Πραγματοποιήθηκε σήμερα (16/6) από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπάλληλων & Εμποροϋπάλληλων Ν. Δράμας 4ωρη στάση εργασίας και συμμέτοχη στην απεργιακή συγκέντρωση που έγινε στις 11 το πρωί στην Περιφέρεια οπού συμμετείχαν Πρωτοβάθμια Σωματεία του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα.

Στην συγκέντρωση χαιρετισμό απεύθυνε ο Πρόεδρος του Σωματείου Ιωαννίδης Γιάννης κι εκλεγμένος στη διοίκηση του ΕΥΚ Δράμας, αναφέρθηκε αναλυτικά στα χτυπήματα των εργατικών δικαιωμάτων, που δρομολογούνται με το νομοσχέδιο, η κατάργηση του 8ωρου, όπως η καθιέρωση της 10ωρης εργασίας, η εκτόξευση των υπερωριών, η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, η κατάργηση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, όπως και η επιπλέον απελευθέρωση των απολύσεων αλλά και τα εμπόδια στην άσκηση του απεργιακού δικαιώματος και της συνδικαλιστικής δράσης.

Επισήμανε πως «το νομοσχέδιο-έκτρωμα που φέρνει σήμερα προς ψήφιση η κυβέρνηση της Ν.Δ. παίρνει την σκυτάλη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ που θέσπισε την 12ωρη εργασία στους νοσοκομειακούς γιατρούς, το παραπέρα χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος με το 50%+1 των οικονομικά ενεργών μελών για να κηρυχτεί απεργία, που νομιμοποίησε τη δουλειά 32 Κυριακές τον χρόνο για το εμπόριο. Η Ν.Δ. χτυπά αδυσώπητα την κυριακάτικη αργία, τη μοναδική μέρα που μένει ελεύθερη στην εργατική οικογένεια, προσθέτοντας επιπλέον κλάδους και ειδικότητες.

Επίσης αναφέρθηκε στους εργοδοτικούς-κυβερνητικούς συνδικαλιστές στηρίζουν, τη θλιβερή ηγεσία της ΓΣΕΕ, η οποία συμφωνεί με το περιεχόμενο του νομοσχεδίου. Η μόνη τους διαφωνία είναι αν θα είναι και αυτοί στο παζάρι για τη διευθέτηση. Πιστεύουν στη συλλογική διευθέτηση για τη κατάργηση του 8ωρου στο όνομα της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας. Την προσπάθεια τρομοκράτησης και της ποινικοποίησης των αγώνων που τα δικαστήρια όχι μόνο έβγαλαν παράνομη την απεργία των ναυτεργατικών σωματείων αλλά και του σωματείου στην Goldair το οποίο και συμμετέχει στην απεργία του δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου. Δεν έφτανε μόνο αυτό αλλά έριξαν στο σωματείο και πρόστιμο 1.500 ευρώ. Όλο αυτό δείχνει ποιος είναι ο παραγγελιοδόχος του νομοσχέδιου.

Κλείνοντας τόνισε «Να μην περάσει το κλίμα φόβου και τρομοκρατίας που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση και η μεγαλοεργοδοσία. Ο στόχος τους είναι να κυριαρχήσει η σιωπή, να χτυπήσουν τη συλλογική δράση, τα σωματεία, την απεργία ώστε να περνάνε “αέρας” τα αντεργατικά μέτρα, να δυναμώσει η επίθεση στους χώρους δουλειάς. Όμως δεν τα έχουν λογαριάσει καλά! Η τρομοκρατία δε θα περάσει!».

Η συγκέντρωση έκλεισε με πορεία στους δρόμους της πόλης.