ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

Ο Βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θεόφιλος Ξανθόπουλος συνυπέγραψε ερώτηση 45 συναδέλφων του, με την οποία ζητείται η λήψη μέτρων στήριξης των ιδιοκτητών Ταξί, τα έσοδα των οποίων έχουν μειωθεί δραματικά κατά την περίοδο του lockdown.

Η Κυβέρνηση έχει αφήσει τον κλάδο των ταξί στην τύχη του, καταγγέλλουν οι Βουλευτές με την ερώτηση τους που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του Βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη.

Η λειτουργία των Ταξί κατά τη διάρκεια της πανδημίας δεν σταμάτησε. Επιβλήθηκαν όμως περιορισμοί στον τρόπο λειτουργίας τους, οι οποίοι, παράλληλα με την απουσία μέτρων στήριξης, οδήγησαν τους περισσότερους ιδιοκτήτες Ταξί σε οικονομική ασφυξία.

Σύμφωνα με την Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α. και την πρόσφατη επιστολή τους προς τον Πρωθυπουργό, η απαγόρευση πλέον του ενός επιβάτη, ακόμα κι αν πρόκειται για μέλη της ίδιας οικογένειας, είναι ένας ανασταλτικός παράγοντας χρήσης του συγκεκριμένου μέσου μεταφοράς, γεγονός που οδηγεί σε κατακόρυφη πτώση των εσόδων των ιδιοκτητών. Εύλογα δημιουργείται το ερώτημα πώς άνθρωποι που διαβιούν στην ίδια οικία, μέλη της ίδιας οικογένειας, αδυνατούν από κοινού να χρησιμοποιήσουν το ίδιο Ταξί.

Επιπρόσθετα, από την αρχή της υγειονομικής κρίσης και την επιβολή περιοριστικών μέτρων, οι ιδιοκτήτες Ταξί έλαβαν μόνο την επιδότηση των 800 ευρώ, ενώ στο μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής εντάχθηκαν λίγοι εξ αυτών, συγκεκριμένα το 40% από τους 35.000 ιδιοκτήτες, σύμφωνα με τα στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας τους.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός, εάν θα λάβει μέτρα στήριξης των ιδιοκτητών Ταξί, εάν θα επιτραπεί η μεταφορά μελών της ίδιας οικογένειας με το ίδιο Ταξί και να χρηματοδοτηθεί η υποχρεωτική τοποθέτηση προστατευτικού πλαισίου για τους οδηγούς Ταξί, όπως και στα αστικά λεωφορεία.