Σε ανάρτηση του Περικλή Κωφίδη αναφέρονται τα εξής:

Συναισθανόμενοι τις δύσκολες στιγμές που περνούν συμπολίτες μας σε Εύβοια, Βαρυμπόμπη και Ηλεια, λόγω της πύρινης λαίλαπας που συνεχίζει να αφανίζει το βιό εκατοντάδων συνανθρώπων μας, καταστρέφοντας παράλληλα τον φυσικό πλούτων της χώρας μας, αποφασίσαμε όπως άμεσα συνδράμουμε, με κάθε δυνατό τρόπο, τους ανθρώπους αυτούς προκειμένου να απαλύνουμε τον πόνο τους, στο βαθμό των δυνατοτήτων μας.
Η κίνηση αυτή αφορά τη συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας, αλλά και ρουχισμό, είδη ένδυσης-υπόδησης και κλινοσκεπάσματα, στηρίζεται από τους φίλους-υποστηρικτές του Περικλή Κωφίδη, υποψηφίου προέδρου ΔΕΕΠ Νομού Δράμας.
Περικλής Κωφίδης: «Είμαι πεπεισμένος ότι οι συμπολίτες μου θα ανταποκριθούν με αίσθημα ευθύνης και αγάπης προς τους πυρόπληκτους συνανθρώπους μας, προσφέροντας ο καθένας ότι μπορεί. Η χώρας μας πλήττεται για άλλη μια φορά βάναυσα. Η φωτιά καίει τις περιουσίες των συνανθρώπων μας. Καταστρέφει το περιβάλλον. Κάποιοι έχουν χάσει τα πάντα μέσα σε λίγα λεπτά. Τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής.
Είναι χρέος και υποχρέωσή μας να σταθούμε στο πλευρό τους. Ζητώ προσωπικά τη βοήθεια όλων σας. Ότι μπορεί ο καθένας προκειμένου άμεσα να σταθούμε στο πλευρό των ανθρώπων αυτών.
Σ’ αυτή την προσπάθεια δεν χωρούν κομματικές θέσεις και αντιπαραθέσεις. Χωρά μόνο η αλληλεγγύη και η αγάπη προς τον συνάνθρωπό μας.
Κάνω έκληση στο φιλότιμό και την ανθρωπιά σας. Επικοινωνήστε μαζί μου για τη δική σας προσφορά. Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί ο τόπος συγκέντρωσης των προσφορών σας σε τρόφιμα μακράς διάρκειας και σε ότι άλλο μπορεί ο καθένας από εσάς να προφέρει. Τηλέφωνο επικοινωνίας 6984458068.
Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα.
Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε περισσότερα».