ΑΡΘΡΟ

Της Τόλης Καραγιαννίδου – Τσολπίδου

Συνταξιούχου τραπεζικής υπαλλήλου πρώην Α.Τ.Ε.

Η 3/5 καθιερώθηκε ως η Παγκόσμια Ημέρα ελευθερίας του Τύπου. Και το 2002 είχαμε την 19η θέση χωρίς χειραγώγηση. Σήμερα όμως έχουμε την 108η θέση σε 180 χώρες και την τελευταία στις χώρες της Ε.Ε. (Δ. Πολιτάκης).

Politico: Η Ελλάδα είναι στη λίστα με τις χώρες που αύξησαν την περιοριστική νομοθεσία κατά των δημοσιογράφων.

Γ. Οικονόμου (Κυβερνητικός εκπρόσωπος) σχετικά με τις ευθύνες για την κατάταξη σε αυτή τη θέση: Φταίει η μεθοδολογία της έρευνας.

Άκουσον… άκουσον.

Κάθε χρόνο λοιπόν η Ελλάδα και χειρότερα στην ελευθερία του Τύπου. Έχουμε τα σκήπτρα όπως δημοσίευσαν οι Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα. Και αυτή την είδηση την «έθαψαν» τα Μ.Μ.Ε.

Η δημοσιογραφία στην Ελλάδα βρίσκεται σε βαθιά κρίση. Ειδήσεις «άβολες» ή μη κολακευτικές για την Κυβέρνηση να μη δημοσιεύονται σε πολλά μέσα (Media Freedom Rapid Response, νομική και οικονομική στήριξη δημοσιογράφων).

Γιούροβα Βέρα: Πρότεινε ευρωπαϊκό νόμο για την ελευθερία των Μ.Μ.Ε. για τη διασφάλιση της ελευθερίας του Τύπου στην Ε.Ε.

Ο Γ. Οικονόμου κάνει παρατηρήσεις στους Δημοσιογράφους χωρίς Σύνορα λέγοντας: Μένουμε προσηλωμένοι στις δημοσιογραφικές αρχές της διαφάνειας.

Ποιας διαφάνειας: Αφού το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων υπάγεται στον πρωθυπουργό! Κι έτσι απέκρυψε ότι η Ελλάδα κατρακύλησε 38 θέσεις στην κατάταξη για την ελευθερία του Τύπου! Όταν γίνεται παραπληροφόρηση, οξύνονται οι εντάσεις και γίνεται διχασμός των κοινωνιών (efsyn).

Δυστυχώς χειραγωγούνται τα Μ.Μ.Ε., λόγω οικονομικών προβλημάτων, με εξάρτηση φυσικά από την Κυβέρνηση. Και οι εναπομείναντες που ασκούν σωστά με αλήθειες τη δημοσιογραφία αντιμετωπίζονται ως εχθροί της πατρίδας (ΘΕΜΑ). Δυστυχώς δεν υπάρχει ελευθερία έκφρασης.

Αυτά για να ενημερωνόμαστε για το τι γίνεται στη δημοσιογραφία στη χώρα μας. Και για να μην υπάρχει μονόπλευρη παρουσίαση θέσεων, ας φροντίσει κάθε κόμμα να έχει τη ραδιοφωνία και το κανάλι του για να αντικρούσουν αυτά που λένε τα κυβερνητικά κανάλια.

Και συνεχίζω λόγω επικείμενων εκλογών: Α! Η πολιτική της μικροπρέπειας, τι ραδιουργίες! Ένα στρατόπεδο δεν είναι τόσο βρώμικο (Ναπολέων).

Η πολιτική είναι το μοναδικό επάγγελμα που δεν χρειάζεται εκπαίδευση (Σκωτσέζος συγγραφέας).