ΠΕΡΙΠΟΥ 60 ΔΡΑΜΙΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΞΕΦΡΑΣΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Περίπου 60 Δραμινοί πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από το Επιμελητήριο Δράμας, το βράδυ της Παρασκευής 22 Φεβρουαρίου 2019, κατά τη διάρκεια της πολιτικής εκδήλωσης που διοργάνωσε η Ν.Ε. Δράμας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με ομιλητή τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να εκφράσουν τη διαφωνία τους για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Αρχικά οι διαμαρτυρόμενοι για τη Συμφωνία συγκεντρώθηκαν στο απέναντι πεζοδρόμιο από την είσοδο του Επιμελητηρίου, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα και τραγούδια, με την αστυνομική παρουσία έξω από το κτήριο να είναι ισχυρή. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, οι αστυνομικές δυνάμεις απωθούσαν σιγά σιγά τους συγκεντρωμένους μερικά μέτρα μακριά από την είσοδο, επί της οδού Λαμπριανίδη, θέλοντας να δημιουργήσουν μια ζώνη ασφαλείας για την ασφαλή αποχώρηση του κ. Τσακαλώτου. Αυτές οι κινήσεις από πλευράς αστυνομίας, προκάλεσαν κάποιες διαμαρτυρίες και μερικά εκατέρωθεν σκουντήματα, χωρίς όμως η κατάσταση να ξεφεύγει καμία στιγμή. Κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας επιχείρησης απώθησης των συγκεντρωμένων καταγράφηκε και ένα λιποθυμικό επεισόδιο, με έναν από τους συγκεντρωμένους να χάνει τις αισθήσεις του και να μεταφέρεται με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας.

Τελικά, λίγο πριν από τις 23.00, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος αποχώρησε από το κτήριο, με τους περίπου 60 συγκεντρωμένους να τον αποδοκιμάζουν έντονα.