ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΔΡΑΜΑΣ

Επίσημη επίσκεψη στα Εμπορικά Επιμελητήρια Τραπεζούντας και Σαμψούντας, από 24 έως 27 Ιουλίου 2017, πραγματοποίησαν ο Διευθυντής Χαράλαμπος Αλεξανδρίδης και ο επικεφαλής του τμήματος προγραμμάτων και εξωτερικών σχέσεων Άλκης Παπαδημητρίου του Επιμελητηρίου Δράμας. Τα στελέχη του Επιμελητηρίου Δράμας στην Τραπεζούντα υποδέχτηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σουάτ Χατζησαλίχογλου με Μέλη του Δ.Σ. και τους συνεργάτες τους. Στην Σαμψούντα την αποστολή υποδέχθηκε ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Μουσταφά Κεμάλ Σαχίν με Μέλη του Δ.Σ. και τους συνεργάτες τους.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρόσκληση των δύο Επιμελητηρίων και είχε διερευνητικό χαρακτήρα για την συνεργασία σε κοινοτικά προγράμματα με στόχο τη μελλοντική ανάπτυξη οικονομικών, εμπορικών και πολιτιστικών σχέσεων. Από την πλευρά του Επιμελητηρίου Δράμας, ο Διευθυντής έκανε μια αναλυτική παρουσίαση του Επιμελητηρίου και των επιχειρηματικών δυνατοτήτων του Νομού Δράμας και τόνισε τους ιδιαίτερους δεσμούς μεγάλου μέρους του πληθυσμού του Νομού, με την περιοχή του Πόντου.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τραπεζούντας Σουάτ Χατζησαλίχογλου και ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Σαμψούντας Μουσταφά Κεμάλ Σαχίν, αφού μας ενημέρωσαν για τα Επιμελητήρια και την οικονομία της περιοχής, έκαναν επίσης λόγο για δεσμούς με την Ελλάδα, και των δύο περιοχών και κάλεσαν τους Δραμινούς να επισκεφθούν την Τραπεζούντα και την Σαμψούντα και τα μνημεία της περιοχής του Πόντου.

Κοινή διαπίστωση όλων των πλευρών είναι ότι υπάρχουν δυνατότητες και περιθώρια συνεργασίας σε Κοινοτικά προγράμματα και συμφωνήθηκε να συνεχισθούν οι επαφές.

Η φιλοξενία και των δυο Επιμελητηρίων ήταν θερμή και από το Επιμελητήριο Δράμας υπάρχει ανοιχτή πρόσκληση να επισκεφθούν την περιοχή μας.