ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΡΑΜΑΣ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Ανάργυρος Πατακάκης εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στον μαθητή Δημήτριο Τσιντσιλίδα (Γ’ Λυκείου, ΓΕΛ Καλαμπακίου) για την διάκριση του στην 58η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα, η οποία έλαβε χώρα από τις 13 έως τις 23 Ιουλίου 2017 στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο.

Η διεθνής αυτή διάκριση ακολούθησε την διάκριση του Δημήτρη σε τοπικό επίπεδο, μετά την κατάκτηση από αυτόν της πρώτης θέσης για το έτος 2017 στον μαθητικό «Διαγωνισμό Βασίλη Ξανθόπουλου», που διεξάγεται κάθε χρόνο στο Νομό Δράμας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας τόνισε ότι «Είναι μεγάλη τιμή για την Δράμα να διακρίνονται νέοι άνθρωποι στο επιστημονικό γίγνεσθαι παγκοσμίως. Ευελπιστούμε οι διακρίσεις αυτές να συμβάλλουν στην αναβάθμιση του επιπέδου εκπαίδευσης και έρευνας, ιδίως στον τομέα των Θετικών Επιστημών, τόσο στο Νομό Δράμας, όσο και πανελλήνια. Το νέο επιστημονικό δυναμικό του τόπου μας και η ορθή αξιοποίησή του αποτελούν την κύρια ελπίδα για να εξέλθει ο τόπος από την δυσχερή οικονομική κατάσταση που βρίσκεται σήμερα».