Τη Δευτέρα 26/4 πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω συνεργασίες με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Λευτέρη Καλλινικίδη.

Στις 10.00, πραγματοποιήθηκε συνάντηση, με τον εκπρόσωπο της δημοτικής παράταξης Project Δράμα 2020, Δημοτικό Σύμβουλο κ. Γερβάση Γεωργιάδη, την εκπρόσωπο της δημοτικής παράταξης Δράμα Πρωταγωνίστρια κ. Έφη Ελευθεριάδου, παρουσία του Αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Γιάννη Εφραιμίδη και υπηρεσιακών παραγόντων, προκειμένω να συνεχιστούν οι αναγκαίες προεργασίες της φετινής διοργάνωσης Ονειρούπολη 2021-2022. Στο πλαίσιο αυτό, συζητήθηκε και πάλι η ανάγκη της ευρύτερης συνεργασίας και με τις άλλες δημοτικές παρατάξεις.

Στις 12.00, ο Αντιδήμαρχος δέχθηκε εθιμοτυπική επίσκεψη στο γραφείο του, από εκπροσώπους της Λέσχης Lions Δράμας και συγκεκριμένα από τον Πρόεδρο κ. Ιωαννίδη Γρηγόριο, την Αντιπρόεδρο κ. Φλαμούρη Αγγελική, την Πρόεδρο δραστηριοτήτων κ. Ευθυμιάδου Ελένη και τον Πρόεδρο ζώνης κ. Πάππο Δημήτριο. Αφού δέχθηκε σχετικές ευχές, αναπτύχθηκε συζήτηση για δράσεις πολιτισμού εντός του καλοκαιριού, προσφοράς προς τη Δραμινή κοινωνία.

Στις 13.00 δέχθηκε στο γραφείο του επίσκεψη από τον κ. Ravinder Jjeet Dariya, έναν από τους μεγαλύτερους και σπουδαιότερους παραγωγούς ταινιών του Bollywood, συνοδευόμενος από τη κ. Βίκυ Μπαφατάκη, Δρ. επικοινωνίας, επιστημονική συνεργάτης του Ε.Κ.Π.Α. και Γενική Γραμματέα των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca του Βατικανό και την κ. Μερκάτη Βίκυ, παραγωγό ταινιών στην Ελλάδα, όπου ανταλλάχθηκαν απόψεις και προτάσεις δράσεων πολιτισμού που προάγουν τον πολιτισμό του τόπου μας και συμβάλλουν στην εξωστρέφεια του Δήμου Δράμας. Ο κ. Dariya ήδη αναζητά τοποθεσίες και συζητάει την παραγωγή βίντεο κλιπς στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και φυσικά μέσα σε αυτά θα εμφανιστούν σημεία ενδιαφέροντος και από την Π.Ε. Δράμας.

Στις 21.00, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη κατόπιν πρόσκλησης του Δημάρχου Αριστοτέλη Χαλκιδικής κ. Στυλιανού Βαλιάνου, όπου συζητήθηκε η συμμετοχή μας, με χορευτική αντιπροσωπεία Δραμινών και Αμφιπολιτών Ποντίων να λάβουμε μέρος σε επιλεγμένες δραστηριότητες της γαστρονομικής γιορτής «KOUZINA», αφιερωμένες στην ποντιακή κουζίνα και στον ποντιακό πολιτισμό, 3 και 4 Ιουνίου, και συγκεκριμένα για τη γιορτή της ποντιακής πίτας και του ζυμαριού, καθώς και τη γιορτή της παλαιοχωρινής πατάτας και το ποντιακό πιροσκί.

Στις δραστηριότητες αυτές, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, αναμένονται και Βούλγαροι χορευτές από το Τσέρνοβο, τους οποίους θα συνοδεύουν ο Δήμαρχος της εν λόγω πόλης αλλά και ο πρώην πρόεδρος Δημοκρατίας της Βουλγαρίας και επίτιμος δημότης του Δήμου Αριστοτέλη, Rosen Plevneliev.

Κατά τη διάρκεια των δύο εκδηλώσεων ο Δήμαρχος Αριστοτέλη θα απευθύνει πρόταση δικτύωσης των τεσσάρων Δήμων, παρουσία Πολωνών και Ελλήνων εκπροσώπων Τύπου.