ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΡ. ΠΑΠΑΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Συνέντευξη τύπου για τη συναυλία του βιολονίστα και αρχιμουσικού Λεωνίδα Καβάκου και της 70μελης Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, η οποία διοργανώνεται από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή, παραχώρησε ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτισμού και Αθλητισμού της Περιφέρειας κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019.

Ο κ. Παπαεμμανουήλ έκανε λόγο για ένα «πολύ σπουδαίο πολιτιστικό γεγονός στην Περιφέρειά μας», καθώς την «την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου, στις 20.30, στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, ο κορυφαίος, παγκοσμίου φήμης, σολίστας και βιολονίστας, Λεωνίδας Καβάκος μαζί με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών θα δώσει μια συναυλία στην έδρα της Περιφέρειάς μας, στην Κομοτηνή».

Ο κ. Παπαεμμανουήλ ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη κ. Χρήστο Μέτιο «για την ποικιλότροπη συνδρομή του σε αυτό το νέο εγχείρημα», καθώς και την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και τον Λεωνίδα Καβάκο «που δέχτηκαν να έρθουν στην Περιφέρειά μας». Όπως ανέφερε, η συναυλία θα είναι με ελεύθερη είσοδο (με τους θεατές να καλούνται να συνεισφέρουν κατά βούληση, καθώς τα έσοδα διατίθενται για φιλανθρωπικούς σκοπούς), ενώ ελεύθερη θα είναι είσοδος και στην πρόβα τζενεράλε της Κρατικής Ορχήστρας με τον Λεωνίδα Καβάκο, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή από τις 11.30 έως τις 13.30. Μάλιστα, όπως επεσήμανε ο κ. Παπαεμμανουήλ, στην πρόβα τζενεράλε «μετά από συνεννοήσεις που κάναμε είναι καλεσμένα όλα τα παιδιά των Μουσικών Σχολείων της Περιφέρειάς μας, και των πέντε Νομών, αλλά και οι σπουδαστές των Ωδείων των Περιφερειακών Ενοτήτων», ενώ μετά το τέλος της πρόβας θα υπάρχει η δυνατότητα για ένα διαδραστικός διάλογο «με τον ζωντανό μύθο της παγκόσμιας κλασικής μουσικής σκηνής, τον Λεωνίδα Καβάκο, και με τα παιδιά».

Ο κ. Παπαεμμανουήλ εξήγησε πως υπήρξε επιδίωξη να γίνει συναυλία και στη Δράμα, «αλλά δυστυχώς η πολυμελής Ορχήστρα δεν μπορούσε να φιλοξενηθεί σε κάποια από τις σκηνές που διαθέτουμε. Μόνο στο Μουσικό Σχολείο Δράμας θα μπορούσε να γίνει, αλλά επειδή γίνονται κάποιες επισκευές εκεί, μας υποσχέθηκε τόσο ο Λεωνίδας Καβάκος όσο και η διοίκηση της Κρατικής Ορχήστρας ότι αυτό θα γίνει στο μέλλον».

Ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτισμού και Αθλητισμού της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. απεύθυνε κάλεσμα σε όλους τους φιλόμουσους της Περιφέρειας να παραβρεθούν στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής «για να ζήσουμε μια μοναδική συναυλία».