ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΔΡΑΜΑΣ

 

  • «Οι προσπάθειες για τη δημιουργία Σχολής Κινηματογράφου και τη χρηματοδότηση ανακατασκευής της Καπναποθήκης Περδίκκα φαίνεται να έχουν βαλτώσει»

 

Σε ανακοίνωση της Ν.Ε. Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αναφέρονται τα εξής:

Το 43ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας άνοιξε τις πύλες του στις νέες κινηματογραφικές προσπάθειες των μικρομηκάδων. Ξεκινά μια νέα εποχή για τον θεσμό μετά την αναπάντεχη απώλεια του καλλιτεχνικού διευθυντή Αντώνη Παπαδόπουλου και την αναπλήρωσή του από τον ταλαντούχο σκηνοθέτη Γιάννη Σακαρίδη.

Δυστυχώς οι προσπάθειες που είχαν γίνει για τη δημιουργία Σχολής Κινηματογράφου, έργο εμβληματικό για την πόλη και το Νομό μας, και τη χρηματοδότηση ανακατασκευής της Καπναποθήκης Περδίκκα, όπου θα στεγαζόταν, φαίνεται να έχουν βαλτώσει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Δράμας επιμένει πως η ευκαιρία αυτή δεν πρέπει να χαθεί. Οι προγραμματικές συμφωνίες που υπέγραψε ο Δήμος Δράμας με τα Υπουργεία Ψηφιακής Πολιτικής, Οικονομίας και Ανάπτυξης και Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο είναι δεδομένες και δεν εξαφανίζονται επειδή απλά άλλαξε η κυβέρνηση.

Αν η σημερινή Κυβέρνηση δεν έχει την πρόθεση να σταθεί αρωγός στο μεγάλο αυτό project οφείλει να το ομολογήσει δημόσια. Ο Δήμος Δράμας οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να συνεχίσει τις προσπάθειες και τον προγραμματισμό που είχε συνομολογηθεί στο πρόσφατο παρελθόν.