ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΡΑΜΑΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΤΖΙΜΑ

  • «Είμαι υπερήφανος που ηγήθηκα μιας Δημοτικής Αρχής που επιτέλεσε ένα τεράστιο έργο. Μιλάμε για χρυσή εποχή έργων στη Δράμα»
  • «Είμαι ευγνώμων στο Δραμινό λαό. Με εξέλεξε 9 φορές σε διάφορα αξιώματα. Τίμησα την εμπιστοσύνη αυτή»
  • «Έχω περάσει από μεγάλα αξιώματα. Κάθε γωνία της Δράμας νιώθει την παρουσία μου με κάποιο έργο μου. Δυστυχώς αυτή την τεράστια εμπειρία μου δεν την αξιοποιούν, εννοείται αμισθί, οι κατέχοντες τα διάφορα αξιώματα στη Δράμα»
  • «Όσο απομακρύνονται οι πολίτες από την πολιτική, τόσο αποδυναμώνεται η δημοκρατία»
  • «Αν θέλουμε ισχυρή Ελλάδα, πρέπει να έχουμε ισχυρή δημοκρατία με συμμετοχή και αξιοπιστία και αξιοπρέπεια»
  • «Όσο δεν θα καλύπτονται οι ανάγκες των πολιτών, το εκάστοτε πολιτικό σύστημα θα είναι ανεπαρκές»
  • Για την απόφασή του να μη ψηφίσει το Μνημόνιο το 2012: «Νιώθω υπερήφανος για τη στάση μου. Ακόμη με σταματάνε πολίτες και με συγχαίρουν. Θυσίασα την πολιτική μου σταδιοδρομία. Αλλά δεν μετανιώνω. Έτσι πρέπει να είναι ο πολιτικός»
  • «Έπρεπε να υπάρχει κάποιος στη Ν.Δ. που να λέει “ΟΧΙ” υπέρ του λαού. Δυστυχώς ο λαός της Δράμας είχε άλλη άποψη»

 

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΤΣΑΣ

 

Πρόκειται για το πολιτικό πρόσωπο, το οποίο έχει συνδεθεί, περισσότερο από κάθε άλλο, με την πρόσφατη Ιστορία της Δράμας. Για 30 χρόνια, από το 1982 έως το 2012, υπηρέτησε το Δραμινό λαό από διάφορες θέσεις, εκλεγμένος σε κορυφαία αξιώματα. Μάλιστα, κατέχει το ρεκόρ του μακροβιότερου Δημάρχου Δράμας, με συνολική θητεία 13 χρόνια. Στη συνέχεια εκλέχθηκε Βουλευτής σε 3 συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, ενώ έφτασε στο σημείο να διατελέσει και Υπουργός.

Ο λόγος για τον κ. Μαργαρίτη Τζίμα, πρώην Δήμαρχο, πρώην Βουλευτή και πρώην Υπουργό Μακεδονίας – Θράκης. Εκλέχτηκε για πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος το 1982 και συνέχισε στην ίδια θέση και μετά τις εκλογές του 1986, στις οποίες ήταν υποψήφιος Δήμαρχος. Στη θέση του Δημάρχου εκλέχτηκε το 1990 και επανεκλέχτηκε το 1994, το 1998 και το 2002. Το 2004 συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ., της οποίας υπήρξε ιδρυτικό μέλος από το 1974, και εκλέχτηκε Βουλευτής του Νομού. Η θητεία του στο Κοινοβούλιο κράτησε έως το 2012, καθώς επανεκλέχτηκε στις εκλογές του 2007 και του 2009. Επί Κυβέρνησης του κ. Καραμανλή του ανατέθηκε η θέση του Υπουργού Μακεδονίας-Θράκης. Τον Φεβρουάριο του 2012, εν μέσω της μνημονιακής εποχής, ο κ. Τζίμας καταψήφισε το Μνημόνιο απέναντι στην κομματική γραμμή και για αυτό ετέθη Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. Επέστρεψε λίγους μήνες αργότερα και στη συνέχεια ήταν υποψήφιος Βουλευτής του Νομού Δράμας στις διπλές εκλογές Μαΐου – Ιουνίου 2012, αλλά δεν εκλέχθηκε.

Ο κ. Τζίμας σπάνια παραχωρεί συνεντεύξεις. Πάντως δεν παραμένει σιωπηλός όλα αυτά τα χρόνια, καθώς διατυπώνει με παρρησία τις απόψεις τους, είτε με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είτε με την αρθρογραφία του στον τοπικό Τύπο, συμπεριλαμβανομένης και της εφημερίδας «Εργασία… συν». «Έχω άποψη και την καταθέτω όταν νομίζω πως θα βοηθήσει τους συμπολίτες μου» επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Στη συνέντευξή του ο κ. Τζίμας μιλάει για όλα. Για το παρελθόν και την εποχή που ο ίδιος ήταν Δήμαρχος, για τη «χρυσή εποχή έργων στη Δράμα», όπως είπε, αλλά και για την απόφασή του να ψηφίσει «Όχι» στη ψηφοφορία για το Μνημόνιο, επισημαίνοντας πως ο ίδιος νιώθει υπερήφανος για τη στάση του αυτή.

Παράλληλα, ο κ. Τζίμας, απαντώντας στις ερωτήσεις της εφημερίδας «Εργασία… συν», μιλάει και για το σήμερα τόσο σε κεντρικό επίπεδο όσο και σε τοπικό. «Θεωρώ πως η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει με υπευθυνότητα την κρίση και τα οικονομικά μέτρα που έλαβε για τις κοινωνικές ομάδες που πλήττονται από την πανδημία κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση» ανέφερε ο κ. Τζίμας για την κατάσταση στη χώρα, ενώ για τα τεκταινόμενα στο Δήμο Δράμας σημείωσε: «Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, καθένας βάζει και ένα λιθαράκι στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Ο μηδενισμός δηλώνει αδυναμία». Ακόμη, ο κ. Τζίμας χαρακτήρισε ως «μέγα λάθος» το κλείσιμο της ΔΕΚΠΟΤΑ, η οποία «ήταν πόλος έλξης επιστημόνων και πολιτιστικών συλλόγων και όλων των πολιτών που ήθελαν να προσφέρουν στον τόπο τους».

Βέβαια, από τη συζήτηση με τον κ. Τζίμα δεν θα μπορούσαν να λείψουν και οι αναφορές στο μέλλον. Ο ίδιος στάθηκε ιδιαίτερα στην έλλειψη αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος, υπογραμμίζοντας πως για μια ισχυρή Ελλάδα θα «πρέπει να έχουμε ισχυρή δημοκρατία με συμμετοχή και αξιοπιστία και αξιοπρέπεια». Μάλιστα, υπογραμμίζει πως η σημερινή Κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη, καθώς με την αξιοπιστία της «πρέπει να αποκαταστήσει την πολιτική στα μάτια των πολιτών». Επίσης, τονίζει πως το πολιτικό σύστημα «είναι απαραίτητο να βελτιώνεται συνεχώς με ορθό πολιτικό λόγο και κυρίως με έργο», προθέτοντας πως οι πολίτες έχουν ανάγκη από έργα, καθώς χόρτασαν από λόγια. Όσον αφορά την Αυτοδιοίκηση, ο κ. Τζίμας επισημαίνει πως χρειάζεται «να αποκτήσει χαρακτήρα διεκδίκησης και να είναι οικονομικά αυτοδύναμη».

Τέλος, ο κ. Τζίμας, μετά από σχετική ερώτηση, μιλάει και για το δικό του μέλλον και για το αν υπάρχει περίπτωση εκ νέου ενασχόλησής του με τα κοινά. «Στην πολιτική δεν λες πότε το πότε» ανέφερε, αφήνοντας ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο, ενώ στη συνέχεια, μιλώντας χιουμοριστικά, πρόσθεσε: «Οι δύο Πλανητάρχες, ο Πούτιν και ο Τζο Μπάιντεν, είναι αρκετά μεγαλύτεροι από μένα».

Πάντως, όπως ανέφερε και ο ίδιος ο κ. Τζίμας, η τεράστια εμπειρία του θα μπορούσε να αξιοποιηθεί από όσους κατέχουν εξουσία τη σημερινή εποχή. «Ο ρόλος μου τα τελευταία χρόνια δεν είναι αποφασιστικός, όμως πιστεύω πως κάτι έχω να πω μετά από αρκετά χρόνια στο χώρο της μαχόμενης πολιτικής. Το ζήτημα είναι να ακούν αυτοί που αποφασίζουν σε τοπικό ή κεντρικό επίπεδο» επεσήμανε ο κ. Τζίμας σε ένα σημείο της συνέντευξής του, ενώ σε ένα άλλο ανέφερε: «Έχω περάσει από μεγάλα αξιώματα. Κάθε γωνία της Δράμας νιώθει την παρουσία μου με κάποιο έργο μου. Δυστυχώς αυτή την τεράστια εμπειρία μου δεν την αξιοποιούν, εννοείται αμισθί, οι κατέχοντες τα διάφορα αξιώματα στη Δράμα».

Κύριε Τζίμα, επειδή συνήθως δεν μιλάτε στα Μ.Μ.Ε., σας ευχαριστώ αρχικά για αυτή τη συνέντευξη. Παρά τη σιωπή σας σε ό,τι αφορά τα Μ.Μ.Ε., παραμένετε ενεργός, με κείμενά σας, τα οποία δημοσιεύονται διαδικτυακά και στον τοπικό Τύπο. Οι πρώην κάτοχοι αξιωμάτων πρέπει να τοποθετούνται τελικά για ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες, θα πρέπει να καταθέτουν τη γνώμη τους μόνο για κορυφαία θέματα ή καθόλου;

Κύριε Λάτσα, σας ευχαριστώ για τη δυνατότητα που μου δίνετε να εκφράσω τις απόψεις μου στην εφημερίδα, αλλά και στην ιστοσελίδα σας.

Θα ήθελα, αρχικά, να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του συντοπίτη μας δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, ο οποίος έφυγε τόσο άδικα από τη ζωή. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει…

Όσον αφορά την ερώτησή σας, το ενδιαφέρον για τα κοινά είναι στενά συνδεδεμένο με την ίδια τη ζωή. Όλα τα μέλη μιας κοινωνίας έχουν χρέος να διατυπώνουν άποψη.

Ο ρόλος μου τα τελευταία χρόνια δεν είναι αποφασιστικός, όμως πιστεύω πως κάτι έχω να πω μετά από αρκετά χρόνια στο χώρο της μαχόμενης πολιτικής. Το ζήτημα είναι να ακούν αυτοί που αποφασίζουν σε τοπικό ή κεντρικό επίπεδο.

Έχω άποψη και την καταθέτω όταν νομίζω πως θα βοηθήσει τους συμπολίτες μου.

 

Παρακολουθείτε τις πολιτικές εξελίξεις; Τι πιστεύετε για τη χώρα; Κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση;

Ζούμε σε μια περίεργη εποχή. Ξεπεράσαμε τη δεκαετία με μνημόνια. Δυστυχώς ακόμη η Ελλάδα δεν μπορεί να αποφασίσει μόνη της. Σε πολλά θέματα χρειάζεται η σύμφωνη γνώμη των… θεσμών.

Η πανδημία ανέτρεψε σίγουρα τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης. Παρ’ όλα αυτά θεωρώ πως η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει με υπευθυνότητα την κρίση και τα οικονομικά μέτρα που έλαβε για τις κοινωνικές ομάδες που πλήττονται από την πανδημία κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση.

 

Πώς κρίνετε το σημερινό πολιτικό σύστημα; Ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών;

Όσο δεν θα καλύπτονται οι ανάγκες των πολιτών, το εκάστοτε πολιτικό σύστημα θα είναι ανεπαρκές. Όμως είναι απαραίτητο να βελτιώνεται συνεχώς με ορθό πολιτικό λόγο και κυρίως με έργο. Το έργο έχουν ανάγκη οι πολίτες. Από λόγια χόρτασαν.

Είναι γεγονός πως έχει χαθεί τα τελευταία χρόνια η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος. Γι’ αυτό έχει τεράστια ευθύνη η σημερινή Κυβέρνηση που με την αξιοπιστία της πρέπει να αποκαταστήσει την πολιτική στα μάτια των πολιτών. Γιατί όσο απομακρύνονται οι πολίτες από την πολιτική, τόσο αποδυναμώνεται η δημοκρατία.

Αν θέλουμε ισχυρή Ελλάδα, πρέπει να έχουμε ισχυρή δημοκρατία με συμμετοχή και αξιοπιστία και αξιοπρέπεια.

 

Η πανδημία του κορωνοϊού όταν αποτελέσει παρελθόν –ελπίζω σύντομα- μήπως τελικά «απομυθοποιήσει», ακόμη περισσότερο, τους πολιτικούς; Υπάρχει ενδεχόμενο να αποτελέσει μια ακόμη αιτία, έτσι ώστε κομμάτι των πολιτών να γυρίσει την πλάτη του στο πολιτικό σύστημα;

Θεωρώ πως η ανάκτηση της εμπιστοσύνης του πολιτικού συστήματος γίνεται με την αξιοπιστία του. Σίγουρα ύψιστο αγαθό είναι η ζωή, είναι η υγεία, γι’ αυτό όλοι θα κριθούν και αυτοί που διαχειρίστηκαν την υγειονομική κρίση, αλλά και όσοι προσπάθησαν να την εκμεταλλευτούν για να κερδίσουν ψήφους.

Στις δύσκολες στιγμές ο λαός θέλει τους πολιτικούς του ενωμένους. Δυστυχώς αυτή η ενότητα δεν υπήρξε.

 

Αποχωρήσατε από την πολιτική σε μια περίοδο με «τευτονικές» αλλαγές, αν μου επιτρέπετε τον όρο. Ο μεγάλος αντίπαλος της Ν.Δ., το Πα.Σο.Κ., εκείνη την περίοδο ξεκίνησε να φθίνει και στη θέση του ανέτειλε το άστρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος και σήμερα αποτελεί διακριτό πόλο του πολιτικού συστήματος. Εκείνη την περίοδο ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας «έβραζε»… Είχε ευθύνες το πολιτικό σύστημα για αυτή την οργή του κόσμου, για αυτό τον διχασμό;

Πάντοτε υπάρχει ευθύνη του πολιτικού συστήματος. Όμως εκείνη την εποχή υπήρχε σαφώς κατευθυνόμενη από πολιτικά κόμματα οργή. Η οποία αμέσως μετά την αλλαγή περιέργως σταμάτησε.

 

Κύριε Τζίμα, ως Βουλευτής της Ν.Δ. δεν είχατε ψηφίσει το Μνημόνιο, το 2012, με αποτέλεσμα να διαγραφείτε από το κόμμα, για να επανέλθετε αργότερα. Σήμερα, μετά από τόσο καιρό, με το χέρι στην καρδιά, αισθάνεστε δικαιωμένος για αυτή την επιλογή; Και το ρωτώ, γιατί όλα τα κόμματα εξουσίας στην πρόσφατη ιστορία της χώρας ψήφισαν και εφάρμοσαν μνημονιακές πολιτικες…

Η Ελλάδα οδηγήθηκε στα μνημόνια με ψεύτικα στοιχεία. Το 2009 το καταγγείλαμε. Ο λαός δεν πίστεψε τον Καραμανλή αλλά πίστεψέ τον Παπανδρέου και το περιβόητο «λεφτά υπάρχουν». Έκτοτε ακόμη και η Λαγκάρντ παραδέχθηκε πως ήταν λάθος τα Μνημόνια στην Ελλάδα.

Εγώ πήρα μια απόφαση να υπερασπιστώ τα συμφέροντα του λαού. Δεν ψήφισα κανένα μνημόνιο. Σαφώς νιώθω δικαιωμένος. Αλλά αυτό δεν έχει μεγάλη σημασία. Οι πολίτες υπέστησαν μια άνευ προηγουμένου αφαίμαξη των εισοδημάτων τους. Γονάτισαν νοικοκυριά, έκλεισαν επιχειρήσεις.

Εγώ δε συνέβαλαν σε αυτό. Νιώθω υπερήφανος για τη στάση μου. Ακόμη με σταματάνε πολίτες και με συγχαίρουν. Θυσίασα την πολιτική μου σταδιοδρομία. Αλλά δεν μετανιώνω. Έτσι πρέπει να είναι ο πολιτικός.

Και ξέρετε κάτι κύριε Λάτσα. Εγώ διάβασα το μνημόνιο. Ξενύχτησα εκείνο το βράδυ. Ξύπνησα τη γυναίκα μου χαράματα και της λέω, κοίταξε αυτό μας δένει χειροπόδαρα για δεκαετίες. Εγώ το βράδυ δεν το ψηφίζω. Και δεν το ψήφισα. Και με διέγραψαν.

Ήμουν συνεπής. Μέχρι τότε η Ν.Δ. έλεγε «ΟΧΙ» στα μνημόνια. Αυτό έκανα κι εγώ. Μετά σε δύο μήνες είχαμε εκλογές και έδωσα τη μάχη απέναντι στον λαϊκισμό με το κόμμα που μαζί με άλλους ιδρύσαμε. Και φυσικά έπρεπε να υπάρχει κάποιος στη Ν.Δ. που να λέει «ΟΧΙ» υπέρ του λαού. Δυστυχώς ο λαός της Δράμας είχε άλλη άποψη.

 

Τα τοπικά πολιτικά δρώμενα στο χώρο της Αυτοδιοίκησης τα παρακολουθείτε; Ποια είναι η άποψή σας για τη σημερινή εποχή της Αυτοδιοίκησης, δεδομένου και του γεγονότος ότι ο παρεμβατισμός από πλευράς κράτους φαίνεται να έχει αυξηθεί από τη δική σας εποχή;

Το κράτος δύσκολα δίνει αρμοδιότητες με τους αντίστοιχους πόρους. Όμως οι ευκαιρίες υπάρχουν γι’ αυτό η Αυτοδιοίκηση πρέπει πάντοτε να είναι έτοιμη από απόψεως μελετών. Να αξιοποιεί κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο και όχι να είναι ζητιάνος της κεντρικής εξουσίας. Χρειάζεται η Αυτοδιοίκηση να αποκτήσει χαρακτήρα διεκδίκησης και να είναι οικονομικά αυτοδύναμη.

Στο Δήμο Δράμας πώς κρίνετε την κατάσταση; Πιστεύετε ότι επιτελεί έργο επ’ ωφελεία των δημοτών;

Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, καθένας βάζει και ένα λιθαράκι στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Ο μηδενισμός δηλώνει αδυναμία.

 

Δεν γίνεται να μη σας θέσω το θέμα του κλεισίματος της ΔΕΚΠΟΤΑ, αφού είστε και ο ιδρυτής της. Ποια είναι η άποψή σας;

Μέγα λάθος. Σέβομαι την απόφαση, αλλά ήταν λάθος το κλείσιμό της. Το έργο της ήταν τεράστιο στον πολιτισμό και την κοινωνική πολιτική. Μπορούσαν να βελτιωθούν οι λειτουργίες. Δεν κλείνει μια επιχείρηση πολιτισμού πετυχημένη κατά γενική ομολογία.

Έπρεπε με το κλείσιμό της να εμφανίσει ο Δήμος το σχέδιο για την αντιμετώπιση του πολιτισμού στη Δράμα. Έχουν ευθύνη όλοι όσοι συμφώνησαν σε αυτή την απόφαση.

Η Δράμα έγινε γνωστή από την ανάδειξη της πολιτιστικής της κληρονομιάς και τα συνέδρια της για την ιστορία και τον πολιτισμό της. Η ΔΕΚΠΟΤΑ ήταν πόλος έλξης επιστημόνων και πολιτιστικών συλλόγων και όλων των πολιτών που ήθελαν να προσφέρουν στον τόπο τους.

 

Για να κλείσουμε το κομμάτι της Αυτοδιοίκησης, αν έπρεπε να διαλέξετε ένα έργο στο Δήμο Δράμας από την περίοδο διοίκησής σας, ποιο θα ήταν αυτό;

Το καλύτερο έργο είναι αυτό που δεν έγινε ακόμη. Όμως είμαι υπερήφανος που ηγήθηκα μιας Δημοτικής Αρχής που επιτέλεσε ένα τεράστιο έργο. Μιλάμε για χρυσή εποχή έργων στη Δράμα. Όταν ανέλαβα Δήμαρχος το 1991 η πόλη δεν είχε ούτε ένα χώρο πολιτισμού και αθλητισμού στεγασμένο – κλειστό.

Τα έργα μας ο βιολογικός καθαρισμός, το αθλητικό-πολιτιστικό κέντρο «Δ. Κραχτίδη», το Δημοτικό Ωδείο, η δημοπράτηση του νέου Δημαρχείου, η δημοπράτηση της ανάπλασης της 1ης Ιουλίου, η κατασκευή και αναπαλαίωση του κινηματογράφου «Ολύμπια», η αναπαλαίωση του πολιτιστικού κέντρου «Ελευθερία», η αναπαλαίωση του οικονομικού Γυμνασίου Δράμας, η ανακατασκευή της πλατείας Ελευθερίας, η κατασκευή νέας εισόδου της Δράμας απέναντι από την Αγία Βαρβάρα, η κατασκευή Γυμνασίων και Λυκείων με κατάργηση της διπλής βάρδιας των σχολείων, το πνευματικό κέντρο Ξηροποτάμου, Μαυροβάτου, η αγορά της Καπναποθήκης της οδού Περδίκκα, η αγορά του τεμένους στην πλατεία Δικαστηρίων η δημοτική λαχαναγορά, παιδικοί σταθμοί και νηπιαγωγεία και πολλά άλλα.

Ποιο να βάλεις καλύτερο και πρώτο;

 

Περνώντας στο σήμερα, ως εν ενεργεία εκπαιδευτικός, πώς βλέπετε την Εκπαίδευση στη χώρα;

Εγώ διδάσκω. Είμαι μάχιμος εκπαιδευτικός Νιώθω χαρά όταν με αποκαλούν δάσκαλο. Είναι ήρωες οι εκπαιδευτικοί και γι’ αυτό και το κράτος έχει υποχρέωση να βελτιώνει τις συνθήκες εργασίας τους και να τους αμείβει καλά.

 

Κύριε Τζίμα, η συνέντευξη ολοκληρώνεται σιγά σιγά και θα ήθελα να κλείσουμε με κάποια πιο… προβοκατορικά ερωτήματα… Όταν πολίτες σας μιλάνε με νοσταλγία για την εποχή που ήσασταν Δήμαρχος τι τους λέτε;

Είμαι ευγνώμων στο Δραμινό λαό. Με εξέλεξε 9 φορές σε διάφορα αξιώματα. Τίμησα την εμπιστοσύνη αυτή. Πιστεύω πως ένιωθαν υπερήφανοι που τους εκπροσωπούσα είτε ως Δήμαρχος είτε ως Υπουργός. Εξελέγην σε πανελλήνια αξιώματα που δεν είχε, ούτε έχει, εκλεγεί κανένας πολιτικός της Δράμας. Πολιτικό

Συμβούλιο της Ν.Δ., Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΚΕ. Πάντοτε με εκλογή. Δεν υπήρξα διορισμένος ποτέ σε κανένα αξίωμα

 

Θέλω να σας θέσω το ερώτημα ευθέως. Υπάρχει ενδεχόμενο να ενεργοποιηθείτε στα κοινά; Να ξανανοίξει ο κύκλος της ενασχόλησής σας με την πολιτική σε οποιαδήποτε βαθμίδα;

Στην πολιτική δεν λες ποτέ το ποτέ. Έχω περάσει από μεγάλα αξιώματα. Κάθε γωνία της Δράμας νιώθει την παρουσία μου με κάποιο έργο μου. Δυστυχώς αυτή την τεράστια εμπειρία μου δεν την αξιοποιούν, εννοείται αμισθί, οι κατέχοντες τα διάφορα αξιώματα στη Δράμα.

Τώρα για να κλείσουμε τη συνέντευξη και με χιούμορ, θα σας πω πως οι δύο Πλανητάρχες, ο Πούτιν και ο Τζο Μπάιντεν, είναι αρκετά μεγαλύτεροι από μένα.

 

Κύριε Τζίμα, σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας. Ελπίζω οι αναγνώστες να βρουν ενδιαφέρουσα την κουβέντα μας.

Εγώ σας ευχαριστώ πολύ και πάλι κύριε Λάτσα για τη δυνατότητα που μου δώσατε να επικοινωνήσω με τον Δραμινό λαό.