ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟ

  • Μαζί του ο Ελληνικός Βυζαντινός Χορός «Οι Δομέστικοι» και η Παραδοσιακή Χορωδία του Λυκείου Ελληνίδων Δράμας

 

Με αφορμή τη μνήμη του Ευαγγελιστού Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου την Τρίτη 8 Μαϊου 2018, η ΑΘΠ ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, συνοδευόμενος από την ΑΜ τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο, θα προεξάρχει στις Ιερές Ακολουθίες που θα τελεστούν στον Τάφο του ηγαπημένου μαθητού του Χριστού στην παλαιοχριστιανική Βασιλική Εκκλησία στην Έφεσο, τη Δευτέρα 7 Μαΐου (Εσπερινός) και την Τρίτη 8 Μαΐου (Όρθρος και Θεία Λειτουργία).

Επίσης, ο Πατριάρχης του Γένους μας θα τελέσει Εσπερινό την Τρίτη το απόγευμα στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στον Κιρκιντζέ και Θεία Λειτουργία την Τετάρτη 9 Μαΐου στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Μενεμένη.

Θα προηγηθούν οι Ιερές Ακολουθίες της Κυριακής της Σαμαρείτιδος στον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής στην πανέμορφη και πολυτραγουδισμένη Σμύρνη, το Σάββατο 5 Μαΐου (Εσπερινός) και την Κυριακή 6 Μαΐου (Όρθρος και Θεία Λειτουργία), όπου θα προεξάρχει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σμύρνης κ.κ. Βαρθολομαίος.

Σε όλες τις παραπάνω Ιερές Ακολουθίες θα ψάλλει μετά από επίσημη πρόσκληση ο Άρχων Πρωτοψάλτης Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ με κλιμάκιο του Ελληνικού Βυζαντινού Χορού «Οι Δομέστικοι».

Ξεχωριστή στιγμή θα είναι και η επιτυχημένη μουσικοχορευτική παράσταση «Ξενιτεμένο μου πουλί» που θα δώσει ο Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ στο φημισμένο Θέατρο της Σμύρνης Izmir Sanat, την Κυριακή 6 Μαΐου το βράδυ ενώπιον του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, του Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου, της Γενικής Προξένου της Ελλάδος στη Σμύρνη κ. Αργυρώς Παπούλια, του Δημάρχου και του Νομάρχη της Σμύρνης, εκπροσώπων συλλόγων και φορέων και της φυσικά των μελών της Ρωμέικης Ορθόδοξης Κοινότητας Σμύρνης. Στη συναυλία, που διοργανώνει ο Πνευματικός και Πολιτιστικός Σύνδεσμος Ρωμιών Σμύρνης, με Πρόεδρο τον δραστήριο κύριο Γιώργο Θεοδωρίδη, τον Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ θα συνοδεύσουν ο Νίκος Δερμεντζής στην κιθάρα, η Κατερίνα Τετερίνα στο πιάνο, η Στέλλα Τσιότσιου στο βιολοντσέλο και ο Ιβάν Γιεγκόρωφ στο χορό. Στο β’ μέρος μαζί με τον Γρηγόρη θα εμφανιστούν επί σκηνής τα μέλη των Χορωδιών «Οι Δομέστικοι», του Λυκείου Ελληνίδων Δράμας και του Ζωγραφείου Γυμνασίου-Λυκείου Κωνσταντινουπόλεως που φέτος γιορτάζει τα 125 χρόνια από την ίδρυσή του.