ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΤΙΣ 12 ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ 19 ΜΑΪΟΥ

 

 

Ξεκίνησε στις 12 και ολοκληρώνεται στις 19 Μαΐου η «Δραμοινογνωσία» 2019, καθώς η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και οι Δήμοι Δράμας και Παρανεστίου, σε συνεργασία με τα τοπικά οινοποιεία, διοργανώνουν για 6η χρονιά, εκδηλώσεις ανάδειξης του δραμινού κρασιού. Μάλιστα, το διήμερο 18 και 19 Μαΐου οι πόρτες των οινοποιείων του Νομού θα είναι ανοιχτές για το κοινό με εκδηλώσεις και προσφορά κρασιών. Όσον αφορά τις εκδηλώσεις στην πλατεία Ελευθερίας και στα υπόλοιπα σημεία της πόλης ολοκληρώνονται σήμερα Πέμπτη 16 Μαΐου, καθώς όπως αναφέρουν οι διοργανωτές «από 17 Μαΐου έως και 19 Μαΐου οι εκδηλώσεις στην Πλατεία Ελευθερίας και στα υπόλοιπα σημεία της πόλης, παύουν σεβόμενοι την επέτειο των 100 χρόνων της Γενοκτονίας των Ποντίων».

Το σημερινό πρόγραμμα έχει ως εξής:

Πέμπτη 16/05/2019

10:00 Έκθεση τοπικών προϊόντων από επιχειρήσεις Οικοτεχνίας στο ισόγειο του κτιρίου της Π.Ε. Δράμας.

10:00 – 15:00 Ημερίδα στο αμφιθέατρο της ΠΕ Δράμας από το ΤΕΙ Οινολογίας και Τεχνολογίας ποτών με θέμα: «Αύξηση της προστιθέμενης αξίας στα προϊόντα του αγροτο-διατροφικού τομέα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης», με ομιλητές τους:

-Αργύρη Ανθή από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Αγροτικών Προϊόντων, ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ,

-Γαλάνη Αλέξη από το Τμήμα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης,

-Δουλγεράκη Αγάπη από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Αγροτικών Προϊόντων, ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ,

-Μάμαλη Σπυρίδωνα, Καθηγητή και Διευθυντή Εργαστηρίου Έρευνας, Μάρκετινγκ και Ανάπτυξης Νέων Προϊόντων Τροφίμων και ποτών και Κόμβου Οινολογίας,

-Μπανίλα Γιώργο από το Εργαστήριο Αμπελουργίας και Διαχείρισης Αμπελοοινικού Τομέα, Τμήμα Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτών του Πανεπιστήμιου Δυτικής Αττικής,

-Νησιώτου Ασπασία από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Αγροτικών Προϊόντων, ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ,

-Φωτόπουλο Αντώνη, τ. Γενικό Διευθυντή Πιστοποίησης ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ,

-Χαρουτουνιάν Σέρκο, Αντιπρύτανη ΓΠΑ, Εργαστήριο Φυσιολογίας Θρέψεως και Διατροφής, Τμήμα Επιστήμης Ζωικής παραγωγής & Υδατοκαλλιεργειών, ΓΠΑ.

-Χωριανόπουλου Νίκο από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Αγροτικών Προϊόντων ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ,

18:00 – 21:00 Μουσικές και χορευτικές εκδηλώσεις σε τρία σημεία της πόλης σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Δράμας και εθελοντές από το ΙΕΚ Τουρισμού από το Δημόσιο ΙΕΚ Δράμας.

21:00 Κεντρική μουσική συναυλία στην πλατεία Ελευθερίας με τον γνωστό τραγουδιστή Μανώλη Λιδάκη.

Σε περίπτωση κακοκαιρίας οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματισθεί σε ανοιχτούς χώρους θα μεταφερθούν στο κτήριο και στο αμφιθέατρο της Π.Ε. Δράμας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις εκδηλώσεις, στην πόλη και στα οινοποιεία, συμμετέχουν ως εθελοντές για 6η χρονιά οι φοιτητές του Τμήματος Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών Δράμας του ΤΕΙ Α.Μ.Θ. και για 3η χρονιά το Δημόσιο ΙΕΚ Δράμας με τους εκπαιδευτές και τους καταρτιζόμενους των ειδικοτήτων: τεχνικός οινολογίας – αμπελουργίας, μαγειρικής τέχνης – αρχιμάγειρας CHEF και τουριστικών μονάδων και επιχειρήσεων φιλοξενίας.