Την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022 πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Δημοτικών Συμβούλων της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Δράμας, μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Χριστόδουλου Μαμσάκου.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να αποσαφηνίσουν τις προθέσεις τους τα μέλη της δημοτικής ομάδας της παράταξης «Ενώνουμε τη Δράμα», αν υπάρχουν δηλαδή Δημοτικοί Σύμβουλοι που έχουν αποφασίσει να είναι υποψήφιοι σε άλλο επίπεδο στις προσεχείς εκλογές.

Γνωρίζοντας έτσι τις προθέσεις των συνεργατών του, ο κ. Μαμσάκος θα λάβει υπόψη του όλα τα δεδομένα, στο πλαίσιο ορισμού Αντιδημάρχων από την 1η Σεπτεμβρίου του 2022 μέχρι και τη λήξη της τρέχουσας δημοτικής θητείας.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι 10 από τους 11 Δημοτικούς Συμβούλους της Δημοτικής Αρχής, πλην του κ. Αλέξη Παναγιωτίδη, Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου για θέματα Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, ο οποίος απουσίαζε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, καθώς εφημέρευε στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας.

Προς υποψηφιότητα στην Περιφέρεια οδεύει ο Μ. Μουρβετίδης

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Μουρβετίδης ενημέρωσε τον Δήμαρχο και τους συναδέλφους του Δημοτικούς Συμβούλους πως σκέφτεται να είναι υποψήφιος στην Περιφέρεια με τον συνδυασμό του κ. Χριστόδουλου Τοψίδη.

Το ενδεχόμενο αυτό, αν τελικά γίνει πράξη, θα αποτελέσει σαφή ενίσχυση του ψηφοδελτίου της παράταξης «Περιφερειακή Σύνθεση» σε επίπεδο Π.Ε. Δράμας, αλλά και μεγάλη απώλεια για τον Δήμαρχο κ. Μαμσάκο. Εξάλλου, στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, ο κ. Μουρβετίδης ήταν ο πρώτος σε σταυρούς προτίμησης από όλες τις παρατάξεις (1.279 ψήφοι) στον Δήμο Δράμας.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνάντηση της δημοτικής ομάδας της Δημοτικής Αρχής, ο κ. Μουρβετίδης, αφού γνωστοποίησε τις σκέψεις του, πρόσθεσε πως ο ίδιος δεν πρόκειται να βρεθεί απέναντι από την παράταξη του κ. Μαμσάκου.

Δεν θα αρνηθεί βουλευτική υποψηφιότητα ο Μ. Τάσσου

Ένα άλλο πρόσωπο, για το οποίο έχει αναπτυχθεί φημολογία ότι θα είναι υποψήφιο σε άλλο επίπεδο, είναι ο Αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Τάσσου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Τάσσου ανέφερε πως αν τελικά αποτελέσει επιλογή της Ν.Δ. για τη στελέχωση του ψηφοδελτίου στον Νομό Δράμας στις εθνικές εκλογές, τότε ο ίδιος δεν θα αρνηθεί, καθώς πρόκειται για εξαιρετικά τιμητική εξέλιξη, η οποία δεν τον αφήνει αδιάφορο.

Πάντως και ο κ. Τάσσου φέρεται να αποσαφήνισε πως δεν θα βρεθεί απέναντι από την παράταξη του κ. Μαμσάκου, σημειώνοντας πως και ο ίδιος ευελπιστεί σε στήριξη από τους συνεργάτες του στον Δήμο Δράμας, εφόσον τελικά είναι υποψήφιος Βουλευτής.

Άγνωστο βέβαια παραμένει το τι θα συμβεί αν μετά τις εθνικές εκλογές και εφόσον ο κ. Τάσσου είναι υποψήφιος Βουλευτής, αλλά δεν εκλεγεί, τι θα πράξει, αν δηλαδή θα επιστρέψει με μια εκ νέου υποψηφιότητα σε αυτοδιοικητικό επίπεδο ή όχι.

Αποδυναμώνεται ο Χρ. Μαμσάκος στη Χωριστή

Μόνο από την ενδεχόμενη απώλεια του κ. Μουρβετίδη, η παράταξη του κ. Μαμσάκου θα αποδυναμωθεί σε μια μεγάλη κοινότητα του Δήμου, τη Χωριστή. Πολλώ δεν μάλλον αν υπάρξει και δεύτερη απώλεια, αυτή του κ. Τάσσου.

Εξάλλου τόσο ο κ. Μουρβετίδης όσο και ο κ. Τάσσου έλκουν την καταγωγή τους από τη Χωριστή και έχουν ιδιαίτερους δεσμούς με την τοπική κοινωνία.

Άγνωστο τι θα κάνει ο Α. Παναγιωτίδης

Όσον αφορά τον κ. Αλέξη Παναγιωτίδη, για τον οποίον και για αυτόν έχει αναπτυχθεί φημολογία ότι θα είναι υποψήφιος σε περιφερειακό επίπεδο με τον κ. Χριστόδουλο Τοψίδη, η απουσία του από τη συνάντηση με τον κ. Μαμσάκο δεν επιτρέπει εξαγωγή συμπερασμάτων όσον αφορά το πολιτικό του μέλλον, αν και υπάρχουν δημοσιοργαφικές πληροφορίες ότι ο κ. Παναγιωτίδης σκέφτεται έντονα να είναι υποψήφιος με τον κ. Τοψίδη.

Δεν αποκλείεται πάντως να υπάρξει κατ’ ιδίαν συνάντηση του κ. Παναγιωτίδη με τον Δήμαρχο κ. Μαμσάκο, έτσι ώστε να δοθούν και από τον ίδιο απαντήσεις σχετικά με το τι σκέφτεται να πράξει.