ΧΑΡΑ ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΔΗΜΑΡ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

Συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωινή Ανάγνωση» στο Κανάλι της Βουλής και στη δημοσιογράφο Κέλλυ Κοντογεώργη έδωσε την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018 η κ. Χαρά Κεφαλίδου, Βουλευτής Δημοκρατικής Συμπαράταξης Πα.Σο.Κ. – ΔΗΜΑΡ Ν. Δράμας.

Αναφορικά με τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών στο Σκοπιανό, η κ. Χαρά Κεφαλίδου έκανε λόγο για επικίνδυνη διγλωσσία της Κυβέρνησης: «Ο κ. Κοτζιάς μιλάει για λύση που περιέχει τον όρο “Μακεδονία”. Ο κ. Καμμένος από την άλλη δεν δέχεται μια τέτοια λύση, λέει όμως ότι στηρίζει και εμπιστεύεται απόλυτα τους χειρισμούς του κ. Κοτζιά που προωθεί αυτή τη λύση».

«Κύκλοι του Υπουργείου Εξωτερικών μιλάνε για θέσεις της Εκκλησίας που προσεγγίζουν τις απόψεις της Χρυσής Αυγής. Λίγες ημέρες μετά ο κ. Τσίπρας αντί να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς και τα κόμματα, επισκέπτεται τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Σεβαστό αλλά αυτός ο συμβολισμός αποτελεί ευθεία βολή στη Δημοκρατία και τον Κοινοβουλευτισμό. Η εκκλησία έχει το δικό της λόγο και ρόλο αλλά δεν μπορεί να ασκεί εξωτερική πολιτική. Όσο για εμάς τους ‘Έλληνες Βουλευτές ενημερωνόμαστε για ακόμη μια φορά από τις διαρροές στο σκοπιανό Τύπο. Υπάρχει πλήρες σκοτάδι. Αυτό σίγουρα δεν διαμορφώνει κλίμα συναίνεσης. Για άλλη μια φορά ο κ. Τσίπρας χειρίζεται ένα τόσο σοβαρό εθνικό θέμα με το βλέμμα στραμμένο στα εσωτερικά προβλήματα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».

«Καθαρή έξοδος ή βρώμικη είσοδος; Ιδού η απορία. Το αφήγημά της Κυβέρνησης δεν πιάνει πλέον. Βγαίνουμε από το 3ο Μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018 και μπαίνουμε στο 4ο Μνημόνιο που έχει συμφωνηθεί και προ-νομοθετηθεί (Υπερταμείο για 90 χρόνια, απαίτηση για υψηλά πλεονάσματα μέχρι το 2022, αυστηρή Επιτροπεία μέχρι το 2060). Το 4ο Μνημόνιο είναι εδώ με μέτρα, Εποπτεία, ασφυκτική δημοσιονομική πολιτική, χωρίς λεφτά, χωρίς δάνειο».

Τέλος, σχετικά με τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά και το προγραμματισμένο για τον Μάρτιο Συνέδριο θέση της Βουλευτού είναι ότι πρέπει πάση θυσία αποφευχθεί η εσωστρέφεια και για αυτό ορθώς η κ. Γεννηματά κινήθηκε γρήγορα: «Χρειαζόμαστε τολμηρές προτάσεις κοινής λογικής. Καθαρότητα θέσεων, σεβασμό και στήριξη όλων αυτών που μας έδωσαν χώρο ύπαρξης, και όχι μόνο των οπαδών μας, είναι η μεγάλη μας προτεραιότητα».