Στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στην πόλη μας, την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου ε.έ, χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, καθώς και του Ιερού Μνημόσυνου ο Σεβ. Μητροπολίτης Σηλυβρίας κ. Μάξιμος (Οικουμενικό Πατριαρχείο), συμπαραστατούμενος από τον Ιερό Κλήρο της Μητροπόλεως Δράμας, τους παν. αρχ. κ. Διονύσιο Ράπτη, πρωτ. κ. Θεόδωρο Τοπαλίδη, πρωτ. κ. Αντώνιο Παυλίδη και πρεσβ. κ. Κωνσταντίνο Χατζηαντωνίου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της μακαρίας ψυχής της Ειρήνης Παπαδοπούλου και Κρυστάλλως Τσιανικλίδου.

Ακολούθως, ο Σεβ, κ. Μάξιμος, αφού μετέφερε τις ευχές της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου στον φιλόχριστο λαό της Δράμας για υγεία και πρόοδο, απευθύνθηκε με λόγους πατρικούς στο χριστεπώνυμο πλήρωμα, τονίζοντας τόσο τα μεγάλα διδάγματα του Ιερού Ευαγγελίου, όσο και τους ιδιαίτερους δεσμούς της Μητρός Εκκλησίας με τον ευσεβή λαό της δραμινής γης, που προέρχεται κατά μεγάλο ποσοστό από τις αλησμόνητες πατρίδες. Τους προέτρεψε, μάλιστα, να διατηρήσουν αλώβητη την πίστη των προγόνων τους, να μένουν πιστοί στις παραδόσεις του Γένους και να καλλιεργούν τα ελληνορθόδοξα ήθη και έθιμα που μετέφεραν οι χριστιανοί της Ανατολής από τις πατρογονικές τους εστίες.

Περαίνοντας την ομιλία του ο κ. Μάξιμος, αφού ευχαρίστησε εκ βάθους καρδίας τον Μητροπολίτη Δράμας κ. Παύλο, για την άδεια που ευδόκησε να προεξάρχει της Θείας Λειτουργίας, υπογράμμισε το αξιόλογο ιεραποστολικό έργο του κ. Παύλου στην τοπική Εκκλησία της Δράμας, αλλά και την συμπαράστασή του στον Οικουμενικό Θρόνο. Στη συνέχεια, μετέβη στο Επισκοπείο για να τον υποδεχθεί με ιδιαίτερη χαρά ο Σεβ. κ. Παύλος και να συζητήσουν εκκλησιαστικά ζητήματα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Πριν αναχωρήσει, από την πόλη μας επισκέφθηκε τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγ. Χρυσοστόμου Μητροπολίτου Δράμας -Σμύρνης, όπου τον υποδέχθηκε ο ιερατικός προϊστάμενος του Ναού, παν. αρχι. κ. Γεράσιμος Βλατίτσης, ο οποίος και τον ενημέρωσε για την πρόοδο των εργασιών του νεόδμητου αυτού περικαλλούς ναού.