ΠΥΡΟΣΒΕΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΡΑΜΑΣ

 

Την Δευτέρα 7 Μαΐου 2018 με πρωτοβουλία του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας Αντιπύραρχου Κωνσταντίνου Δαδούδη και σε συνεργασία με την Διευθύντρια Δασών Δράμας κ. Ελισσάβετ Κωνσταντινίδου, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Δασαρχείου Δράμας, συνάντηση του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας με εκπροσώπους των υλοτόμων του Νομού Δράμας. Στην συνάντηση παρέστη και αξιωματικός της Π.Υ. Δράμας, η Διευθύντρια Δασών, και δασολόγοι.

Ο Διοικητής της Π.Υ. Δράμας είχε την ευκαιρία να τονίσει την άριστη συνεργασία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τους υλοτόμους κατά την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, συνεργασία που πολλές φορές έχει καταλήξει όχι μόνο στην έγκαιρη ειδοποίηση κάποιας δασικής πυρκαγιάς από πλευράς των υλοτόμων, αλλά και στην αντιμετώπισή της με την βοήθεια και προσπάθεια των υλοτόμων.

Ο Διοικητής της Π.Υ. Δράμας εξήρε τον ρόλο των υλοτόμων στην διαχείριση και προστασία που παρέχουν με τον τρόπο τους στα δάση, αλλά και στην συντήρηση του δασικού οδικού δικτύου και ευχήθηκε αυτή η συνεργασία να συνεχιστεί και στην τρέχουσα αντιπυρική περίοδο που διανύουμε από την 1η Μαΐου 2018.

Από την πλευρά τους οι υλοτόμοι τόνισαν το σημαντικό έργο που επιτελεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία σε ένα νομό ιδιαίτερα δασοσκεπή, και υποσχέθηκαν κάθε συνεργασία και συμμετοχή στις προσπάθειες της Π.Υ. Δράμας για να διατηρηθεί ο δασικός πλούτος του Νομού Δράμας όσο το δυνατόν ανέπαφος.