Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΣ ΔΡΑΜΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΣΑΡΟΓΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΠΟ, ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ FOOTBALL LEAGUE (Β’ ΕΘΝΙΚΗ) ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΣ ΔΡΑΜΑΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΑΡΙΘΜΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

 

  • Ναι στη χρηματοδότηση των ομάδων από την Γ.Γ.Α.
  • Ναι στη δημιουργία δύο ομίλων στη Β’ Εθνική με τη Δόξα παρούσα…
  • Ναι σε πρωτάθλημα 14 ομάδων στην Α’ Δράμας από την περίοδο 2018-2019…
  • Άψογη η διεξαγωγή των πρωταθλημάτων Α’ και Β’ ΕΠΣ Δράμας, χωρίς έκτροπα και βία…
  • Πετυχημένο το 1ο τουρνουά ΕΠΣ Δράμας «Γιώργος Μπακαλόπουλος»

 

 

Με την μετάθεση του Super Cap της ΕΠΣ Δράμας για το φθινόπωρο έπεσε η αγωνιστική αυλαία για την περίοδο 2016-2017 και ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Δράμας παραχώρησε στην «Εργασία… συν… Αθλητισμός» μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη εφ’ όλης της δραστηριότητας και ταυτόχρονα έδωσε το περίγραμμα των διεκδικήσεων στο διοικητικό τομέα και το αγωνιστικό πλάνο.

Ερώτηση: κ. Χατζησαρόγλου μια συνοπτική αποτίμηση της περιόδου 2016-2017 για την ΕΠΣ Δράμας.

Απάντηση: Το βασικό ήταν ότι δεν είχαμε έκτροπα και βία, δεν είχαμε αμφισβήτηση και δίκαια είχαμε την άνοδο 4 ομάδων στην Α’ Κατηγορία (Κ. Βρύση – Δοξάτο – Αλιστράτη – Αμπελόκηποι) και ταυτόχρονα δίκαια ο Μέγας Αλέξανδρος Ξηροποτάμου θα μας εκπροσωπήσει στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής ως πρωταθλητής Δράμας. Ταυτόχρονα να εκφράσω την ευχαρίστησή μου για το 1ο τουρνουά της ΕΠΣ Δράμας στη μνήμη του Γιώργου Μπακαλόπουλου και φυσικά είχαμε από καταβολής του θεσμού του τελικού κυπέλλου τον πιο θεαματικό τελικό, κάτι που είχε την καθολική αναγνώριση.

Ερώτηση: Η λήξη της απερχόμενης περιόδου σημαίνει και την έναρξη της νέας, 2017-2018. Το να περιμένουμε; Ποιος είναι ο σχεδιασμός;

Απάντηση: Θα τεθεί υπ’ όψη της Γενικής Συνέλευσης ως πρόταση για μείωση των ομάδων στην Α’ Κατηγορία από 16 σε 14, γιατί διαπιστώθηκε ότι μία με δύο ομάδες αδυνατούν να ανταποκριθούν με αντίκτυπο στην ανταγωνιστικότητα.

Ερώτηση: Τα παραπάνω θα ισχύσουν την περίοδο 2018-2019;

Απάντηση: Όλα θα τα αποφασίσει η επερχόμενη Γενική Συνέλευση, όπως και η ένταξη της Γ’ Κατηγορίας ΕΠΣ Δράμας με την απαραίτητη προϋπόθεση την παρουσία στη δυναμικότητα της ΕΠΣ του αριθμού 48 ενεργών ομάδων. Πρόθεσή μας είναι από την Α’ Κατηγορία Δράμας την περίοδο 2017-2018 ο υποβιβασμός 5 ομάδων, για να έχουμε τον αριθμό των 14 ομάδων την περίοδο 2018-2019.

Ερώτηση: Είστε ενεργός παράγοντας. Αναμένονται εκλογές στην ΕΠΟ, ποια η δίκη σας παρουσία;

Απάντηση: Καλώς εχόντων των πραγμάτων θα έχουμε εκλογές στην ΕΠΟ την Κυριακή 30 Ιουλίου 2017. Έχω συνταχθεί με τη σύμφωνη γνώμη του Δ.Σ. της ΕΠΣ Δράμας με την προσπάθεια του κ. Βαγγέλη Γραμμένου, Προέδρου της ΕΠΣ Μακεδονίας, για να γίνουν πράξη ριζικές αλλαγές στο ποδόσφαιρο.

Ερώτηση: Όπως;

Απάντηση: Πρώτη μας προτεραιότητα είναι επιτέλους να υπάρξει χρηματοδότηση των ερασιτεχνικών ομάδων από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Στο καυτό θέμα της βίας η πάταξη είναι θέμα αδιαπραγμάτευτο γιατί το χρώμα της βίας είναι το μαύρο. Στον αγωνιστικό τομέα, η αναδιάρθρωση της Β’ Εθνικής (Football League) με γεωγραφικά κριτήρια, με μείωση εξόδων και αγωνιστικών ημερών θα βοηθήσει πολύ. Εδώ έρχεται το θέμα και της Δόξας με την ένταξή της στο νέο Βόρειο Όμιλο της νέας Β’ Εθνικής.

Ερώτηση: Η Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ Δράμας πότε θα πραγματοποιηθεί;

Απάντηση: Λόγω μεγάλων αγωνιστικών υποχρεώσεων τον μήνα Μάιο, πιθανολογώ την 12η Ιουνίου ως ημερομηνία της καθοριστικής Γενικής Συνέλευσης.

Ερώτηση: Το καλοκαιρινό σας μήνυμα…

Απάντηση: Να ευχηθώ σε όλους τους εμπλεκόμενους με τον αθλητισμό και ειδικά με το ποδόσφαιρο καλό καλοκαίρι και επιστροφή ξανά στα γήπεδα με χαρά και αγάπη.