ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΟΞΑΤΟΥ ΩΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

 

  • «Δίνουμε μάχη προκειμένου να στηρίξουμε το Δήμο Δοξάτου αλλά και τους δημότες μας τις δύσκολες αυτές εποχές. Και θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος της θητείας μας, με αξιοπρέπεια, και εντιμότητα, οραματιζόμενοι ένα Δήμο κοινωνικά ευαίσθητο με διαφάνεια και πρόγραμμα, κάτι το οποίο δεν επιτεύχθηκε από την σημερινή Δημοτική Αρχή»
  • Πρόσωπο ιδιαίτερα αγαπητό στην τοπική κοινωνία, με πλούσια κοινωνική, συνδικαλιστική και αυτοδιοικητική παρουσία, μετά από πιέσεις που δέχτηκε, πήρε την απόφαση να είναι μπροστάρης σε μια ανεξάρτητη κίνηση πολιτών που στόχο έχει την αναβάθμιση του τόπου και την απάλειψη των προβλημάτων της καθημερινότητας, αλλά και να λειτουργήσει ως κινητήριος μοχλός για την ανάπτυξη του Δήμου

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΤΣΑΣ

 

 

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές τον προσεχή Μάιο του 2019 ολοένα και φαίνονται εγγύτερα στο χρονικό ορίζοντα και όσο πλησιάζουμε στην εν λόγω περίοδο τόσο οι ενδιαφερόμενοι για να συμμετάσχουν σε αυτές θα ανακοινώνουν αρχικά την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν και στη συνέχεια τις ιδέες τους και τα προγράμματά τους, αλλά και τα πρόσωπα που θα τους πλαισιώσουν.

Στο Δήμο Δοξάτου ήδη κινείται δυναμικά ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Παρασκευάς Παπαδόπουλος, πρόσωπο ιδιαίτερα αγαπητό στην τοπική κοινωνία, με πλούσια κοινωνική, συνδικαλιστική και αυτοδιοικητική παρουσία. Ο ίδιος, μετά από πιέσεις που δέχτηκε, επέλεξε να ηγηθεί ως υποψήφιος Δήμαρχος ενός ανεξάρτητου συνδυασμού, στον οποίο συμμετέχουν πολίτες από όλους τους χώρους, νέοι ή και μεγαλύτεροι ηλικιακά, με εμπειρίες ή με την όρεξη του πρωτάρη, αλλά με κοινό παρανομαστή την αγάπη για τον τόπο τους.

Ο Παρασκευάς Παπαδόπουλος, ή Πάρης όπως είναι περισσότερο γνωστός στην τοπική κοινωνία του Δοξάτου, στα 34 του χρόνια, δεχόμενος παραινέσεις από φίλους, αλλά και γενικότερα συμπολίτες του, αποφάσισε να μπει μπροστά ως επικεφαλής αυτής της κίνησης πολιτών, οι οποίοι με δυναμικό τρόπο στοχεύουν στην αναβάθμιση του τόπου όπου ζουν, έχουν μεγαλώσει και δραστηριοποιούνται κοινωνικά και επαγγελματικά. Ανεξάρτητα από κόμματα και πολιτικούς σχηματισμούς, ο κ. Παπαδόπουλος προχωρά στη δημιουργία μιας νέας παράταξης, η οποία δεν έχει σκοπό να αποτελέσει μια κίνηση διαμαρτυρίας εναντίον του νυν Δημάρχου, αλλά να αποτελέσει την ουσιαστική πρόταση για όλους τους δημότες που επιθυμούν να δουν μια κίνηση που προέρχεται από την ίδια την τοπική κοινωνία να καθορίζει τις τύχες του Δήμου. Στόχος όχι μόνο η διαχείριση της καθημερινότητας των δημοτών, αλλά και η με οραματικό τρόπο λήψη αποφάσεων και για τα μεγάλα ζητήματα του Δήμου. Με άποψη για το Δήμο και την πορεία που πρέπει να ακολουθήσει προς όφελος όλων των πολιτών. Με έγκαιρο προγραμματισμό και σωστό σχεδιασμό ο κ. Παπαδόπουλος και τα υπόλοιπα στελέχη του συνδυασμού διεκδικούν με δυναμικό τρόπο να αποτελέσουν κινητήριο μοχλό για την ανάπτυξη του Δήμου Δοξάτου την προσεχή περίοδο.

υ Δήμου Δοξάτου και όντας ιδιαίτερος αγαπητός στην τοπική κοινωνία, ο κ. Παπαδόπουλος γνωρίζει πως τα πάντα αποκτώνται με σκληρή δουλειά. Και ο ίδιος, παρά τα 34 χρόνια του, έχοντας πλούσια επαγγελματική δράση, σε ένα επάγγελμα με σκληρό ωράριο, δεν φοβάται τη δουλειά. Και πέρα από τις ενέργειες που σχετίζονται με τη συμμετοχή στις προσεχείς εκλογές, ο κ. Παπαδόπουλος ουδεμία στιγμή δεν αφήνει στην άκρη τα καθήκοντά του, όπως απορρέουν από τη ψήφο των συμπολιτών του στις προηγούμενες εκλογές, ως Δημοτικός Σύμβουλος και ως Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής. Έτσι, σέβεται απόλυτα την εμπιστοσύνη που του έδειξαν οι συνδημότες του και αναμένει τη νέα κρίση προς το πρόσωπό του τον προσεχή Μάιο, ευελπιστώντας ότι η προσπάθεια που έχει ήδη ξεκινήσει θα έχει θετική κατάληξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πέρα από τον αρχικό «πυρήνα» των ανθρώπων που στηρίζουν από την πρώτη στιγμή τον κ. Παπαδόπουλο, έχουν γίνει ήδη οι πρώτες κινήσεις για την πλήρη στελέχωση του συνδυασμού. Στόχος να συμμετέχουν άνθρωποι που θα καλύπτουν όλο το φάσμα της τοπικής κοινωνίας, ώστε να μην υπάρξει φωνή κοινωνικής ομάδας, μικρότερης ή μεγαλύτερης, που να μην έχει λόγο στα δημοτικά τεκταινόμενα. Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται εν ευθέτω χρόνο, όμως τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι ο συνδυασμός με επικεφαλής τον κ. Παπαδόπουλο έχει όλα τα εχέγγυα να διεκδικήσει με αξιώσεις την ευόδωση των στόχων του, τόσο εκλογικά όσο κυρίως και μετεκλογικά κατά την άσκηση διοίκησης.

 

«Δήμος κοινωνικά ευαίσθητος, με διαφάνεια και πρόγραμμα»

μερίδα «Εργασία… συν» επικοινώνησε με τον κ. Πάρη Παπαδόπουλο, ο οποίος ουσιαστικά επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του στις προσεχείς εκλογές ως υποψήφιος Δήμαρχος, επικεφαλής παράταξης. Στις δηλώσεις του άσκησε κριτική για την κατάσταση που έχει περιέλθει ο Δήμος, λόγω της νυν Δημοτικής Αρχής, αλλά και παρουσίασε σε γενικές γραμμές τους στόχους της παράταξής του για το Δήμο Δοξάτου. Όπως χαρακτηριστικά είπε, θα συνεχίσει να στηρίζει το Δήμο και τους δημότες του με αξιοπρέπεια και εντιμότητα, ενώ όραμά του είναι ένας Δήμος κοινωνικά ευαίσθητος, με διαφάνεια και πρόγραμμα. Για αυτό, συνέχισε, αναλήφθηκε η πρωτοβουλία για μια νέα πορεία ελπίδας για την αλλαγή στο Δήμο Δοξάτου.

Αναλυτικά, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε στην «Εργασία… συν»:

«Δίνουμε μία μάχη εδώ και τέσσερα περίπου χρόνια, μια μάχη απέναντι στο παρελθόν, αλλά και σε ρήξη με τους νέους αδιόρατους στην τοπική μας κοινωνία πολιτικούς, οι οποίοι έχουν καταντήσει τις θέσεις ευθύνης τους, θέσεις για αργόμισθους βολεμένους του συστήματος.

Δίνουμε αυτή τη μάχη προκειμένου να στηρίξουμε το Δήμο Δοξάτου αλλά και τους δημότες μας τις δύσκολες αυτές εποχές. Και θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος της θητείας μας, με αξιοπρέπεια, και εντιμότητα, οραματιζόμενοι ένα Δήμο κοινωνικά ευαίσθητο με διαφάνεια και πρόγραμμα, κάτι το οποίο δεν επιτεύχθηκε από την σημερινή Δημοτική Αρχή.

Γι’ αυτό το λόγο και αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία να χαράξουμε μία νέα πορεία ελπίδας για την αλλαγή στο Δήμου Δοξάτου».

 

Πλούσια κοινωνική, συνδικαλιστική και αυτοδιοικητική παρουσία

Ο Πάρης Παπαδόπουλος είναι γεννημένος το 1984. Σπούδασε στην Αλεξανδρούπολη Ζαχαροπλαστική – Αρτοποιία – Μαγειρική και εργάζεται στην ειδικότητά του από το 2005. Δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον τόπο του με κεντρικό κατάστημα στον Άγιο Αθανάσιο, αλλά και παράλληλα με υποκαταστήματα και άλλες δραστηριότητες σε Δράμα, Καβάλα και Αμυγδαλέωνα.

Εξελέγη τρεις φορές Πρόεδρος των Αρτοποιών του Νομού Δράμας. Μάλιστα για πρώτη φορά στην ιστορία του Σωματείου Αρτοποιών Δράμας εκπρόσωπός του εξελέγη στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος (Ο.Α.Ε.). Ο Πάρης Παπαδόπουλος, ασκώντας τα συνδικαλιστικά καθήκοντά του, έχει συμμετάσχει σε σε πλήθος συναντήσεων με Υπουργούς και άλλους θεσμικούς φορείς για τα θέματα του κλάδου.

Είναι μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Δράμας, ενώ κατά την προηγούμενη θητεία είχε διατελέσει Αντιπρόεδρός της.

Είναι μέλος του Δ.Σ. του Εθνικού Δικτύου νέων Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών Ελλάδος (1940-1945), ενώ ως ιδρυτικό μέλος, μετά την ομιλία του για το Δοξάτο έλαβε θερμά συγχαρητήρια.

Ο Πάρης Παπαδόπουλος έχει εκλεγεί Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νέων (ΤΟ.ΣΥ.Ν.) του Δήμου Δοξάτου, έχοντας αναπτύξει πλούσια δράση, με πολλές συναυλίες, αλλά και σε κοινωνικό επίπεδο. Ήταν ο εμπνευστής και δημιουργός μέσω του ΤΟ.ΣΥ.Ν. του Κέντρου Νέων, το οποίο βρίσκεται στις εργατικές κατοικίες Αγίου Αθανασίου. Πρόκειται για χώρο με δωρεάν παροχές προς του νέους που το επισκέπτονται, όπως π.χ. ίντερνετ. Παράλληλα, διοργανώθηκαν ημερίδες με διάφορα θέματα, όπως ο επαγγελματικός προσανατολισμός των νέων, ενώ αναπτύχθηκαν και άλλες δράσεις.

Διδάσκει στα δημόσια ΙΕΚ ως εκπαιδευτής εδώ και δύο χρόνια της αρτοποιητικής τέχνης.

Ο Πάρης Παπαδόπουλος εξελέγη στις εκλογές του 2014 Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Δοξάτου με την παράταξη «Δημιουργική Κίνηση για την Ανατροπή» του νυν Δημάρχου. Μετά από την αποχώρηση – αποπομπή του συνέχισε να ασκεί το θεσμικό ρόλο που του ανέθεσαν οι συμπολίτες του, τιμώντας τη ψήφο τους, ενώ φαίνεται ότι ανέλαβε ηγετικό ρόλο στην ομάδα των 8-10 στελεχών που είχαν την ίδια αντιμετώπιση με τον ίδιο από το Δήμαρχο Δοξάτου. Με την απόλυτη στήριξη των στελεχών που αποχώρησαν από την παράταξη του Δημάρχου πολλές φορές λήφθησαν αποφάσεις με βάση τη γραμμή που χάραζε στις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων ο ίδιος ο κ. Παπαδόπουλος.

Εκλέχτηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία φαίνεται ότι ακολουθεί εξαιρετική πορεία, καθώς υπάρχουν δημόσιες ευχαριστίες Διευθυντών προς το πρόσωπό του.