ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΕΚΠΟΤΑ Λ. ΚΑΛΛΙΝΙΚΙΔΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΛΟΣΣΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ TOP KINISIS TRAVEL Ε. ΤΑΝΤΟΥ

 

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΤΣΑΣ

 

Σημαντική συνάντηση πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ κ. Λευτέρης Καλλινικίδης με την κ. Έλενα Τάντου, Αντιπρόεδρο του τουριστικού κολοσσού της Κύπρου TOP KINISIS TRAVEL.

Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν σημαντικά θέματα για την τουριστική προβολή αλλά και για τη συνεργασία του συγκεκριμένου tour operator με τη ΔΕΚΠΟΤΑ, στοχεύοντας σε επισκέπτες υψηλού οικονομικού επιπέδου, κάτι που εγκαινιάζεται για τη Δράμα την περίοδο του Πάσχα.

Ο κ. Καλλινικίδης δεσμεύτηκε να παραδώσει στην κ. Τάντου συγκεκριμένο σχέδιο διαδρομών – προορισμών και επισκέψιμων αξιοθέατων στην ευρύτερη περιοχή της Δράμας και έδωσαν τα χέρια για μια ευρύτερη συνεργασία στον τουριστικό τομέα, κάτι που όπως επισημάνθηκε ο Νομός μας έχει στερηθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο γραφείο διακινεί περί τους 300.000 επισκέπτες ετησίως στην Ελλάδα και το εξωτερικό και όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ κ Καλλινικίδης στην εφημερίδα «Εργασία… συν», μεταξύ άλλων, «θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν προκειμένου να φανούμε αντάξιοι της ιστορίας και της τουριστικής προβολής της Δράμας στον συγκεκριμένο τουριστικό κολοσσό, προκειμένου να φέρουμε κόσμο, να τον φιλοξενήσουμε, να τον ξεναγήσουμε και να δείξουμε πως η Δράμα είναι ένας τόπος αξιόλογος, με ιστορία, πολιτισμό και ομορφιές που αξίζει να τον επισκεφτεί τουρισμός υψηλού επιπέδου».

Επίσης κατά τη συζήτηση αναδείχθηκε από τον Πρόεδρο της ΔΕΚΠΟΤΑ το αξιόλογο στοιχείο του θρησκευτικού τουρισμού, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην Ι.Μ. Εικοσιφοίνισσας, στην Ι.Μ. Ταξιαρχών (Σίψα), καθώς και στο μνημείο της Αγ Σοφίας, το οποίο μετά από τις εργασίες αναστήλωσης και αποκατάστασης θα είναι προσβάσιμο στους εκλεκτούς επισκέπτες του ταξιδιωτικού οργανισμού TOP KINISIS TRAVEL.

Η κ Τάντου ευχαρίστησε τον κ. Καλλινικίδη και δήλωσε πως φεύγει ενθουσιασμένη από την ενημέρωση που της έγινε, τις ομορφιές της Δράμας που η ίδια είχε τη δυνατότητα να δει από κοντά, ανανεώνοντας εκ νέου την επίσκεψή της για μια επόμενη σύντομη συνάντηση προκειμένου να προχωρήσουν ακόμα περισσότερο οι συζητήσεις για περαιτέρω συνεργασία.

Τέλος να σημειωθεί πως την κ. Έλενα Τάντου συνόδευαν οι πιστοποιημένοι ξεναγοί από το μητρώο του Υπουργείου Τουρισμού ο κ. Αντώνης Ιωαννίδης και η κ. Πόπη Αμανατίδου Καιμασίδου, οι οποίοι δήλωσαν απόλυτα ικανοποιημένοι από τις φυσικές ομορφιές της Δράμας, καθώς και την άψογη φιλοξενία που τους παρασχέθηκε τόσο από τους ξενοδόχους, όσο και από τα καταστήματα εστίασης που επισκέφθηκαν. Στη συνάντηση και στις συζητήσεις παρευρέθηκε και το μέλος του Συμβουλίου της Κοινότητας Δράμας κ. Ηλίας Ευθυμιάδης.