ΕΦΟΣΟΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΟΙ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 12 ΚΑΙ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ

 

Συνέντευξη τύπου για τη διοργάνωση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Διάθλου στις 12 και 13 Μαρτίου στο Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού, παραχώρησαν, την Τρίτη 8 Μαρτίου 2022, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Δράμας κ. Γιώργος Μαυρίδης, ο προπονητής του συλλόγου κ. Κωνσταντίνος Κασάπης και ο Αντιπρόεδρος του Ε.Ο.Σ. Δράμας και στέλεχος της Π.Ε. Δράμας κ. Δημήτρης Κυριαζίδης.

Βέβαια η πραγματοποίηση των αγώνων το συγκεκριμένο Σαββατοκύριακο θα εξαρτηθεί από τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν στο Φαλακρό, καθώς ενδεχόμενη επιδείνωση των καιρικών συνθηκών θα οδηγήσει σε αναβολή των αγώνων και σε διεξαγωγή τους σε επόμενη ημερομηνία.

Όπως ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Παπαεμμανουήλ, το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Μαρτίου, στο Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού, θα διεξαχθούν οι πανελλήνιοι αγώνες Διάθλου, σε συνεργασία με τον Ορειβατικό Σύλλογο Δράμας και την Ελληνική Ομοσπονδία Χειμερινών Αθλημάτων. Ο κ. Παπαεμμανουήλ επεσήμανε πως «κάνουμε μια προσπάθεια, μαζί με τους υπηρεσιακούς παράγοντες, παρόλο που το Χιονοδρομικό Κέντρο του Φαλακρού είναι κλειστό, να το κρατήσουμε ζωντανό και να το αναδείξουμε. Αυτό το ακατέργαστο διαμάντι που έχουμε στην περιοχή μας, στη Δράμα μας, αλλά και στην Περιφέρειά μας, προσπαθούμε να το καταστήσουμε επισκέψιμο και να το αναδείξουμε στη θέση που του αξίζει». Μάλιστα, σημείωσε πως «ως Αντιπεριφέρεια Δράμας και ως Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αυτό το διάστημα εργαζόμαστε για τις υπόλοιπες λεπτομέρειες που έχουν σχέση με την προετοιμασία του Χιονοδρομικού Κέντρου του Φαλακρού την ερχόμενη περίοδο, ούτως ώστε να είναι όλα όπως πρέπει και να λειτουργήσει με τον τρόπο που πρέπει και όπως του αξίζει». Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας εξήγησε πως «οι καιρικές συνθήκες το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι λίγο ευμετάβολες και έχουμε και κάποιες ακυρώσεις αγώνων», προσθέτοντας πως «μια κακοκαιρία ενδεχομένως να μην είναι σύμμαχός μας».

Μιλώντας στα τοπικά Μ.Μ.Ε. ο Πρόεδρος του Ε.Ο.Σ. Δράμας κ. Μαυρίδης δήλωσε: «Είμαστε έτοιμοι για να διεξάγουμε τον αγώνα. Το μόνο που μας ανησυχεί είναι η επιδείνωση του καιρού, που ενδεχομένως να φέρει πολύ μεγάλες χιονοπτώσεις και πολύ ακραίες χαμηλές θερμοκρασίες. Εμείς είμαστε έτοιμοι για να κάνουμε τον αγώνα. Οι σύλλογοι έχουν ενημερωθεί. Από εκεί και πέρα περιμένουμε να δούμε ποια θα είναι η εξέλιξη των καιρικών φαινομένων. Θέλουμε τα παιδιά που θα έρθουν και θα συμμετέχουν, να το ευχαριστηθούνε και όχι να δημιουργήσουμε περαιτέρω προβλήματα». Τέλος, ο κ. Μαυρίδης ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας και εξέφρασε την ελπίδα η συνεργασία τους να είναι για το καλό του συλλόγου και του τόπου.

Στη συνέχεια ο προπονητής του Ε.Ο.Σ. Δράμας κ. Κασάπης ανέφερε πως «το δίαθλο ξεκίνησε από τη Δράμα», καθώς «εμείς οργανώσαμε αυτό το άθλημα στην Ελλάδα». Όπως είπε ο κ. Κασάπης, «είναι καθιερωμένο κάθε χρόνο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Διάθλου να γίνεται στη Δράμα, στο Φαλακρό», προσθέτοντας ότι «στο Φαλακρό, εδώ και δεκαετίες, κάνουμε και κάθε αγώνα που δεν έχει γίνει σε άλλο Χιονοδρομικό, εξ αναβολής. Μέχρι και τα μέσα Απριλίου κάνουμε αγώνες, που αυτό σημαίνει πως το βουνό μας έχει πολύ καλές δυνατότητες». Ακόμη, ο κ. Κασάπης είπε για το Χιονοδρομικό Κέντρο του Φαλακρού ότι «Θράκη και Ανατολική Μακεδονία δεν έχουν άλλο Χιονοδρομικό Κέντρο με αυτές τις δυνατότητες, με πολύ καλή ποιότητα χιονιού και με μεγάλη διάρκεια. Οπότε μια σωστή λειτουργία του Κέντρου δίνει πνοή. Εύχομαι αυτό να συμβεί από την επόμενη χρονιά». Όσον αφορά τους αγώνες, ο προπονητής του Ε.Ο.Σ. Δράμας σημείωσε πως «το δίαθλο είναι τεχνικό άθλημα. Έχει το σκι της αντοχής και το όπλο. Αν ο καιρός δεν είναι καλός, μπορεί να μην μπορούμε να λειτουργούμε με το όπλο. Οπότε θα πάμε σε αναβολή», επισημαίνοντας πως «αυτό θα εξαρτηθεί της επόμενες ημέρες».

Τέλος, ο Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Δράμας και υπηρεσιακό στέλεχος της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας κ. Κυριαζίδης δήλωσε: «Η συνεργασία των δύο πλευρών, δηλαδή της Περιφέρειας Α.Μ.Θ., όπως εκφράζεται από την Αντιπεριφέρεια Δράμας και από τον Αντιπεριφερειάρχη σήμερα, και του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου, παρά τα γεγονότα που έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό και μπορεί να φάνηκαν έξω ότι προκαλούν μια αντίθεση μεταξύ των δύο φορέων, στην ουσία είναι γεγονότα τα οποία πηγαίνουν προς την καλή πλευρά και θα ενδυναμώσουν αυτή τη συνεργασία προς όφελος και του Ε.Ο.Σ. Δράμας, ο οποίος φάνηκε ότι έχασε το ορειβατικό καταφύγιο. Το ορειβατικό καταφύγιο θα περάσει στην Περιφέρεια, θα ανακατασκευαστεί και θα είναι στη διάθεση του Ορειβατικού Συλλόγου για να το χρησιμοποίει για τους αθλητικούς σκοπούς τους οποίου επιτελεί». Σχετικά με το Χιονοδρομικό Κέντρο, ο κ. Κυριαζίδης είπε: «Είμαστε σε μια εντατική προσπάθεια να καταφέρουμε το Χιονοδρομικό Κέντρο να δουλέψει του χρόνου. Αναφερθήκαμε στα προβλήματα τα οποία υπήρξαν και στέρησαν αυτή τη δυνατότητα. Προσπαθούμε με όλο το δυναμικό που έχουμε και με συνεργασίες να πετύχουμε τη λειτουργία σε πολύ καλύτερο επίπεδο την επόμενη χιονοδρομική περίοδο. Και στη συνέχεια αυτό να βελτιώνεται συνεχώς».