Η αδίστακτη συμμορία των τεσσάρων νεαρών 16-17 ετών δρούσε στην ευρύτερη περιοχή της Τούμπας και για αρκετούς μήνες είχε βάλει στο «στόχαστρο» τουλάχιστον έξι μαθητές, ηλικίας 13 έως 15 ετών

«Ξέρεις πολύ καλά τι θα πάθεις, όταν σου ζητάω χρήματα θα μου τα φέρνεις στην ώρα τους»… Εκβιασμοί, ληστείες, κλοπές και χειροδικίες. O φόβος και τρόμος είχε γίνει συμμορία ανηλίκων στην περιοχή της Τούμπας στη Θεσσαλονίκη.

Θύματά τους ανήλικοι από 13 έως 17 ετών. Η δράση της συμμορίας έλαβε χώρα από τον Ιούνιο του 2021 έως τον Φεβρουάριο του 2022, έξω από σχολεία και ίντερνετ καφέ. Στη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους περιλαμβάνονται χαρακτηριστικές περιπτώσεις για τον τρόπο με τον οποίο παγίδευαν τα θύματά τους.

Εξαπάτησαν ανήλικη μαθήτρια, από την οποία ζήτησαν να τους δώσει τον χρυσό σταυρό της αξίας 400 ευρώ, προκειμένου να τον πουλήσουν. Δεν της επέστρεψαν ούτε το κόσμημα ούτε τα χρήματα.

Σε δεύτερη περίπτωση μία 14χρονη, κάλεσε τα μέλη της συμμορίας σπίτι της χωρίς να το γνωρίζει και οι ανήλικοι αφαίρεσαν έναν χρυσό σταυρό και την βέρα του πατέρα της αξίας 800 ευρώ. Μάλιστα εξανάγκασαν την μαθήτρια να κάνει χρήσει κάνναβης, ενώ της απηύθυναν υποτιμητικά σχόλια για το σώμα της. Σε άλλο περιστατικό ένας από τους κατηγορουμένους φέρεται να οδήγησε ανήλικο στο δάσος του Σέιχ Σου και με την απειλή όπλου να προσπάθησε ανεπιτυχώς να του επιτεθεί σεξουαλικά προσβάλλοντας τη γενετήσια αξιοπρέπειά του.

Τα μέλη της συμμορίας εξανάγκασαν ακόμα έναν 15χρονο να κάνει μαζί με συνομήλικό του ληστεία για να καταφέρει να τους πληρώσει. Χαρακτηριστικά είναι τα όσα φέρεται να κατέθεσε στην αστυνομία η μητέρα ενός θύματος.

«Μια παρέα νεαρών, τον απειλούσαν ακόμη και μηνύματα πως αν δεν τους πάει χρήματα θα του κάνουν κακό», ανέφερε.

Σοκ προκαλεί και ένα από τα απειλητικά μηνύματα τα οποία φέρεται να έστειλαν σύμφωνα με πληροφορίες.

«Ξέρεις πολύ καλά τι θα πάθεις, όταν σου ζητάω χρήματα θα μου τα φέρνεις στην ώρα τους»…

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν οι ανήλικοι βρήκαν την δύναμη να μιλήσουν για τον εφιάλτη που βίωναν. Το εκμυστηρεύτηκαν στους γονείς τους, οι οποίοι απευθύνθηκαν στην Αστυνομία η οποία αξιοποιώντας τις καταθέσεις έβαλε τέλος στη δράση της συμμορίας.

Πως ξετυλίχθηκε το «κουβάρι» της υπόθεσης

Υπό την πίεση των κατηγοριών που αντιμετώπιζαν και την αντίδραση των γονέων τους που κλήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα, οι δύο 15χρονοι τελικά αποκάλυψαν ότι προέβησαν σε αυτήν την πράξη καθώς οι σπείρα των τεσσάρων παιδιών τους απειλούσε και τους εκβίαζε για μήνες. Οι έμπειροι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν γρήγορα ότι η υπόθεση είναι σοβαρή και ξεκίνησαν να ερευνούν τα όσα κατήγγειλαν οι μαθητές.

Το επόμενο χρονικό διάστημα, υπήρξαν κι άλλες μαρτυρίες παιδιών οι οποίες «έδειχναν» τον τρόπο που δρούσαν οι νταήδες της ανατολικής Θεσσαλονίκης, ενώ οι αστυνομικοί εξέταζαν σε βάθος οποιοδήποτε περιστατικό πρόκυπτε σχετικό με βία ανηλίκων και θα μπορούσε να συνδέεται με τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Προσπάθησαν να αναγκάσουν ανήλικο σε σεξουαλικές πράξεις

Χαρακτηριστικό της δράσης τους ήταν η πρόκληση σωματικών βλαβών στα θύματά τους ως αντίποινα για τη μη καταβολή των απαιτούμενων από τους ίδιους χρημάτων. Επιπλέον, τους ασκούσαν τεράστια ψυχολογική πίεση και τουλάχιστον σε μία περίπτωση είχαν αναγκάσει μία ανήλικη να κάνει χρήση κάνναβης με αποτέλεσμα το κορίτσι να χάσει τις αισθήσεις του. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες της ασκούσαν συστηματικά bullying και έκαναν συνεχώς υποτιμητικά και σεξιστικά σχόλια για το σώμα και την εμφάνισή της.

Τα μέλη της σκληρής συμμορίας πίστευαν πως οι ανήλικοι μαθητές που είχαν για θύματά τους, θα έκαναν οτιδήποτε κι αν τους ζητούσαν προκειμένου να μην τους προκαλέσουν κακό και να τους κρατούν συνεχώς ικανοποιημένους. Μάλιστα, ο ένας εκ των κατηγορουμένων δεν δίστασε να οδηγήσει ανήλικο παθόντα στο περιαστικό δάσος του Σέιχ Σου και με την απειλή όπλου να προσπαθήσει να τον αναγκάσει σε γενετήσιες πράξεις. Το θύμα αντέδρασε σθεναρά και η αρρωστημένη πράξη του 17χρονου δεν ολοκληρώθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, οι αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας εξετάζουν αν τα μέλη της σπείρας έχουν στείλει απειλητικά και εκβιαστικά μηνύματα προς τα θύματά τους, μέσω των κοινωνικών δικτύων.

Σε βάρος τους, που σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση και θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πηγή: protothema.gr