ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. ΔΡΑΜΑΣ

 

 

Σε ανακοίνωση του Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. Δράμας κ. Χρήστου Καραγιαννίδη αναφέρονται τα εξής:

«Σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε η Βουλεύτρια της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Χαρά Κεφαλίδου προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης κάνει αναφορά σε κάποιες περιπτώσεις απονομής χάριτος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δεν θα σχολιάσουμε το γεγονός ότι επαναλαμβάνει το λάθος ότι η απονομή χάριτος δίδεται από τον Υπουργό, δηλαδή από την Κυβέρνηση. Δεν θα σχολιάσουμε καν ότι η πηγή πληροφόρησης στην οποία βασίστηκε η ερώτηση της κ. Κεφαλίδου είναι το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και όλος ο εσμός των ακροδεξιών ιστοσελίδων που αναπαράγουν ψευδείς ειδήσεις. Θα μείνουμε μόνο σε δύο σημεία της προφορικής υποστήριξης της ερώτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, δηλαδή σε ζωντανή σύνδεση, που καταδεικνύουν τον επικίνδυνο και χωρίς επιστροφή κατήφορο που έχει πάρει η Δημοκρατική Συμπαράταξη και που κάνουν τον όρο “Δημοκρατική” στον τίτλο της να φαντάζει τουλάχιστον αστείος:

-Η κ. Κεφαλίδου τονίζει το γεγονός ότι οι περιπτώσεις στις οποίες αναφέρεται αφορούν αλλοδαπούς, παραβλέποντας τόσο το είδος του αδικήματος στο οποίο είχαν υποπέσει και για το οποίο εκτίσαν την ποινή τους όσο και το σκεπτικό με το οποίο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε τη χάρη, δηλαδή διέγραψε από το ποινικό μητρώο τους την καταδίκη. Ο κύριος Γκεγκέρογλου μάλιστα, υπερθεμάτισε λέγοντας ότι άλλη περίπτωση δεν είχε την ίδια “τύχη”, υπονοώντας ότι δεν είχε τύχη επειδή ήταν ημεδαπή. Πέραν δηλαδή του Ιαβερισμού, τώρα οι Άθλιοι οφείλουν να είναι και Έλληνες για να τύχουν της συμπόνιας των σύγχρονων Ιαβέρηδων.

-Η κ. Κεφαλίδου φρόντισε να κάνει αναφορά στις ελληνικές οικογένειες των οποίων τα παιδιά μεταναστεύουν προς εξεύρεση εργασίας, ξεχνώντας βέβαια πως το pick της μετανάστευσης η χώρα μας το έζησε το 2013 και το 2014 που οι συγκυβερνήσεις Ν.Δ., ΠΑα.Σο.Κ. και ΔΗΜΑΡ κατέστρεφαν συστηματικά την οικονομία. Η κ. Κεφαλίδου μας είπε ότι αυτές οι οικογένειες Ελλήνων κινδυνεύουν από την απονομή χάρης σε κάποιους άλλους ανθρώπους, μη Ελλήνων, επειδή τους δίνεται η δυνατότητα εξεύρεσης εργασίας στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, θέσεις που θα μπορούσαν (σύμφωνα με την θεώρηση της κ. Κεφαλίδου) να τις καταλάβουν Ελληνόπουλα.

Αν κάποιος δεν ήξερε με ποιο κόμμα είναι Βουλεύτρια η κ. Κεφαλίδου, θα νόμιζε ότι πρόκειται για επίκαιρη ερώτηση της Χρυσής Αυγής. Χωρίς περιστροφές, η ρητορεία που ακολουθείται τελευταία από το ΚΙΝΑΛ θυμίζει τη ρητορεία της Χρυσής Αυγής. Και είναι οι ίδιοι που συγκροτούν αυτό που αποκαλούμε «ακραίο κέντρο» και που κατηγορούν τους ΑΝΕΛ (για να χτυπήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ φυσικά) ως ακροδεξιούς.

Η εμμονή της ακροδεξιάς ανάλυσης της κυρίας Κεφαλίδου την οδηγεί στην αγνόηση της έννομης τάξης και στην άκριτη υιοθέτηση ψευδών ειδήσεων για τις οποίες δεν παραθέτει ούτε μία απόδειξη.

Όσο κι αν ο υπουργός της εξηγεί την διαδικασία της απονομής χάριτος η κυρία Κεφαλίδου κλείνει τα αυτιά της σε αυτό γιατί δεν βολεύει την ακροδεξιά της ρητορεία.

Φαντάζει λογικό πια γιατί φυλλοροεί το ΚΙΝΑΛ. Κανένας δημοκρατικός και προοδευτικός πολίτης δεν μπορεί να αναγνωρίζει τον εαυτό του σε αυτό που καταντάει το ΚΙΝΑΛ».