Σε ανακοίνωση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Ν. Δράμας αναφέρονται τα εξής:

Το Δ.Σ. του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δράμας συμπαραστέκεται και επικροτεί τον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι διανομείς της E-FOOD μέσα από τα ταξικά τους σωματεία για τα δίκαια αιτήματα τους, ενάντια στον εκβιασμό της εργοδοσίας που επιδιώκει να μετατρέψει τους διανομείς από μισθωτούς εργαζόμενους σε «συνεργάτες». Έτσι θέλουν να αναγκάσουν τους εργαζόμενους να χαρίσουν τα δικαιώματα τους όπως δώρα Χριστουγέννων & Πάσχα, άδειες, νυχτερινές προσαυξήσεις και ασφαλιστικές εισφορές που να καλύπτουν μόνο οι εργαζόμενοι. Να δουλεύουν με το «κομμάτι» και αν έχει δουλειά να πληρώνονται, ειδάλλως να περιμένουν στο δρόμο μέχρι να πάρουν παραγγελία.

ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ!!!

Η μεγάλη συμμετοχή εργαζόμενων στις απεργιακές κινητοποιήσεις και η τεράστια νίκη τους, κατάφερε την οπισθοχώρηση της εργοδοσίας ώστε όχι μόνο να μην αλλάξει η εργασιακή τους σχέση προς όφελος της εργοδοσίας αλλά και οι ήδη 3μηνες συμβάσεις να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι οι αντεργατικές ρυθμίσεις του νόμου έκτρωμα-Χατζηδάκη που ψήφισε η Κυβέρνηση της Ν.Δ. πρόσφατα σε συνέχεια των προηγούμενων αντεργατικών νόμων της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, θα μείνουν μόνο στα χαρτιά.

ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ.

Γι’ αυτό καλούμε τους εργαζόμενους να οργανωθούν στα ταξικά σωματεία. Είναι η δύναμη που φοβάται η εργοδοσία γι αυτό και μέσα σε αυτό το νόμο υπάρχει πληθώρα μέτρων για το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης.