Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής, στις 21 Ιουνίου, στη Δράμα, αύριο Δευτέρα (21/6) θα πραγματοποιηθεί συναυλία, με τη συμμετοχή σχημάτων του Δημοτικού Ωδείου Δράμας με έργα μεγάλων Ελλήνων και ξένων συνθετών. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 19.00, στο μικρό θεατράκι στην περιοχή της Ανάπλασης.

Σε σχετική ανάρτηση του Δημοτικού Ωδείου Δράμας, στο facebook, για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής, αναφέρονται τα εξής:

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την Ευρωπαϊκή ημέρα της Μουσικής που άρχισε να γιορτάζεται στο Παρίσι από το 1982, με πρωτοβουλία του τότε Υπουργού Πολιτισμού Ζακ Λανγκ, ενώ το 1985 ο θεσμός εξαπλώθηκε έξω από τα γαλλικά σύνορα. Η Αθήνα, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 1985, ήταν η πρώτη εκτός Γαλλίας χώρα στην οποία πραγματοποιήθηκε η Γιορτή της Μουσικής.

Μέσα σε λίγα χρόνια, η Ημέρα της Μουσικής έφτασε να είναι ένας πραγματικός θεσμός, ένα μεγάλο ευρωπαϊκό πολιτιστικό γεγονός που διεξάγεται κάθε 21 Ιουνίου σε περισσότερες από 22 χώρες, από την Ιρλανδία μέχρι το Καζακστάν και από τις Βαλτικές χώρες μέχρι την Κύπρο.

Ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικοί κατακλύζουν δημοτικούς χώρους, πλατείες, δρόμους, σταθμούς, πάρκα και διάφορους άλλους χώρους, παρουσιάζοντας αφιλοκερδώς συναυλίες απ’ όλο το μουσικό φάσμα. Δίνεται, έτσι, η ευκαιρία για μία ευρωπαϊκή πολιτιστική γιορτή που συμβάλλει ώστε να αναπτυχθούν πολιτιστικές ανταλλαγές και συνεργασίες ανάμεσα σε νέους και καθιερωμένους καλλιτέχνες από διαφορετικές χώρες.

Γνωρίζουμε ότι αυτό το καλοκαίρι θα είναι διαφορετικό, αλλά καθώς η μουσική βρίσκει πάντα τον τρόπο να μας εμπνέει, ευτυχώς, μας δίνει επίσης τη δύναμη να προχωρήσουμε και να αναλάβουμε νέες προκλήσεις!