Οι καμπάνες των Ιερών Ναών λίγο μετά τις 21.00 το βράδυ ήχησαν χαρμόσυνα και το μήνυμα της Ανάστασης του Χριστού διαδόθηκε παντού.

Με διαφορετικό τρόπο και κυρίως με διαφορετικό ωράριο, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά με αισθήματα βαθιάς κατάνυξης, γιορτάστηκε και στη Δράμα η Ανάσταση.

Πλήθος πιστών, φορώντας μάσκες και κρατώντας την λαμπάδα στα χέρια, προσήλθε στους Ιερούς Ναούς, όπου εντός τους ο κόσμος ήταν περιορισμένος.

Μάλιστα, το αίσθημα ευθύνης για τήρηση των αποστάσεων, είχε ως αποτέλεσμα ο περισσότερος κόσμος να παρακολουθεί την ιερή ακολουθία της Ανάστασης ακόμη και εκτός προαυλίων των εκκλησιών, με τους δρόμους πέριξ των Ιερών Ναών να γεμίζουν με πιστούς. Και όλοι μαζί, με αναμμένες λαμπάδες, είτε εντός Ναών, είτε στο προαύλιο, είτε εκτός, έψαλαν το Χριστός Ανέστη!

Ακολουθούν βίντεο και φωτογραφίες από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, όπου στην τελετή της Αναστάσεως παρέστησαν και οι 3 Βουλευτές του Ν. Δράμας, κ. Κωνσταντίνος Μπλούχος, κ. Θεόφιλος Ξανθόπουλος και κυρία Χαρά Κεφαλίδου.