ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Α. ΣΤΣΕΡΜΠΑΚΟΒ

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

Επίσκεψη στη Δράμα πραγματοποίησε, την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018, ο Γενικός Πρόξενος της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη κ. Αλεξάντρ Στσερμακόβ, ο οποίος συναντήθηκε με το Δήμαρχο Δράμας κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του Δήμου Δράμας για θέματα Προγραμματισμού και Τουρισμού κ. Δημήτρης Καραμπατζάκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια ημέρα, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση του Προξενείου για τους Ρώσους υπηκόους που κατοικούν στη Δράμα. Μετά το τέλος της συνάντησης ο Γενικός Πρόξενος και ο Δήμαρχος Δράμας προχώρησαν σε ανταλλαγή εθιμοτυπικών δώρων.

Στις δηλώσεις του, μετά το τέλος της συνάντησης με το Δήμαρχο Δράμας, ο κ. Στσερμακόβ ανέφερε: «Κατά παράδοση το Γενικό Προξενείο της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη επισκέπτεται την πόλη της Δράμας για να κάνει προξενική εξυπηρέτηση των Ρώσων υπηκόων – πολιτών της Δράμας. Είναι εξαιρετική ευκαιρία επίσης να επισκεφτούμε τον αγαπητό κ. Δήμαρχο για να συζητήσουμε για την περαιτέρω την ανάπτυξη της συνεργασίας μας και για την ανάπτυξη των διαπεριφερειακών μας σχέσεων. Με μεγάλη ευχαρίστηση παρακολουθούμε ότι οι αρχές της Δράμας υποστηρίζουν με κάθε τρόπο την ανάπτυξη των ελληνορωσικών σχέσεων που συμβάλλει και συμφέρει τους λαούς μας. Επίσης, έχουμε συζητήσει με τον κ. Δήμαρχο τις προοπτικές για διεξαγωγή ψηφοφορίας για τις Προεδρικές εκλογές που θα γίνουν στις 18 Μαρτίου στη Ρωσία και για τη συμμετοχή των Ρώσων υπηκόων – πολιτών της Δράμας στη ψηφοφορία αυτή».

Ο κ. Μαμσάκος, μιλώντας στα Μ.Μ.Ε., επεσήμανε: «Είχα την χαρά και την τιμή να υποδεχτώ στο Δημαρχείο, στο γραφείο μου, τον Γενικό Πρόξενο της Ρωσίας, έναν απλό άνθρωπο, προσιτό και πάνω από όλα γνώστη της ελληνικής πραγματικότητας. Είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση πάνω στη λογική της ανταλλαγής εμπορικών και τουριστικών σχέσεων. Του ανέφερα τις δύο επισκέψεις μου στην Αγία Πετρούπολη και τη συνεργασία που ετοιμάζουμε να δημιουργήσουμε ο Δήμος της Δράμας με την Περιφέρεια του Πριμόρσκι, έτσι ώστε να στηρίξουμε εμπορικές σχέσεις επαγγελματιών της Δράμας και της Αγίας Πετρούπολης και συγχρόνως τουριστικά να αναδείξουμε την περιοχή μας. Συζητήσαμε για προσκυνηματικό τουρισμό, για κατασκηνωτικό τουρισμό και μάλιστα ετοιμάζουμε μια επιχειρηματική αποστολή, στο τέλος Μαρτίου, έτσι ώστε οι ξενοδόχοι μας να πάρουν μέρος σε μια μεγάλη έκθεση τουριστικού περιεχόμενου στην Αγία Πετρούπολη, σε συνεργασία με τον Κυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης. Άρα η Δράμα ξεκινά τη δημιουργία μιας σχέσης φιλίας με τη Ρωσία και πιστεύουμε ότι θα αποδώσει τα μέγιστα προς όφελος και των δύο λαών».