ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 18.30 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

 

 

Εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Ταξιδεύοντας» του Λευθέρη Πλακίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019, στις 18.30, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Δράμας. Το «Ταξιδεύοντας», το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Sportbook, περιλαμβάνει 23 προορισμούς στην Ελλάδα που έχουν δημοσιευτεί στην αθηΝΕΑ, με έμπνευση τον αθλητικό τουρισμό και τη γαστρονομία.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

-Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτισμού και Αθλητισμού Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

-Αναστασία Τόλιου, Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Δράμα

-Δημήτρης Τζεφαλής, Καθηγητής φυσικής αγωγής, προπονητής και συγγραφέας του βιβλίου «Φέρνοντας κοντά τις μεγάλες αποστάσεις»

-Βαρβάρα Καζαντζίδου, Δημοσιογράφος

-Μάριος Γιαννάκου, Αθλητής υπεραποστάσεων και εξερευνητής

Ακολουθεί μία περιγραφή του βιβλίου μέσα από τα λόγια του ίδιου του συγγραφέα του:

Η Ελλάδα ένα ταξίδι. Έχει αύτη η χώρα τόσες περιοχές, μικρές και μεγάλες, γνώστες και άγνωστες, που όσο και αν ταξιδεύεις, δεν θα μπορέσεις να τις ανακαλύψεις όλες. Άνθρωποι που κάνουν τη διαφορά. Με τις ζωές τους, κάνουν τους τόπους που ζουνε μοναδικούς.

Αυτό που αγαπώ πάνω από όλα είναι να ταξιδεύω και να ανακαλύπτω ανθρώπους που ζούνε τη ζωή. Εκείνη που επέλεξαν. Αυτό ήταν το όνειρό μου από νεαρός δημοσιογράφος, όταν έκανα τα πρώτα μου βήματα, με την ευλογιά του νονού μου Αριστοτέλη Πλακίδα, να ταξιδεύω όσο μπορώ γιατί μόνο έτσι θα μάθω πραγματικά τον κόσμο και τον εαυτό μου.

Πολλοί μέσα στις σελίδες που θα διαβάσετε είναι άνθρωποι που ζουν σε τόπους που δεν είναι στο κέντρο της επικαιρότητας, σε σημεία της χώρας που έχουν κάτι μαγικό. Όταν ταξιδεύεις στην Ελλάδα ανακαλύπτεις γιατί είμαστε το Κέντρο του Κόσμου. Γιατί εδώ υπάρχουν όλα όσα θα ήθελε μια ανθρώπινη ύπαρξη με αισθητική και πολιτισμό να βρει μαζεμένα. Αν μπορεί να τολμήσει να κουνηθεί από την ασφάλεια της ακινησίας και να βγει εκεί έξω. Με το βλέμμα στον ορίζοντα, στις ευκαιρίες που έρχονται.

Με φωτογραφίες και με λέξεις δημιούργησα μία θάλασσα στην οποία αρμενίζω όλα αυτά τα χρόνια προτείνοντας όσα ανακάλυπτα και προσπαθώντας να εμπνεύσω και άλλους να λύσουν τους κάβους και να βγουν στα ανοιχτά. Ταξιδεύοντας.