ΑΡΘΡΟ

Της Τόλης Καραγιαννίδου – Τσολπίδου

Συνταξιούχου τραπεζικής υπαλλήλου πρώην Α.Τ.Ε.

 

 

Καταστάσεις, συμπεριφορές που είδαμε αυτές τις μέρες και ας δούμε και το ποιόν –όπως κάνω άλλωστε, όταν κάποιοι μας απασχολούν- για να μαθαίνουμε λεπτομέρειες.

Κυρανάκης Κωνσταντίνος: Βουλευτής της Ν.Δ., γεννημένος το 1987 στο Λουξεμβούργο. Νομικός Πανεπιστημίου Αθηνών και ως γόνος πλούσιας οικογένειας και με σπουδές στο Αμερικανικό Κολλέγιο Αθηνών. Το 2013 ήταν Πρόεδρος νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Το 2014 ήταν υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Το 2016 μέλος της Πολιτικής Επιτροπής και εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ. Από το 2019 Βουλευτής.

Ο κ. Κυρανάκης σχολίασε ότι δεν θα αποκαλεί σε ομιλίες του τη νέα ονομασία Βόρεια Μακεδονία. Κάτι που δεν πραγματοποίησε. Επικρίθηκε όταν είπε ότι η παροχή επιδόματος 2.000 ευρώ πρέπει να δίνεται μόνο σε παιδιά Ελλήνων γονιών που είναι και εξαγγελία της Ν.Δ. Το Νοέμβριο του 2019 προκάλεσε αντιδράσεις η στήριξή του εθνικοφασιστική οργάνωση της Θεσσαλονίκη για εκδηλώσεις, το γνωστό «μπάρμπεκιου», σε δομή προσφύγων στα Διαβατά. Αυτές τις ρατσιστικές εκδηλώσεις καταδίκασαν η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Γ. Κουμουτσάκος. Το 2020 προκάλεσε αντιδράσεις με δήλωσή του ότι οι νέοι δεν βρίσκουν δουλειά λόγω λάθους σύνταξης του βιογραφικού τους. Στις 9-3-2021, σε τηλεοπτική εκπομπή δημοσιοποίησε το ονοματεπώνυμο του θύματος αστυνομικής βίας στη Ν. Σμύρνη και υποστήριξε και σε πολλά κανάλια αυτή την άποψή του.

Γκιόκας Γιάννης: Γεννημένος το 1980 στην Αθήνα. Νομικός Πανεπιστημίου Κομοτηνής με μεταπτυχιακό στο ποινικό Δίκαιο. Γλώσσες αγγλικά, γερμανικά. Ήταν και στο Δ.Σ. των φοιτητών της Νομικής Σχολής Κομοτηνής. Βουλευτής του Κ.Κ.Ε. από το 2017.

Στις 9-3-2021 στον Alpha είπε: Η Κυβέρνηση αξιοποιεί τον απαράδεκτο τραυματισμό αστυνομικού και τη δράση προβοκατόρικων μηχανισμών, λέγοντας ότι η Κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει απογειώσει την καταστολή, αλλά δεν είναι άμοιρη ευθυνών και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Για το νομοσχέδιο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη –το γνωστό- είπε: Δεν κάλεσαν έναν εκπρόσωπο φοιτητικών συλλόγων για να μιλήσει για τους λόγους κινητοποιήσεών τους. Ζήτησε την απόσυρση του άρθρου της ΕΣΑΔ (Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του ανθρώπου) διότι δεν μπορεί να ποινικοποιείται η ανάρτηση που εναντιώνεται στον ρατσισμό, φασισμό, στα φαινόμενα αδικίας που προκαλούν το άρθ. 8 και το 32. Υποστήριξε την απαγόρευση των παιδιών για εργασία, αφού θέτει σε κίνδυνο την εκπαίδευσή τους. Επίσης επισήμανε τις τραγικές ελλείψεις στον τομέα της πολιτικής προστασίας και που φάνηκε και στο σεισμό της Ελασσόνας. Τόνισε ότι παραβιάζεται

συνεχώς η αρχή της αναλογικής προβολής και ειδικά του Κ.Κ.Ε. στα κρατικά και ιδιωτικά πανελλαδικά κανάλια. Έκανε σοβαρές καταγγελίες για τις συνακροάσεις. Γινόταν είπε υποκλοπές στο τηλεφωνικό κέντρο του Κ.Κ.Ε. Άνθρωπος με χαμηλό «προφίλ», ήταν εισηγητής για την παραπομπή του πρώην Υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου σχετικά με τη λίστα «Λαγκάρντ», καθώς και εισηγητής για το νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά.

Πληροφορίες που πρέπει να μαθαίνουμε είναι όλα αυτά, για να συμπεραίνουμε, να συγκρίνουμε και να αποφασίζουμε για το ποιος μας αξίζει για να τον ψηφίσουμε.