ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ»

 

Η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Δράμας «Οι ρίζες μας» παρουσιάζουν την Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, 26-27-28 Ιανουαρίου και 2-3-4 Φεβρουαρίου2018, το θεατρικό έργο «Γκασταρμπάιτερ – Ιστορίες Μετανάστευσης» σε σκηνοθεσία Ειρήνης Μαρνά.

Οι παραστάσεις θα δίνονται στην αίθουσα «Δραμινών Πολιτών» της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας (Αμφιθέατρο Διοικητηρίου) στις 8.30 το βράδυ.

Η θεατρική παράσταση «Γκασταρμπάιτερ – Ιστορίες Μετανάστευσης» ξεκίνησε να γράφεται τον Ιανουάριο του 2017 και βασίζεται σε αληθινές αφηγήσεις ανθρώπων του νομού Δράμας που μετανάστευσαν στη Γερμανία στη δεκαετία του ‘60. Στις αληθινές αυτές ιστορίες έγινε δραματουργική επεξεργασία δημιουργώντας τους χαρακτήρες της παράστασης. Μέσα από συνεντεύξεις, βιντεοσκόπηση των πραγματικών ιστοριών των μεταναστών, αλλά και τις οικογενειακές ιστορίες των μελών της θεατρικής ομάδας, γράφτηκε αυτό το θεατρικό κείμενο-μυθοπλασία που όμως στηρίζεται σε αληθινά γεγονότα. Ντοκουμέντα της εποχής-όπως γράμματα και φωτογραφίες χρησιμοποιήθηκαν αυτούσια.

Γενική είσοδος 5 ευρώ.

Η πόρτα της ράμπας εισόδου που βρίσκεται επί της 1ης Ιουλίου θα είναι ανοικτή προς διευκόλυνση του κοινού.