ΣΕΙΡΑ ΕΠΑΦΩΝ ΜΕ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Την αλλαγή της ισχύουσας νομοθεσίας έτσι ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν να εργάζονται στο Γ.Ν. Δράμας ζητούν 32 εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Νοσοκομείου, ως επί το πλείστον γυναίκες, ενώ ήδη ξεκίνησαν κινητοποιήσεις με συμβολική κατάληψη του γραφείου του Διοικητή την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου και επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας από τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Νοσοκομείου είχαν σειρά επαφών με το Διοικητή κ. Νίκο Λιάτση και τους Βουλευτές του Ν. Δράμας.

Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι εργάζονται από 5-25 χρόνια, έχουν συμβάσεις μέχρι το τέλος του έτους, ενώ στη συνέχεια, μετά από διαγωνισμό, με κριτήρια ΑΣΕΠ, θα προκύψουν επιτυχόντες για την καθαριότητα του Νοσοκομείου. Αν και οι νυν εργαζόμενοι έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό και να καταστούν επιτυχόντες, λαμβάνοντας μάλιστα και επιπλέον μοριοδότηση λόγω προϋπηρεσίας, εντούτοις, σύμφωνα με τα ισχύοντα, δεν θα μπορούν να υπογράψουν νέες συμβάσεις, καθώς απαιτείται τρίμηνο κενό, μετά από 24 μήνες εργασίας με σύμβαση, για να υπογραφούν οι νέες συμβάσεις. Το πρόβλημα ουσιαστικά μπορεί να επιλυθεί μόνο με αλλαγή του Προεδρικού Διατάγματος που προβλέπει το τρίμηνο κενό μεταξύ παλαιών και νέων συμβάσεων.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων για την επίλυση του προβλήματος, οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη στο γραφείο του Διοικητή κ. Λιάτση, την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, ενώ συναντήθηκαν τόσο με το Διοικητή όσο και με το Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. Δράμας κ. Χρήστο Καραγιαννίδη. Επιπλέον, το απόγευμα της ίδιας ημέρας οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα πραγματοποίησαν συνάντηση στο Επιμελητήριο Δράμας με το Βουλευτή Ν.Δ. Ν. Δράμας κ. Δημήτρη Κυριαζίδη, καθώς και με τις Βουλευτές κ. Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και κ. Μαρία Αντωνίου, οι οποίες επισκέφτηκαν την περιοχή. Η συνάντηση με τη Βουλευτή Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ν. Δράμας κ. Χαρά Κεφαλίδου ήταν προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχο πρόβλημα με αυτό που καταγράφεται αυτή τη στιγμή στο Νοσοκομείο Δράμας με τους εργαζόμενους καθαριότητας υπάρχει και στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής Δρομοκαΐτειο, ενώ τη νέα χρονιά θα προκύψει θέμα και στα Νοσοκομεία Καβάλας, Ξάνθης κ.α..

 

Ανακοίνωση Σωματείου Εργαζομένων του Γ.Ν. Δράμας

 

Σε ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας αναφέρονται τα εξής:

«Το Σωματείο Εργαζομένων του Γ.Ν. Δράμας συμπαραστέκεται στον αγώνα που δίνουν οι καθαρίστριες για το δικαίωμα τους στη συνέχιση της εργασίας τους.

Για το λόγο αυτό και μετά από γενική συνέλευση που πραγματοποιήσαμε, αποφασίσαμε και προχωρήσαμε στη συμβολική κατάληψη του γραφείου του κ. Διοικήτη, για να δημοσιοποιήσουμε με αυτόν τον τρόπο το πρόβλημα που υπάρχει με τις γυναίκες που εργάζονται στον τομέα της καθαριότητας.

Μετά από τις διάφορες συναντήσεις που είχαμε, καταλήξαμε ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι καθαρίστριες δυστυχώς μπορεί να επιλυθεί μόνο με αλλαγή του διατάγματος που ορίζει πως για έχουν το δικαίωμα να εργασθούν και πάλι στο δημόσιο (όσοι έχουν συμπληρώσει διάστημα εργασίας 24 μηνών), θα πρέπει να περάσει ένα χρονικό διάστημα 3 μηνών.

Έτσι λοιπόν από την πλευρά μας ως Σωματείο κανονίσαμε ραντεβού και θα επισκεφθούμε τους Βουλευτές του Νομού, με σκοπό την ενημέρωσή τους και την βοήθεια τους έτσι ώστε να έχουν επαφές με την κεντρική διοίκηση και να πιέσουν στο να αλλάξει αυτός ο όρος.

Είναι δυστυχώς ο μόνος τρόπος και εμείς ως Σωματείο, θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να βοηθήσουμε αυτές τις γυναίκες που εργάζονται τόσα χρόνια στο να έχουν δικαίωμα και αυτές να διεκδικήσουν μια θέση εργασίας στην νέα προκήρυξη που θα κάνει το νοσοκομείο μας για υπαλλήλους καθαριότητας».