ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

Ο Βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεόφιλος Ξανθόπουλος συνυπέγραψε ερώτηση της Βουλεύτριας Ν. Τομέα Αθηνών Ραλλίας Χρηστίδου, σχετικά με τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχουν στην διαχείριση της πανδημίας, η συγχώνευση τμημάτων στα σχολεία και η συνεπακόλουθη αύξηση των μαθητών ανά τμήμα.

Όπως αναφέρεται στην ερώτηση που συνυπογράφουν 42 Βουλευτές, εκτός του παραπάνω κινδύνου, είναι επίσης ορατός ο κίνδυνος υποβάθμισης της ποιότητας της εκπαιδευτικής διαδικασίας, όταν οι μαθητές αυξάνονται σε μια τάξη.

Καθώς το πρόβλημα πανελλαδικά είναι έντονο, με τμήματα 27,28 και 29(!) μαθητών να στριμώχνονται σε μικρές τάξεις -ακόμη και μαθητών Λυκείου, ερωτάται μεταξύ άλλων η Υπουργός Παιδείας, τι προτίθεται να κάνει για να προστατεύσει πραγματικά την υγεία των μαθητών εν όψει χειμώνα, οπότε και τα παράθυρα -ιδίως σε βόρειες περιοχές της πατρίδας μας- κλείνουν, ώστε συνδυάζοντας τους 27 μαθητές ανά τμήμα και την προϋπόθεση του 50 + 1 για το κλείσιμο των σχολείων, να μη καταστήσει -με δική της ευθύνη- το σχολείο εστία υπερ-μετάδοσης του covid-19.