Το Σάββατο 18 Μαΐου 2024, τελέστηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δράμας κ. Δωρόθεο στην ακριτική Πρασινάδα του Δήμου Παρανεστίου, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στη μνήμη των 353.000 Ελλήνων του Πόντου, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Μιχαήλ Μουρβετίδη, του Δημάρχου Παρανεστίου κ. Αναστάσιου Καγιάογλου και του Προέδρου του Δ. Διαμερίσματος Σίλλης κ. Σιαμίδη Ηρακλή. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνου, απόδοση θρήνου με ποντιακή λύρα και επετειακή ομιλία. Τέλος, έγινε τελετή ονοματοδοσίας της πλατείας του τοπικού διαμερίσματος Πρασινάδας σε Πλατεία Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Την Κυριακή 19 Μαΐου 2024, πραγματοποιήθηκε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Δράμας. Ακολούθως, στο μνημείο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στον Δημοτικό Κήπο Δράμας (επί της οδού Πατριάρχου Διονυσίου) πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση – απόδοση θρήνου-Τραγούδι – απαγγελία ποιήματος από τον ποιητή και στιχουργό Συμεών Αθανασιάδη και κατάθεση στεφάνων.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Αντιπεριφερειάρχης συμμετείχε σε εκδήλωση για τη θλιβερή επέτειο της γενοκτονίας στα Κύργια του Δήμου Δοξάτου, η οποία διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κυργίων «Αρίων» και την Παραδοσιακή Χορωδία Κυργίων με χορωδό τον κ. Μιχάλη Γεροντίδη.