, ειρήνης, αλληλεγγύης και συναδέλφωσης των ανθρώπων και των λαών.

Επί σκηνής μαζί με τον Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ και τους συνεργάτες του μουσικούς, συμπράττει ο κορυφαίος χορευτής και χορογράφος Ιβάν Γιεγκόρωφ με κλασικές και σύγχρονες χορογραφίες που εντυπωσιάζουν.

Η παράσταση που έλαβε θετικές κριτικές όπου παρουσιάστηκε, θεωρείται πρωτοποριακή και ειλικρινής μουσική πρόταση ιδιαιτέρως έντεχνη αλλά ταυτόχρονα και βαθιά λαϊκή.